Francesca’s Weekmenu #204 – Bijna Pasen!

Het wordt een prachtige week met heerlijke temperaturen zag ik zojuist in de weer app, ik kan niet wachten. Lekker buiten eten en samen met de kinderen paaseitjes zoeken in de tuin van oma, want het is ook bijna Pasen! Daarom barst dit weekmenu uit z’n voegen van de gewone …

Het wordt een prachtige week met heerlijke temperaturen zag ik zojuist in de weer app, ik kan niet wachten. Lekker buiten eten en samen met de kinderen paaseitjes zoeken in de tuin van oma, want het is ook bijna Pasen! Daarom barst dit weekmenu uit z’n voegen van de gewone recepten voor doordeweeks en de feestelijke recepten voor Pasen. Geniet ervan en eet lekker 🙂

Maandag

Ik begin de week met een echte lente stamppot! Deze stamppot met tomaat, spinazie en basilicum is perfect voor dit seizoen.

Duurzame tip: zet van je favoriete kruiden plantjes neer in je keuken of in de tuin. Zo heb je altijd verse kruiden in huis, verspil je minder en bespaar je geld en plastic verpakkingen.  

Dinsdag

Heerlijk is deze pittige zalmburger met zure komkommer en een frisse saus. Ik zou er (zoete aardappel) frietjes en een simpele salade bij serveren. Top gerecht om in de tuin te eten.

Duurzame tip: Kies voor zalm met het ASC- of MSC-keurmerk.

Woensdag

Vandaag zet ik deze goedgevulde caesar salade met gerookte kip en kikkererwten op het menu. Wat crackers of geroosterd brood met boter erbij en je zit heerlijk te eten.

Donderdag

Doordeweeks kan ik heel blij worden van een omelet als avondeten. Zeker als die goedgevuld is met groenten. Ik eet er dan nog een kopje soep bij of maak er een wrap van met een maistortilla, knapperige sla en wat hummus of een groentespread. Dit basisrecept voor een courgette omelet met tomaatjes en spinazie is een prima start van je maaltijd.

Duurzame tip: de omelet kun je vullen met van alles qua groenten en kliekjes die je in je koelkast vindt. Lekker variëren, goed eten en daarmee minder verspillen!

Vrijdag

Oeh, lang geleden dat ik deze pad thai met kip op het menu heb gezet…zonde, want deze is zo lekker! Smullen dus vandaag 🙂

Duurzame tip: Met een kliekje pad thai kun je de volgende dag (zeker in het weekend) prima lunchen. Ik bak het dan vaak nog even op in een hapjespan of wok met een scheutje sesamolie.

Zaterdag

Voor deze zaterdag heb ik 3 ontbijtrecepten geselecteerd die je vandaag vast kunt bakken, zodat je op Eerste Paasdag gelijk aan de ontbijttafel kunt gaan zitten. Slim hè! Zo heb ik bijvoorbeeld een ontbijtcake met rood fruit en walnoten (samenwerking), kokos-limoenbrood én kaneelbroodjes met vanille frosting in de aanbieding. En op deze pagina vind je nog veel meer ontbijtinspiratie.

Zondag

Op deze Eerste Paasdag ga ik jullie inspiratie geven voor een paasdiner. Heb je op deze dag een paasbrunch in de planning staan, let dan goed op de blog. Want er komt deze week nog heel veel inspiratie voor de paasbrunch online! En in de tussentijd kun je hier vast snuffelen naar lekkere paasbrunch recepten.

Voorgerecht

Ik ga voor asperges dit jaar als voorgerecht! Zoals bijvoorbeeld deze asperges met ei, tomaat en krokante ham (laat de ham eruit voor vegetarisch) of deze aspergemousse met Hollandse garnalen. Meer recepten met witte asperges? Kijk daarvoor hier.

Hoofdgerecht

Wil je dit jaar gevogelte, vlees, vis of een vegetarisch gerecht serveren als hoofdgerecht? Ik heb voor elk wat wils in mijn paasrecepten!

Ga voor een hele kip in een pannetje met voorjaarsgroenten of maak mijn zalige balsamico kip met broccoli en aardappeltjes.

Traditioneel eten wij meestal lamsvlees met Pasen. Zoals bijvoorbeeld deze lamsrack met tabouleh en romige muntsaus. Of maak deze fantastische lamsstoof met pimenton en witte bonen.

Liever vis met Pasen? Ga voor simpel, maar oh zo lekker, met deze kabeljauw met citrus-basilicumsaus of maak mijn imposante visstoof met schaal- en schelpdieren en witvis.

Vegetarische inspiratie heb ik natuurlijk ook voor jullie! Maak bijvoorbeeld deze citroenrisotto met groene asperges of deze dubbele tray-bake uit de oven. Met aan de ene kant een makkelijke variatie op melanzane en aan de andere kant een smaakvolle aardappel-groenteschotel (iets naar beneden scrollen in het artikel voor het recept). Het échte recept voor melanzane alla parmigiana heb ik natuurlijk ook voor jullie!

Dessert

Fris en geel, zo zie en proef ik mijn desserts met Pasen het allerliefst. Dan maak ik bijvoorbeeld deze citroen tiramisu of een cheesecake met advocaat en paaseitjes.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer