Food video: het dierenrijk aan de fastfood?

Wij, de mensen dus, doen steeds gekkere dingen met ons voedsel. Maar wat zou er gebeuren als het dierenrijk fastfood zou ontdekken? Mooi gemaakte video die ons een verhelderende spiegel voorhoudt!  

Creatief met pasen: de nieuwe auto van de paashaas

Ik word ieder jaar helemaal gelukkig van de paasbrunch. Met vrolijk gedekte tafels, brunchhapjes, paasversiering en natuurlijk heel veel eitjes en paashazen ben ik helemaal in mijn element. Dit jaar krijgt mijn kleine jongen ook zijn eigen paasserviesje (met dank aan oma) en zal de eettafel omgetoverd worden tot een

Broodje avocado met tomaat, citroen en munt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In het weekend hebben we bij ons thuis altijd lekkere dingen. Dat zal in mijn geval waarschijnlijk niet als een verrassing klinken. Maar naast lekkere dingen in huis halen, vind ik het ook belangrijk dat ik de restjes boodschappen van de week ervoor niet vergeet. En daar kun je dus

Rabarber met yoghurt, frambozenjam en aardbeien

Een toetje met rabarber is altijd feest. Op mijn blog staat al een heerlijk recept met rabarber. Maar aangezien dat een calorierijke variant is door de room en suiker werd het tijd om ook een wat lichter recept toe te voegen aan de collectie. Wat je nodig hebt voor 4

Salade caprese

Voor mij is er maar 1 echte ‘insalata caprese’. En dat is de versie met de beste buffelmozzarella, de meest geurige basilicum, goede kwaliteit olijfolie extra vergine, zeezout en de meest smakelijke tomaten. Nou is dat laatste in Nederland niet altijd makkelijk. Want jammer genoeg zijn de meeste tomaten in

Review: Aziatische foodwinkel Kruid & Druif

De inwoners van Den Haag hebben er sinds kort een geweldig nieuw food concept bij in hun stad. De Aziatische kookwinkel Kruid & Druif heeft namelijk zijn deuren geopend en laat iedereen op een laagdrempelige manier kennis maken met de heerlijke Aziatische keuken. Aziatisch koken: van complex naar supersimpel Aziatisch

Alles over sojasaus

Sojasaus, we kennen het allemaal. Het zwarte vloeibare goud wat je bij je sushi krijgt geserveerd. Maar sojasaus is nog veel meer. Het heeft een prachtig rijke historie, een indrukwekkend natuurlijk productieproces en tal van mogelijkheden om toe te passen in gerechten. Kikkoman Afgelopen week had ik de eer om

Review: Marciano, de taartkunstenaar uit Rotterdam

Sommige mensen kunnen niet alleen goed koken of bakken, maar die hebben ook de gave om van gerechten ware kunst te maken. Daar is onze taartkunstenaar Marciano een goed voorbeeld van. Samen met zijn vrouw Wonny maakt hij de meest prachtige taartcreaties waar wij al jarenlang van genieten. Voor iedere

Garnalen hapjes in de vorm van cadeautjes

Deze schattige ingepakte garnalen doen het altijd fantastisch op een feestje of tijdens een borrel. Het ziet er vrij ingenieus uit, maar in werkelijkheid valt het reuze mee en ben je zo klaar. Ideaal hapje dus 🙂 Wat je nodig hebt voor 12 stuks – 12 grote garnalen, gepeld en

De 11 taarten van februari + bonus taart!

De februari taart maand is afgerond. Het was een maand vol heerlijke geuren die door ons huis heen dwarrelden, calorieën die om de oren vlogen (soms ook niet) en collega’s en vrienden die al begonnen te stralen als ik weer met een bakje taart binnen kwam. Ik hoop dat jullie

Win je eigen mini kruidentuin!

Koken met verse kruiden is heerlijk. De aromatische geuren en pure smaken geven een gerecht vaak net dat beetje extra. Er gaat in onze keuken bijna geen dag voorbij dat er geen verse kruiden worden gebruikt. Zelfs in de smoothies verdwijnen restjes munt of basilicum. Met kruiden kun je echt

Carrot cake (zonder gluten en suiker)

Gisteravond wilde ik heel graag bakken. Opeens, dat heb je soms. Maar deze keer wel een ‘gezonde’ taart aangezien ik me weer een beetje opgeblazen voel. Leuk hoor zo’n maand die volledig in het teken staat van taarten, maar voor je lijn is het funest 😉 Gelukkig had ik nog

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)