Taste of Christmas: culinair kerstfestival

Van 12 tot en met 14 december 2014 is de Jaarbeurs in Utrecht volledig in culinaire kerstsferen. De beurshal zal rood en zilver kleuren en wordt gevuld met de heerlijke geur van dennen en glühwein. Drie dagen lang wordt dit het decor voor het het internationale food festival Taste of

Copas: de kalkoen die niet kan mislukken

Een paar weken geleden had ik de gepassioneerde heren van Boers & Boers op bezoek. Dat is best uitzonderlijk, want ik ontvang niet vaak mensen aan mijn keukentafel thuis. Maar ik was deze keer bijzonder nieuwsgierig. Naar hun kalkoenen om precies te zijn. De heren doen namelijk iets heel bijzonders.

Een groot stuk vlees met Kerstmis

Ik ben zo iemand die bij voorkeur een groot stuk vlees op tafel tovert met Kerstmis. Begeleid door een zelfgemaakte saus of jus en mooie garnituren. Een perfect kerstgerecht met vlees begint bij een goed product en daar hebben ze bij Slagerij Spoelder wel verstand van. Fijn bij hen is

Francesca’s Familie Weekmenu #17

Na Sinterklaas en met Kerst in het vooruitzicht gaan we het deze week rustiger aan doen qua eten. Met lichte en gezonde gerechten om weer een beetje bij te komen. Het kan natuurlijk niet altijd feest zijn. Alhoewel, een lichte maaltijd bereid met verse ingredienten vind ik ook altijd een

5x dingen waar ik blij van word in december

Er zijn zoveel bijzondere food producten in de maand december dat ik bijna door de bomen het bos niet meer zie. Bijna dus, want er zijn een paar producten waar ik extra blij van word. Die ik echt in deze maand vind passen. Door de warmte, feestelijkheid, smaak of het

Een gedicht van Sinterklaas

Sint zat te denken wat voor chocolade hij over de lezers van Francesca Kookt heen zou schenken. “Euhm…nee, dat gaat niet helemaal de goede kant op. Overnieuw dan maar. “   Sint weet waar jullie de hele dag door aan denken Dit had hij 10 jaar geleden ook niet kunnen

Nieuw in de boekenkast #1

Er komen zoveel prachtige kook- en verhalenboeken uit tegenwoordig dat ik besloten heb om daar een nieuwe rubriek van te maken; Nieuw in de boekenkast. In deze eerste editie gaan we niet alleen koken, maar ook lezen. Over waarom je af en toe weg van de supermarkt zou mogen blijven

3 nieuwe foodbox concepten om in te bijten

Foodboxen zijn hot tegenwoordig. Er is overal wel een box of krat voor, de een wat beter van kwaliteit dan de ander. Persoonlijk ben ik nog steeds groot fan van De Krat en van de Foodelicious Box, maar daar gaan we het in deze blog verder niet over hebben. Die

Krentenbollen uit het boek ‘Brood uit eigen oven’

Als er iemand brood kan bakken in Nederland is het Levine wel. Jarenlang volg ik haar al op de blog ‘Uit de keuken van Levine‘ en ben keer op keer verbaasd over de prachtige broden die uit haar ovens rollen. Desembrood, vlechtbrood, zoete broodjes, kerstbrood, paasstollen, verzin het maar en

Francesca’s Familie Weekmenu #16

Sinterklaasavond staat voor de deur! Wat eet je dan zo’n week daarvoor, vlak voordat het heerlijke avondje is gekomen? Nou, gewoon heel normaal. Met een heerlijke risotto met paddenstoelen bijvoorbeeld. Of met gevulde paprika’s met Surinaams gehakt waar kinderen heel blij van worden. Ook staat er nog een broccoli salade

Over mijn veel te kleine keuken waar geen

Wij wonen in een huurhuis met een kleine keuken en 4 nog kleinere gaspitten. Het is een prima keuken waar de lekkerste gerechten uitrollen, maar inmiddels begin ik wel steeds vaker te dromen over een grotere keuken. We hebben al een jaar (of misschien wel langer) de intentie om te

Speculaascake met stoofperen en amandel

Zo richting Sinterklaas trek ik de koek- en speculaaskruiden weer uit de kast. Alhoewel, dit jaar was het tijd om een nieuw potje te kopen. En zo geschiedde, want ik ben dol op speculaascake. Die maak je heel makkelijk zelf (cakebeslag heb je binnen 10 minuten in de oven staan),

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)