Food video: het dierenrijk aan de fastfood?
Wij, de mensen dus, doen steeds gekkere dingen met ons voedsel. Maar wat zou er gebeuren als het dierenrijk fastfood zou ontdekken? Mooi gemaakte video die ons een verhelderende spiegel voorhoudt!
Wij, de mensen dus, doen steeds gekkere dingen met ons voedsel. Maar wat zou er gebeuren als het dierenrijk fastfood zou ontdekken? Mooi gemaakte video die ons een verhelderende spiegel voorhoudt!
Dit recept is ontstaan tijdens onze wekelijks terugkerende ‘restjesdag’. Zoals jullie inmiddels wel weten hou ik niet van weggooien en door het invoeren van zo’n dag dwing ik mezelf om echt alleen maar te koken met wat ik nog in huis heb. Deze keer heb ik wel gesmokkeld, want ik
Tot afgelopen weekend heb ik in mijn culinaire leven nog nooit (bewust) iets gemaakt of gegeten met selderij olie. Tot afgelopen weekend dus, toen ik bezig was met een heerlijke pinda soep die geserveerd moest worden met selderij olie. Nou, aan de slag dan maar. En wat een verrassing werd
Ik word ieder jaar helemaal gelukkig van de paasbrunch. Met vrolijk gedekte tafels, brunchhapjes, paasversiering en natuurlijk heel veel eitjes en paashazen ben ik helemaal in mijn element. Dit jaar krijgt mijn kleine jongen ook zijn eigen paasserviesje (met dank aan oma) en zal de eettafel omgetoverd worden tot een
[vc_row][vc_column][vc_column_text]In het weekend hebben we bij ons thuis altijd lekkere dingen. Dat zal in mijn geval waarschijnlijk niet als een verrassing klinken. Maar naast lekkere dingen in huis halen, vind ik het ook belangrijk dat ik de restjes boodschappen van de week ervoor niet vergeet. En daar kun je dus
Een toetje met rabarber is altijd feest. Op mijn blog staat al een heerlijk recept met rabarber. Maar aangezien dat een calorierijke variant is door de room en suiker werd het tijd om ook een wat lichter recept toe te voegen aan de collectie. Wat je nodig hebt voor 4
Voor mij is er maar 1 echte ‘insalata caprese’. En dat is de versie met de beste buffelmozzarella, de meest geurige basilicum, goede kwaliteit olijfolie extra vergine, zeezout en de meest smakelijke tomaten. Nou is dat laatste in Nederland niet altijd makkelijk. Want jammer genoeg zijn de meeste tomaten in
Ik ben een enorme fan van Food52. Voor het geval je het niet kent, het is een van de eerste online food communities ooit, opgericht in New York door koks en foodies. Ze begonnen met een crowd-sourced kookboek wat in 52 (what’s in a name) weken ontstond. Vandaag de dag
De inwoners van Den Haag hebben er sinds kort een geweldig nieuw food concept bij in hun stad. De Aziatische kookwinkel Kruid & Druif heeft namelijk zijn deuren geopend en laat iedereen op een laagdrempelige manier kennis maken met de heerlijke Aziatische keuken. Aziatisch koken: van complex naar supersimpel Aziatisch
Sojasaus, we kennen het allemaal. Het zwarte vloeibare goud wat je bij je sushi krijgt geserveerd. Maar sojasaus is nog veel meer. Het heeft een prachtig rijke historie, een indrukwekkend natuurlijk productieproces en tal van mogelijkheden om toe te passen in gerechten. Kikkoman Afgelopen week had ik de eer om
Een toetje na het eten. Ik vind het heerlijk, zolang er maar wel balans is qua hoeveelheid suiker en vetten. Als ik doordeweeks een gezonde avondmaaltijd afsluit met een nagerecht vol suiker dan kan ik beter gelijk naar bed gaan. Want mijn energieniveau daalt daarna meestal naar het nulpunt. Daarom
