Koken met de restjes van kerst

Kerstmis is weer voorbij, het waren 2 (in ons geval 3) fantastische dagen! Opende jij vanochtend ook de koelkast en dacht je ‘wat ga ik in hemelsnaam met al die restjes doen?’. Nou, ik niet, want het valt reuze mee bij ons dit jaar. Maar ik weet er wel alles

Nom nom nom tag (ok, ik doe ook een keertje mee)

Ze tagde mij voor de ‘Nom nom nom tag’ en dacht waarschijnlijk dat ik ‘m nooit zou invullen. Ik heb het over Linda van Lekker eten met Linda, foodblogcollega en lieve vriendin. Dat had ik ook zo maar kunnen doen, want ik heb een bloedhekel aan de term ‘nom nom

Review Le Creuset sauteerpan

Onlangs heeft Le Creuset een nieuw assortiment pannen geïntroduceerd in roestvrij staal. Die absoluut niet onderdoen voor hun broers van geëmailleerd gietijzer. De pannen van rvs zijn namelijk opgebouwd uit drie lagen; 2 roestvrij stalen lagen met daartussen een aluminium laag voor optimale warmtegeleiding. De lagen lopen naadloos door van

De Bakkerswinkel kookt! Interview met Piet Hekker

Sinds jaar en dag ben ik vaste gast bij De Bakkerswinkel in Zoetermeer. De allereerste Bakkerswinkel van Nederland, geopend in 1981. Ik heb het dan over een jaar of 15 waarbij het mijn ‘little hide away’ in in het Zoetermeerse. Zodra ik over de drempel stap, lijkt het alsof ik

Ideeën voor een heerlijk kerstonbijt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bij mijn moeder thuis was het kerstontbijt vroeger een hele happening. Als ik als klein meisje beneden kwam was de hele tafel gedekt met porseleinen servies, rook het huis naar zelfgebakken brood, was de jus d’orange geperst en de tafel afgeladen met heel veel lekkers. Ik heb deze traditie van

50x kerstrecepten: van ontbijt t/m dessert

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Deze week slaan we het weekmenu een keer over. Het is een korte weekje volgende week en ik vond het leuker om jullie meer inspiratie te geven voor het eten tijdens de kerst, van ontbijt t/m dessert. Daarom vinden jullie in deze blog 50 kerstrecepten voor ieder moment van de

Clafoutis met gemarineerde abrikozen

Ik hou van toetjes die snel klaar zijn en waanzinnig smaken. Geen schuimpjes, torentjes en gelletjes in mijn keuken, ik heb er het geduld niet voor. Liever maak ik een grote bak citroenpudding, schalen chocolademousse of een makkelijke tiramisu. In de categorie ‘makkelijk en waanzinnig’ valt deze clafoutis met gemarineerde

Goddelijke garnalen uit het nieuwe kookboek Hemels!

Er is onlangs een nieuw kookboek verschenen dat hemels is op alle fronten. Van recepturen, styling, fotografie tot smaak, alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Dan mag je je boek ‘Hemels!’ noemen en dat is precies wat de auteurs Ria en Alexandra hebben gedaan. Hemels! viel op mijn deurmat,

Francesca’s Familie Weekmenu #18

Bijna Kerstmis en we hebben het allemaal druk, druk, druk. Tenminste, ik wel (tot over m’n oren) en dan stel ik me graag voor dat iedereen het net zo druk heeft als ik. Dat verzacht het een beetje. Zonder dollen, ook al is december een enorm gezellige maand, het is

Schatzoeken met Venz in de hagelzee

Ken je ‘m nog van vroeger…”Het hagelt, het hagelt, grote korrels Venz!”. Een filmpje uit mijn jeugd, toen ik net zo’n kleine dondersteen was als mijn peuter. Dol was ik op hagelslag vroeger, zo ook mijn kindje nu. Het hagelt bij ons thuis dus nog steeds grote korrels Venz. En

Kerst bij Albert Heijn wordt wel heel bijzonder dit

Op een rustige dinsdagochtend komt er een gigantisch pakket binnen. Gevuld met een selectie van de bijzondere Kerstspecials van Albert Heijn. Of ik daar iets over wil schrijven. Ik kijk eerst een paar minuten vol ongeloof naar het stuk ossenhaas van 1,5 kilo wat in mijn pakket zit. “Dit kan

Snacks frituren doe je voortaan in de oven

Samenwerking – Jarenlang heb ik de frituursnacks buiten de deur gehouden. Om 1 simpele reden, ik had en heb nog steeds geen frituurpan. Vanwege de nare luchtjes en de hoeveelheid vet die het met zich meebrengt. Maar soms heb je wel eens zin in een frietje. Of een bitterbal. Een

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)