Eetdagboek #2 – Kilo chicken wings als lunch

Vinden jullie wel leuk hè, zo’n eetdagboek? Tenminste, als ik de reacties moet geloven die ik heb ontvangen op de eerste. Tof dat jullie zo enthousiast zijn! Gelukkig vind ik het ook leuk om te schrijven dus ik blijf hier nog wel even doorgaan. Benieuwd of ik me deze week

Granola met grapefruit en frambozen

Wist je dat er in Florida maar liefst 75.000 mensen dagelijks werken in de grapefruitteelt? Veelal komen de grapefruittelers uit families die al generaties lang deze vitaminebommetjes telen. Hun kennis over deze citrusvruchten en het subtropische klimaat zorgen voor ‘s werelds zoetste en sappigste grapefruits. En die vind je gewoon

Tomatensalade met kappertjes en balsamico

Tijdens mijn zoektocht naar paleo recepten, kwam ik een soortgelijke tomatensalade tegen als deze in Het Paleo Kookboek. Natuurlijk niet echt bewust paleo gemaakt, want iedere salade met vrijwel alle groenten, olijfolie en een toevoeging van vis, vlees, noten of zaden is al snel paleo. Dat maakt het makkelijk, want

Frites uit Zuyd voor echt lekkere frites in Amsterdam

Een echt lekker frietje, die vind je niet op iedere hoek van de straat. Gesneden van topkwaliteit aardappelen en vers bereid. Dan heb je het niet meer over frietjes, maar over frites. Een paar maanden geleden kreeg ik de tip om Frites uit Zuyd in Amsterdam te bezoeken. Want daar

Francesca’s Familie Weekmenu #21

Ik zit alweer helemaal in het ‘normale’ leven van januari. De kerstboom is de deur uit, het huis is flink opgeruimd en ik ben even wars van moeilijk gedoe. Ook qua eten doe ik het allemaal wat minder ingewikkeld. Wel gerechten met mooie rijke smaken, maar ik wil er niet

Kom proeven op de Vakantiebeurs 2015

Ik vind niets leuker dan mezelf helemaal onder te dompelen in de cultuur van het land waar ik op vakantie ben. Vooral in de culinaire cultuur, dat zal jullie niet verbazen. Steeds vaker staat de menukaart van een vakantieland in de top van redenen om ergens naartoe te reizen en

Eetdagboek #1b – Leven na de oliebollen

Mijn eetdagboek. Het wordt een dingetje hier op de blog. Dat iedere week (misschien af en toe een weekje niet) gaat terugkeren op veler verzoek. Jullie vinden het leuk om te lezen en halen er inspiratie uit. Dat is voor mij al reden genoeg! Nu tijd voor de eerste editie

Francesca’s Food Inspiratie #8

Met welk food nieuws beginnen we het nieuwe jaar? Je leest het in de nieuwe Francesca’s Food Inspiratie. Met deze keer de allerlekkerste chocolade die ik in lange tijd heb geproefd, de eerste fairtrade sambal ter wereld, online shoppen en recepten zoeken en een juweeltje van een Nespresso apparaat waar

Francesca’s Familie Weekmenu #20

Het eerste weekmenu van 2015 en alweer het 20ste weekmenu in de reeks. Wat maakt het me blij dat jullie allemaal zo enthousiast reageren op het weekmenu. Er zijn zelfs al lezers geweest die het hele weekmenu hebben gekookt. Dat maakt me niet alleen blij, maar ook trots! Het voelt

Dank je wel 2014

 Dank je wel 2014… …voor het bewijzen dat ik helemaal overnieuw kon beginnen met een nieuwe carrière, hoe eng het af en toe ook was. …voor al die mensen die mijn site bezocht hebben. Van 30.000 uniek in januari tot 115.000 uniek in december. Totaal 600.000 mensen in 2014 die

Francesca’s Familie Weekmenu #19

Kerstmis 2014 is voorbij, het is weer tijd voor een gewoon weekmenu. Alhoewel, gewoon…er komt nog een oud & nieuw feestje aan en dan zal er vast nog wel wat gesnoept worden her en der. De komende dagen krijgen jullie nog wat fijne recepten voor hapjes, oliebollen en champagnecocktails en

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)