Francesca’s Familie Weekmenu #15

Ik ben terug van vakantie en val gelijk in een flinke kou. Stiekem vind ik het wel lekker, geef mij maar vorst in plaats van regen. In de keuken pas ik me gelijk aan. Zo worden er stevige soepen en stamppotjes gemaakt, heerlijk! Dat vind je deze week ook terug

Waarom ik mijn kind geen roze spaghetti te eten geef

“Slechts 1% van de Nederlandse kinderen eet genoeg groente.” Deze week las ik het weer. Gecombineerd met de toename van obesitas en de weinige uren dat kinderen nog gewoon normaal buiten spelen, zijn het schrikbarende cijfers. Onze kinderen groeien op deze wijze niet zo gezond op. Laat ik het beestje

Mini pizza hapjes

Vandaag heb ik een heel makkelijk recept voor een feestelijk hapje voor jullie. Ingegeven door mijn peuter, alias pizzamonster. Dol op pizza dus en ik besloot daarom mini pizza hapjes te maken voor hem. Maar dan met groenten. Courgette en aubergine zijn daar ideaal voor, aangezien je er dikke plakken

Review Restaurant Noble ‘s-Hertogenbosch

Je zal maar een lunchdate ingepland hebben met een lief vriendinnetje die op steenworp afstand van Restaurant Noble woont. Dan is de keuze snel gemaakt, want Noble staat reeds lange tijd heel hoog op mijn lijstje om te ontdekken. In september 2013 opende Edwin Kats de deuren van Noble in

Francesca’s Familie Weekmenu #14

Veel comfort food deze week in het nieuwe weekmenu. En nog best wel gezond ook. Zo maken we een heldere uiensoep met gegratineerde mosterdbroodjes, staat er op dinsdag een shakshuka met eieren, tomaat, paprika en sardines op het menu, gaan we op de Oosterse toer met een wokhutspot voor de

Ontdek het vernieuwde Eetwinkel Geniet in Utrecht

In het centrum van Utrecht, vlakbij de Dom, zit een heel fijn zaakje: Eetwinkel Geniet. Strijk hier neer voor een goede kop koffie, verse broodjes of voor heerlijke taartjes. Ze bestaan al ruim 5 jaar, maar hebben onlangs verbouwd. Niet alleen het interieur werd onder de loep genomen, zo ook

Eidooiers over? Gebruik ze in deze recepten!

Ken je dat, van die recepten met gesplitste eieren waarvan je alleen het eiwit nodig hebt? Zit je weer met overgebleven eidooiers. Zonde om ze weg te gooien, want met eidooiers kun je heerlijke gerechten maken. Denk, heel simpel, aan zelfgemaakte mayonaise, vanillevla of een lemon curd. Maar ook zelfgemaakt

Lasagne met andijvie en gehakt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een aantal maanden geleden had ik het plezierige genoegen om te lunchen bij de delicatessenwinkel Peck in Milaan. Zelf noemen ze het de ‘Italian Temple of Gastronomical Delights’ en daar is geen woord van gelogen. Samen met een aantal culinair journalisten en collega-foodbloggers genoten we van een perfecte lunch samen

Vlees, het nieuwe kookboek van Herman

Als er iemand is die dol is op vlees dan is het Herman den Blijker. Mits het kwaliteitsvlees is en de dieren goed zijn behandeld. Daar heeft hij een nieuw boek over geschreven, met de toepasselijke naam ‘Vlees’. Lancering in Markthal Rotterdam. Met vlees van de BBQ. Ik was aanwezig

Francesca’s Familie Weekmenu #13

Deze week gaan we tekeer met een flinke pompoen in het weekmenu. We maken er een makkelijke pasta met pompoen en walnoten van voor op de vegetarische maandag en met de andere helft maak je een overheerlijke pompoen hummus voor in het weekend. Wat zelfgemaakte naan erbij en je borrel

Ligt straks jouw Canei cocktail in de winkel?

Veertig jaar geleden was er een eigenwijze Italiaan die besloot af te stappen van het traditionele wijnmaakproces en zo een sprankelende, verrassende en lichte wijn maakte. Die we nu allemaal kennen als Canei. Een frisse wijn met een bubbeltje die dankzij een licht zoetje en laag alchoholpercentage erg toegankelijk is.

Francesca’s Food Inspiratie #7

Vandaag weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie met de leukste en lekkerste food nieuwtjes van de laatste tijd. Zo heb ik me gek gegeten aan drop omhuld met Belgische chocolade, mocht de peuter de producten van Ella’s Kitchen proeven en ontdekte ik een geweldige homemade ketchup van Zeeuwse bodem. Ella’s

5x echt herfst: overzicht herfstgroenten en -recepten

In de herfst worden we getrakteerd op mooie producten als pompoen, paddenstoelen, koolsoorten, peren, uien en spruiten. Stuk voor stuk ingrediënten waar je heerlijke gerechten mee kunt maken. Ik weet er altijd wel raad mee! Daarom krijgen jullie vandaag 5 van mijn favoriete herfstrecepten en de herfstgroenten heb ik ook

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)