PROEF…het Westelijk Handelsterrein

Sabrina ontdekte voor jullie het food event PROEF op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. Lees alles over haar foodtrip met de leukste man van Rotterdam.

Omdat ik altijd goede verhalen hoor van mensen die een keer wat zijn gaan eten in één van de restaurants gelegen in het Westelijk Handelsterrein kon ik de uitnodiging om dit food event voor jullie te reviewen niet aan mij voorbij laten gaan.  Ik heb al een keer mogen eten in één van de restaurants in het Westelijk Handelsterrein en ja, ook ik was verkocht. Voor deze review hoefde ik gelukkig niet in mijn eentje te eten, maar werd ik vergezeld door, naar mijn mening, de leukste man van Rotterdam. Voor jullie heeft hij alle gerechten geproefd zoals ze op de kaart stonden. Dat gaf mij de gelegenheid om de vega varianten te proeven. In de review lees je alles over onze culinaire trip around the world en dat allemaal in het Rotterdamse Westelijk Handelsterrein.

First stop: Japan

Samen met mijn reisgenoot beginnen we onze culinaire wereldreis in Japan. Bij Fugu stond sushi op het menu. Ik ben dol op sushi dus ja, twee maal de box met vier hapjes. De box werd voor twee personen geserveerd en viel helaas wat tegen. We kregen twee stukken sushi, salade, drie slices verse zalm en drie slices tonijn en gebakken Wan Tan pasteitjes gevuld met gekruid rundvlees. Met de smaak en kwaliteit is niks mis, maar de porties waren wat klein voor twee personen. En het is jammer dat ik geen gerecht heb kunnen proeven waarmee Fugu zich onderscheid van andere sushi restaurants, het was allemaal erg mainstream qua smaak.

PROEF Foto 1

Na de Japanner zetten we onze reis voort richting Biblio. Bij binnenkomst vallen de enorme boekenkasten ons meteen op. De setting heeft ook wel wat huiselijks waar ik wel van houd.

PROEF foto 2

Op het menu van Biblio staat coquille met chorizo met zoete aardappelpuree, spinazie  en saus van chorizo. Ik eet geen varkensvlees maar mijn compagnon is er dol op. Ik kreeg een versie zonder chorizo voorgeschoteld waarbij de chorizosaus vervangen werd door  balsamicosaus. Beide versies zijn goedgekeurd. De coquille was precies goed gegaard waardoor het boterzacht op de tong aanvoelde.

PROEF foto 3

De zoete aardappelpuree ging goed samen met de spinazie en de coquille. Mijn compagnon was onderste boven van de chorizosaus. Als het bord schoon gelikt kon worden dan had hij dat gedaan. Na ons avontuur gingen we verder naar Italië.

Mangiare!

Wanneer je Rokkaa binnen wandelt waan je je in een wereld van luxe. Strakke inrichting, mooie kleurencombinaties en een weldaad aan marmer. In Rokkaa werden we verwend met een heerlijk Italiaans menu. Risotto, cannelloni en vitello tonnato. Ik ben geen kaaskenner of echte liefhebber van speciale kazen. Maar de risotto met gorgonzola was erg smakelijk. De gorgonzola was precies voldoende aanwezig en overheerste niet. De cannelloni was gevuld met witvis en werd geserveerd met een saus van kreeft. Dat was genieten. De smaak van de kreeft was goed te proeven in de saus, ik kon er geen genoeg van krijgen. Ik heb zelfs het broodje van de vitello tonnato gebuikt om in de kreeftsaus te dippen 😉

PROEF foto 7

Asperges met karakter

Van Italië reisden we terug naar Nederland. Op het menu van restaurant Karakter stonden witte asperges met ham. We besloten op het laatste moment om daar te gaan eten, ondanks dat ik al voldoende had gegeten. Aangezien mijn reisgenoot dol is op een goed hammetje stemde ik in en luisterde met mijn drankje naar zijn bevindingen.

