Special: Alles over groenten en fruit #1

Er is een nieuwe rubriek op Francesca Kookt: vanaf vandaag gaan we elke twee maanden samen met groente- en fruitspecialist Van Gelder een blik werpen op wat het komende seizoen ons gaat bieden qua groenten en fruit en natuurlijk geeft Francesca daar een aantal heerlijke recepten bij. Met in deze

Francesca’s Familie Weekmenu #24

Hallo allemaal, tijd voor het nieuwe weekmenu! Ik ben er een beetje laat mee vandaag, want was een drukke bedoeling thuis. Het goede nieuws van vandaag is dat we een nieuw huis hebben, yeah! Eindelijk een huis met tuin en meer ruimte, ik kan niet wachten om in het voorjaar

Eetdagboek #3 – Over taarten met suiker en boter

Oeps, heb ik gewoon een week overgeslagen van mijn eetdagboek! Dat was niet helemaal de bedoeling, maar de drukte overspoelde me. Zo zie je maar, ik ben ook gewoon een mens die 32 uur in een dag van 24 uur probeert te proppen. Ik heb daarom besloten dat het eetdagboek

Maaltijdsalade met gefrituurde aubergine

Bo zit middenin haar Veganuary maand en deelt af en toe een aantal succesvolle vegan recepten. Zoals deze maaltijdsalade met gefrituurde aubergine en couscous. Geschikt voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en kinderen. Iedereen dus. Benieuwd naar Bo’s ervaringen na de derde week? Deze week komt er weer een update van haar

Francesca’s Familie Weekmenu #23

“Laten we eens de wereld overvliegen!”, dacht ik bij de samenstelling van dit weekmenu. Dat is goed gelukt. We beginnen de week met een vegetarische curry van bloemkool (is zelfs vegan), vliegen naar Thailand voor wok garnalen en daarna door naar Mexico voor gevulde courgettes. In de tussentijd gaan we

Goed en vooral lekker ontbijten met teff

Een goed ontbijt in de ochtend. Het is zo belangrijk, maar het schiet er ook heel vaak bij in. Vaak ingegeven door tijd waardoor we met een lege maag de deur uit rennen. In mijn ‘roaring twenties’ gebeurde me dit ook heel vaak en rond een uur of 10 in

Een chef-kok is geen diëtist

Vroeger ging je uit eten om te genieten van de kookkunsten van de chef. Schoof je aan tafel voor een avond verwennerij. Liet je dat stukje brood gewoon staan als je even wat wilde minderen met de koolhydraten. Bestelde je in plaats van een zoet dessert een kaasplankje als de

Francesca’s Familie Weekmenu #22

Deze week wordt het echt genieten met het weekmenu. Met veel comfort food gerechten zoals spaghetti met balletjes, fish & chips en boerenkool met rookworst. De laatste in een ‘net even anders’ uitvoering, want er is niet gestampt. De maaltijdsalade met pompoen en linzen laat de week rustig en vegetarisch

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)