3x snack voor kinderen met fruitspread

Sponsored – Een aantal maanden geleden ontdekte ik de nieuwe fruitspreads van Yespers. Een uitgebreide review kunnen jullie hier lezen, maar ik herhaal voor het gemak nog even waar het kort op neer komt. Yespers maakt fruitspreads die smaken naar echt fruit en waar geen onnodige toevoegingen of suiker in zijn verwerkt. Dat is goed voor mezelf, maar ook voor mijn kind. Want het is een fijn alternatief voor bijvoorbeeld jam. Hij mag van mij zelfs uit het potje lepelen, als hij dat zou willen.

yespers-puur-fruit-op-je-boterham-3

De fruitspreads zijn ideaal om een snelle snack mee te maken en die gaan bij ons ook in de lunchtrommel mee naar school als 10-uurtje of onderdeel van de lunch. Vandaag deel ik met jullie drie van onze favoriete recepten. Ik heb hiervoor steeds een van de drie smaken gekozen, maar varieer er vooral zelf flink op los en kies voor de smaak waar jouw kind het meest gelukkig van wordt.

Fruitspiesjes met dip

Als de kleuter iets te dippen heeft is hij al snel blij. Zo kwam ik op het idee voor deze fruitspiesjes met dip. Het idee is simpel. Rijg wat fruit aan een spiesje en doe er een los bakje met Bessen & Aardbei spread bij. Voordat je het weet zijn ze op. Voor school is het een ideaal 10-uurtje. Gebruik daarvoor wel fruit dat niet verkleurt. Voor thuis kun je natuurlijk wel heel goed banaan of appel gebruiken.

3x-snack-voor-kinderen-met-fruitspread-3

Volkoren pannenkoeken met fruitspread

Een pannenkoek in je lunchtrommel vinden is feest. Bij ons thuis wel. Bak ze met volkoren- of boekweitmeel en dan is het ook nog eens een bron van voedingsvezels. Besmeer met een dun laagje Appel & Framboos spread, rol op en snijd in stukjes. Dit kun je ook goed doen met volkoren tortilla’s. Eventueel nog met een plakje kaas of een dun laagje pindakaas erop.

3x-snack-voor-kinderen-met-fruitspread-4

Mango & Ananas smoothie

De spreads van Yespers zijn gebaseerd op verse smoothies. Dus waarom zou je er niet weer een smoothie van maken die mee naar school kan? Blender 150ml melk met 1 volle eetlepel Mango & Ananas spread en je hebt een heerlijke smoothie. Natuurlijk kun je hier ook plantaardige melk voor gebruiken.

3x-snack-voor-kinderen-met-fruitspread-5

De fruitspreads van Yespers zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken: Appel & Framboos, Bessen & Aardbei en Mango & Ananas. Ze zijn te koop bij Jumbo in het vegakoelvak, DekaMarkten naast de smoothies, MCD, Boon’s Markt, Boerenschuur, Agrimarkt en Kippersluis bij het gesneden fruit.

yespers-puur-fruit-op-je-boterham-1

Dit is een samenwerking met Yespers. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca