Zoete aardappel pannenkoeken met wortel en rozijnen

Toen ik de ‘opdracht’ van Francesca kreeg om een Mag ik nog een hapje?-recept te bedenken, dacht ik direct aan pannenkoeken. Ik kan me niet herinneren dat er vroeger ooit weleens een kindje uit de klas geen pannenkoeken lustte. Tijdens de vele keren dat ik in Oostenrijk met mijn skiklasje

Ei in een broodje: met truffel voor de liefhebbers

Wil je een bijzonder ontbijtje maken voor in het weekend of tijdens de feestdagen? Dan is dit ei in een broodje een geweldig idee. Het is heel makkelijk om te maken en je kunt eindeloos varieren met toppings. Zoals verse kruiden, geraspte kaas of wat geschaafde truffel. Liefhebbers van truffel,

Thaise kipsalade

Wie denkt dat ik geen salades eet in de winter, heeft het mis. Vaak voeg ik er in de koude maanden wel ingrediënten aan toe die de smaak rijker en warmer maakt. Zoals chili, bonen of pompoen. Of lauwwarme pindasaus, in het geval van deze Thaise kipsalade. Met als resultaat

Kaiserschmarrn met abrikozencompote

Tot een paar jaar geleden had ik nog nooit van Kaiserschmarrn gehoord. Het feit dat ik ook nog nooit in mijn leven op wintersport naar Oostenrijk ben geweest zal daar aan bijgedragen hebben. Of dat ik überhaupt in Oostenrijk ben geweest, om precies te zijn. Mijn culinaire trip naar Wenen

Cottage cheese ontbijt met granola en fruit

Vandaag heb ik een heel fijn recept voor een cottage cheese ontbijt met granola en fruit voor jullie. Het is niet echt een recept, maar meer een samenstelling van lekkere dingen die samen zorgen voor een zalig ontbijt. Eigenlijk mag je het geen ontbijt meer noemen, het is meer een

Komkommerrolletjes met zalm, dille en mierikswortel

Komkommer, zalm en dille is altijd een fijne combinatie. En als je er dan ook nog wat mierikswortel aan toevoegt voor een beetje pit wordt het helemaal lekker. Ik maakte er komkommerrolletjes met zalm van als hapje bij de borrel. Ook een heerlijk hapje voor de brunch of als klein

Salade met sugar snaps, cannellini bonen en citroen

Serveer je deze Pasen een mooi stuk lamsvlees of kip tijdens de paasbrunch? Maak er dan een frisse salade bij als bijgerecht. Zoals deze salade met sugar snaps, cannellini bonen en citroen. De sugar snaps zijn nog knapperig omdat je ze kort hebt geblancheerd en dat smaakt heerlijk in combinatie

Wentelteefjes uit de oven met frambozen en kardemom

Afgelopen vrijdag werden we verrast met een studiedag op de basisschool. Laten we het maar houden op de onervarenheid van nieuwe ouders op de basisschool. Wist ik veel dat er een agenda op de site staat waar dat soort dingen in staan. Maar goed, kleuter vrij en mama dus ook

Ontbijt crumble met amandel en fruit

Laten we 2015 maar gelijk goed beginnen met het lekkerste ontbijtje dat ik de afgelopen maanden heb gemaakt! In december zijn The Mr. en ik aan het experimenteren geslagen met eten volgens het paleo principe. Hierbij eet je eigenlijk zoals de oermensen vroeger aten, met veel groente, fruit, vis, vlees,

Goddelijke garnalen uit het nieuwe kookboek Hemels!

Er is onlangs een nieuw kookboek verschenen dat hemels is op alle fronten. Van recepturen, styling, fotografie tot smaak, alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Dan mag je je boek ‘Hemels!’ noemen en dat is precies wat de auteurs Ria en Alexandra hebben gedaan. Hemels! viel op mijn deurmat,

Krentenbollen uit het boek ‘Brood uit eigen oven’

Als er iemand brood kan bakken in Nederland is het Levine wel. Jarenlang volg ik haar al op de blog ‘Uit de keuken van Levine‘ en ben keer op keer verbaasd over de prachtige broden die uit haar ovens rollen. Desembrood, vlechtbrood, zoete broodjes, kerstbrood, paasstollen, verzin het maar en

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)