Ik heb maar weer eens wat van Nigella gekookt. Want als ik dat te lang niet doe, ga ik haar toch een beetje missen. Dit recept is echt mega makkelijk. Het is wel handig dat je van champignons houdt, anders zou ik er niet aan beginnen. Bij iedere hap proef
Sommige mensen kunnen niet alleen goed koken of bakken, maar die hebben ook de gave om van gerechten ware kunst te maken. Daar is onze taartkunstenaar Marciano een goed voorbeeld van. Samen met zijn vrouw Wonny maakt hij de meest prachtige taartcreaties waar wij al jarenlang van genieten. Voor iedere
Biefstuk met gebakken aardappels. Hoe simpel en lekker kan het leven zijn. Nou is er natuurlijk niets mis met een goed gebakken biefstuk in roomboter met een beetje peper en zout. Maar deze versie is ook wel heel lekker. En verrassend! Ik werd geïnspireerd door Giovanni van 24Kitchen. De ietwat
Deze schattige ingepakte garnalen doen het altijd fantastisch op een feestje of tijdens een borrel. Het ziet er vrij ingenieus uit, maar in werkelijkheid valt het reuze mee en ben je zo klaar. Ideaal hapje dus 🙂 Wat je nodig hebt voor 12 stuks – 12 grote garnalen, gepeld en
De februari taart maand is afgerond. Het was een maand vol heerlijke geuren die door ons huis heen dwarrelden, calorieën die om de oren vlogen (soms ook niet) en collega’s en vrienden die al begonnen te stralen als ik weer met een bakje taart binnen kwam. Ik hoop dat jullie
Koken met verse kruiden is heerlijk. De aromatische geuren en pure smaken geven een gerecht vaak net dat beetje extra. Er gaat in onze keuken bijna geen dag voorbij dat er geen verse kruiden worden gebruikt. Zelfs in de smoothies verdwijnen restjes munt of basilicum. Met kruiden kun je echt
Afgelopen weekend had ik eindelijk tijd om even bij te lezen in mijn kookbladen. De Delicious lag nog onaangeroerd in het tijdschriftenbakje. Onbegrijpelijk natuurlijk. Want voor iedere foodie is het letterlijk een heerlijk moment als deze weer op de mat valt. Ik bladerde met een cappuccino in de hand door
Vorige week werd mijn kleine jongen 2. En dan wordt er getrakteerd op de crèche. Natuurlijk voel ik dan wat lichte druk over het type traktatie waar ik mee in de groep verschijn. The Mr. hielp daar ook nog even aan mee. Want toen ik zei dat ik een smarties
Gisteravond wilde ik heel graag bakken. Opeens, dat heb je soms. Maar deze keer wel een ‘gezonde’ taart aangezien ik me weer een beetje opgeblazen voel. Leuk hoor zo’n maand die volledig in het teken staat van taarten, maar voor je lijn is het funest 😉 Gelukkig had ik nog
Havermout maak ik meestal automatisch met raw cacao, rozijnen, banaan en/of kaneel. Daaraan kun je je duidelijk zien dat ik ‘s ochtends nog niet helemaal wakker ben en op de automatische piloot kook 😉 Deze keer had ik behoefte aan een wat frissere variant van het ontbijt. En daar zijn
Ik probeer thuis zo’n 1 tot 2 keer in de week vis te eten. Meestal eten we dit in het weekend, omdat ik dan heerlijke verse vis bij mijn visboer kan halen. Want vis van de supermarkt is geen favoriet bij ons. Voor doordeweeks heb ik altijd garnalen in de
Jullie weten inmiddels wel dat ik niet van al te complex koken hou. Ik zal ook geen 7 lagen taart maken in deze februari taart maand. Dat is gewoon mijn ding niet. Maar soms is het feest en dan wil je iets bijzonders. Of je staat ‘s ochtends op en