Lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache

Groot fan ben ik van toetjes die je helemaal kunt voorbereiden en zo uit de koelkast tovert. Deze lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt de lemon curd mousse al een dag eerder maken en vlak voor serveren garneer je de

Gingerbread Viennetta ijstaart met karamel popcorn

Het sluitstuk van mijn makkelijke kerstdiner voor 2023 is deze Gingerbread Viennetta ijstaart met chocolade en karamel popcorn! Ja, je leest het goed…ik heb een Viennetta ijstaart gemaakt met chocoladelagen ertussen. Maar voordat ik dat deed, bracht ik het vanille-ijs verder op smaak met warme specerijen zoals gember, kaneel en

Advocaat tiramisu met cantuccini koekjes

Wat is advocaat toch heerlijk, zeker in deze tijd van het jaar als het weer bijna Pasen is. Ik kreeg laatst twee hele bijzondere flessen advocaat toegestuurd (waarover later meer) en daar besloot ik onder andere een advocaat tiramisu mee te maken en dat werd een mega succes. Dus natuurlijk

Tarte tatin met een snufje kaneel en room

Tarte tatin is een geweldig nagerecht voor een feestelijk diner. Het is makkelijk om te maken én budget proof. Daarom koos ik ervoor om dit nagerecht te serveren als afsluiter van mijn budget kerstmenu. Ik gebruikte er Jonagold appels voor en bestrooide ‘m op het laatst nog met een snufje

pavlova met druiven honing en pijnboompitten 1

Pavlova met druiven, honing en pijnboompitten

Pavlova is en blijft een van de meest feestelijke nagerechten om te serveren. Met weinig ingrediënten tover je een prachtig zoet spektafel op tafel en de toppings maken ‘m helemaal af. Toen ik laatst wat eiwitten en druiven over had, besloot ik er een herfstige variant van te maken en

Mini sticky toffee pudding

Een sticky toffee pudding maak je van dadels en het is een heerlijk smeuïge cake die overgoten wordt met een toffeesaus. Ook daar kun je prima een kleine versie van maken en dat is precies wat ik gedaan heb voor dit tapas kerstmenu. En oh, wat was deze mini sticky

Gepocheerde peertjes met ricotta, tijm en honing

Peren horen voor mij bij de kerstdagen. Natuurlijk de stoofperen die jullie in bijna al mijn kerstmenu’s terug zien komen. Maar ook gepocheerde peren zijn zalig en heerlijk als basis voor een zoet, maar niet te zwaar, dessert met een hartige twist. Zoals deze gepocheerde peertjes met ricotta, tijm en

Mini pecan pies

Als er een taartje goed past bij de feestdagen is het wel pecan pie. Een krokante korst gevuld met pecannoten, boter, suiker en ei… van iedere hap word je gelukkig. Ik maakte speciaal voor de feestdagen een mini variant van mijn basisrecept. En bij deze mini pecan pies maakte ik

Verleidelijke apple pie (appeltaart met korstdeeg)

Vandaag ben ik 43 geworden en bij een verjaardag hoort natuurlijk een feesttaart! En ik weet niet weet of dat leeftijdsgebonden is, maar met de jaren hou ik steeds minder van extreem zoete, knalgekleurde taarten met marsepein en slagroom. Wel hou ik steeds meer van ingetogen taartjes met lemon meringue,

Mini pavlova’s met abrikoos en pijnboompitten

Dit is een heerlijk zomers dessert voor als je echt even wilt uitpakken. De combinatie van de chewy mini pavlova’s, slagroom met heerlijke fruitspread, gekaramelliseerde abrikoos en de geroosterde pijnboompitten is hemels! Ik kan er niks anders van maken. Zoveel verschillende smaken die perfect bij elkaar passen, dit is gewoon

Basilicum panna cotta met lemon curd

Oeh, ik kon niet wachten om dit recept met jullie te delen! Want soms heb je recepten die ‘gewoon’ lekker zijn en soms heb je een recept waar je ogen van gaan glinsteren nadat je de eerste hap hebt genomen. En waar je dan vervolgens twee porties van achter elkaar

Karamel zeezout roomijs mét extra karamelsaus

Tijdens de thuisquarantaine besloot ik om samen met Wendy (van DeedyLicious, die veel van mijn prachtige foodfoto’s maakt) diverse kookboeken te gaan reviewen. Dat konden we mooi allebei thuis doen en dan overlegden we wat we ervan vonden. Met wisselend succes, zeg ik er maar gelijk eerlijk bij ;-). Want

Mini apfelstrudels met zelfgemaakte vanillesaus

Tijdens onze laatste zomervakantie at ik een perfecte apfelstrudel in Duitsland en ik kan mijn gelukzalige gevoel na de eerste hap nog helemaal voor de geest halen! Deze plek in Nedersaksen was wel enigszins uit de richting hiervoor, want de apfelstrudel komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. Waar deze echt niet gemaakt

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)