PROEF foto 10

Restaurant Karakter was het verrassende hoogtepunt van de avond. Met nadruk op verrassend. Restaurant Karakter steeg met kop en schouder boven alle restaurants uit, tegen elke verwachting in,die deelnamen aan PROEF. Zeg nou zelf, witte asperges met ham is natuurlijk heerlijk, maar niet direct heel bijzonder. De service, de vriendelijkheid, de kennis van de ober, de presentatie op het bord en niet geheel onbelangrijk de smaak, maakte Karakter voor ons de grote winnaar van de avond. Witte asperges met ham zijn voor ons nooit meer hetzelfde na het bezoek aan dit restaurant.

Bij binnenkomst zie je gelijk de keuken dat vonden wij erg origineel. Van al dat eten kreeg ik wel dorst. Ik vroeg de ober of hij een non-alcoholisch drankje kon aanraden. Tot mijn vreugde stelde hij voor om één van de biologische sappen met prik te proberen. Ik ging voor de bloedsinaasappel. BioNina is my ‘new favourite drink’. Werd dit maar overal geserveerd. Zeker een aanrader om een keer te proeven.

PROEF foto 8

Ondertussen bestelde mijn reisgenoot zijn witte asperges met ham. Je snapt wel dat ‘our jaw dropped’ toen dit werd voorgeschoteld.

PROEF foto 11

Een salade van witte asperges, witte aspergemousse op een zoet cakeje met parmaham, gebakken morilles, een gelei van groene kruiden en buikspek. De verbazing was groot, witte asperges met ham? Ik moest gewoon een hapje proeven van de salade en de mousse. Met als gevolg dat ik direct een vega bordje ervan bestelde. En ook die deed het heel goed.

PROEF foto 12

Als dessert een klein, maar oh zo fijn dessert: pistache mousse op een frambozengelei. De verschillende structuren en smaken waren helemaal op elkaar ingespeeld. Wederom een ware smaakexplosie in je mond.

PROEF Foto 13

Met nog een beetje ruimte voor het toetje liepen we richting The Hospitality Club. Waar we hebben genoten van panna cotta en een amuse hapje. Mijn reisgenoot kreeg een hapje van geitenkaas gewikkeld in prosciutto op een bedje van peren chutney. De vegetarische variant was met zalm. Zowel de panna cotta en de amuse hapjes waren lekker, maar niet uitzonderlijk. Wel werden we geholpen voor een hele aardige serveerster die haar liefde voor eten met ons deelde. Dat maakte onze ervaring toch leuker bij de Hospitality Club.

PROEF foto 14

Als afsluiter van de avond namen we een bekertje verse aardbeien met ijs van het aardbeienmeisje mee voor onderweg.

Overall impression

Bij PROEF krijg je voor € 49 een 6-gangen menu dat je zelf kan samenstellen. De deelnemende restaurant bieden soms meerdere gerechten aan waar je uit kan kiezen. Als betaalmiddel gebruik je de bonnetjes die krijgt bij binnenkomst. De keuze is geheel aan jezelf in welk restaurant of beter gezegd aan welk gerecht je de bonnetjes wilt besteden. Per persoon krijg je 6 bonnetjes om te vergeven. Drank is niet inbegrepen in de prijs. Al met al is PROEF een food event dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het is makkelijk te bereiken is met de tram, metro en waterbus en na 18.00 uur kun je ook nog eens gratis parkeren (Ja, gratis parkeren bestaat nog in dit deel van het centrum van Rotterdam). De allergrootste reden om te gaan is dat je de kans loopt net als ons iets geserveerd te krijgen wat je totaal niet had verwacht en al je verwachtingen overtreft. Dat maakt PROEF al de moeite waard.

Big HUG! Sabrina

Dit is een bijdrage van co-blogger Sabrina.
We zijn uitgenodigd voor PROEF, maar deze review is gebaseerd op onze eigen eerlijke mening.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categoriën: Food evenementen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *