Tip: WijnSpijs Wandeling in jouw favoriete stad

Op een zondagmiddag wandel je in je favoriete stad ontspannen van restaurant naar restaurant. Na ieder stukje wandelen word je beloond met een signature dish met bijpassende wijn van het desbetreffende restaurant. Daar ga je even rustig voor zitten en geniet samen met je partner, familie of vrienden van deze culinaire ontdekkingen in eigen stad.

WijnSpijs Wandeling_2

Dat is nou de WijnSpijs Wandeling en daar zijn we hier bij Francesca Kookt! dol op. Het wordt daarom hoognodig tijd dat we deze tip eens met jullie delen.

WijnSpijs Wandeling_3

De WijnSpijs Wandeling bestaat al even, dus waarschijnlijk hebben jullie er al eens over gehoord. Het leuke van dit concept is dat je op een hele andere manier je stad ontdekt. Zowel qua omgeving, lopend ontdek je nou eenmaal veel meer, als qua restaurants. Bij iedere wandeling zijn er namelijk altijd minimaal 7 restaurants die deelnemen. Daar zitten altijd wel meerdere restaurants bij die je nog niet kent, ideaal om laagdrempelig te bezoeken op een zondagmiddag met een groep gezellige mensen. Dan kan je zondag niet meer stuk.

WijnSpijs Wandeling_4

Hoe werkt dat culinaire wandelen?

Kijk op de website van WijnSpijs Wandeling en selecteer een van de steden of dorpen die je leuk lijkt om te bezoeken. Kies ervoor om toerist in eigen stad te zijn of ga naar een andere stad die al een tijd op je verlanglijstje staat. Je bent ervan verzekerd dat er tijdens de wandeling altijd tenminste 7 restaurants op loopafstand zijn waar met passie wordt gekookt.

WijnSpijs Wandeling_5

Je koopt je tickets op de site voor een bedrag tussen de € 50,- en € 60,- per persoon (afhankelijk van het aantal deelnemende restaurants). Deze worden vooraf thuisgestuurd met een routebeschrijving waarop de locaties van de restaurants in de juiste volgorde zijn aangegeven. De looproute wandel je met je hele gezelschap.

WijnSpijs Wandeling_6

In de ticketprijs is de wandeling en alle gerechten inclusief een bijpassend glas wijn per restaurant opgenomen. Alle kosten zijn dus inbegrepen. De restaurants serveren ongeveer een half glas wijn zodat je niet teut de wandeling beëindigd, wel zo prettig. Met speciale dieetwensen kan altijd rekening worden gehouden, dit geef je aan bij je bestelling. Voor singles is dit trouwens ook heel leuk om te doen, daar lees je hier meer over.

WijnSpijs Wandeling_7

Ontdek je favoriete stad of dorp ook eens op een andere manier, kijk snel welke evenementen er allemaal in de agenda staan. Ik zag dat mijn hometown Zoetermeer binnenkort ook weer aan de beurt is, daar ben ik zeker bij!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca