Francesca’s Familie Weekmenu #71

Deze week maak ik nummer 71 van het weekmenu voor jullie. Tijdens het samenstellen bedenk ik me hoe knap ik het vind dat Francesca er al zoveel gemaakt heeft. Want het lijkt misschien een makkelijk klusje, maar dat is het zeker niet. Er wordt met heel veel aspecten rekening gehouden:

Review van de KitchenAid Magnetic Drive Blender

Medio 2015 kwam de nieuwe KitchenAid Magnetic Drive Blender op de markt. Niet zomaar een blender, deze kan namelijk supersonische snelheden aan waardoor blenden naar een nieuw niveau wordt getild. Ik was benieuwd wat deze blender nou zo bijzonder maakt en vroeg of ik ‘m een paar weken mocht lenen

10x liefdeseten om in de stemming te komen

Het is vandaag de dag van de liefde en dus eigenlijk ook de dag van het eten. Want wat ons betreft gaat liefde zeker door de maag. Of je nu vandaag het driegangen valentijnsmenu bereidt, er samen een dagje op uit gaat of iets heel anders gaat doen, met de

Hoofdstad Brasserie: toegankelijk aan de Amstel

Door de grote draaideuren van Hotel de L’Europe, langs de entree met kroonluchters en over het rode tapijt loop je zo Hoofdstad Brasserie binnen. Je verwacht een chique restaurant, maar het zal je verrassen: het is een echte brasserie. Gelukkig maar, want het was natuurlijk wel een beetje spannend, mijn

Francesca’s Familie Weekmenu #70

Deze week staat er een zeer gevarieerd menu voor jullie klaar. Met vooral veel producten die op dit moment in het seizoen zijn! Dat is niet alleen lekker en bewust, het scheelt ook nog eens in de portemonnee. Een gerecht dat deze week zeker niet mag ontbreken is de Surinaamse

Francesca’s Familie Weekmenu #69

Ik heb afgelopen weekend he-le-maal niets gedaan, man wat was dat lekker! En heel hard nodig na alle deadlines van de afgelopen tijd. Het is duidelijk dat ik geen twintig meer ben, misschien wel het enige dat ik een beetje jammer vind van ouder worden. Door mijn nietsdoen hebben jullie

Nieuw in het team: Maak kennis met Dominique!

“Er komt een moment dat je het allemaal niet meer zelf aankunt en dat punt bereikte ik vorig jaar. Na deze oproep voor een nieuwe stagiaire kreeg ik enorm veel leuke reacties en CV’s toegestuurd. Een daarvan was Dominique die niet alleen op zoek was naar een stageplek, maar ook

Francesca’s Familie Weekmenu #68

Het laatste weekmenu van januari voordat februari begint en ik mijn leven weer terug heb. Dat klinkt nu heel dramatisch, maar dat is het absoluut niet. Want dit weekend finaliseer ik mijn boekmanuscript! Nog even doorpezen, maar wat wordt het gaaf. Ik heb inmiddels de eerste opmaken al gezien en

Bewust eten? Met deze 40 recepten help ik je op weg

Net even wat meer groente en fruit, minder vlees, meer voedingsvezels en goede vetten. Dat waren mijn uitgangspunten voor de maand januari waarin ik bewuster wilde eten. Geen overdreven gedoe, gewoon simpele aanpassingen in je voedingspatroon waardoor je structureel beter gaat eten. Alle oliebollen de deur uit Ik ging afgelopen

Francesca’s Familie Weekmenu #67

Yes, ik ben weer een flinke stap verder met het boek! Alle fotografiedagen zijn achter de rug en ik betrap me erop dat ik alleen maar verliefd naar mijn beeldscherm aan het staren ben. Volgens mij heb ik de ruwe selectie al een keer of 100 bekeken. We hebben bijna

Ovenrisotto met pastinaak, kruiden en heek

Een risotto bereiden in de oven en dan ook nog zonder boter en kaas. Heel veel meer uit mijn comfort zone kun je mij niet krijgen. Maar ik heb het toch gedaan. Soms moet je gewoon eens iets proberen om te weten hoe het uitpakt en mijn ‘beter eten’-uitdaging van

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)