Vegetarische goulash met zuurkool en krieltjes

Goulash kun je ook heel goed vegetarisch maken, heb ik ontdekt! Met krieltjes, zuurkool en heel veel paprika (uiteraard) wordt deze vegetarische goulash echt om te smullen. En je maakt ‘m ook nog eens een stuk sneller dan ‘gewone’ goulash. Daarover gesproken: over een paar weken komt mijn recept voor

Traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing

De feestelijke decembermaand is aangebroken en dan eten en snoepen we wat af! Laat ik deze maand daarom maar aftrappen met een heerlijk recept boordevol groenten en peulvruchten. Deze traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing is ontzettend makkelijk om te maken, want de oven doet bijna al het werk. Het

Geroosterde hele bloemkool met linzensalade

Bloemkool leent zich uitstekend om langzaam te garen in de oven en krijgt daardoor een heerlijke smaak. Voor deze geroosterde hele bloemkool gebruikte ik diverse specerijen zoals kardemom, paprika en piment met olie en tomatenpuree. En daarna deed de oven de rest van het werk. Voor de linzensalade stoofde ik

formulekip austin texas hot wings van sander 1a

FormuleKip Austin: Texas hot wings van Sander

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Sander. “Texas, de Amerikaanse staat waar barbecueën een serieus onderdeel van de cultuur is. Meer dan genoeg inspiratie

barbecuesalade met groene currydressing en noedels 1

Barbecuesalade met groene currydressing en noedels

Samenwerking – Bij ons thuis wordt de barbecue ontzettend vaak aangestoken. Eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de zomer is deze echt een verlengstuk van onze keuken. We gebruiken ‘m niet alleen om op te grillen, maar juist ook om op te koken. En naast vlees en vis

Vegetarische roerbakschotel met kikkererwten

Wij eten zeker één keer per week een roerbakschotel thuis. Soms gebruik ik daar gesneden groenten voor uit het koelschap en als ik nog groenten over heb, snijd ik die op. Wanneer de kinderen er zin in hebben, voeg ik kip toe. Maar regelmatig maak ik er ook een vegetarische

Paddenstoelenstoof met romige polenta

Ik ben dol op een goedgevulde paddenstoelenstoof, omdat paddenstoelen zich geweldig houden qua structuur in een stoof. En ze laten zich goed combineren met rode wijn. Deze paddenstoelenstoof is een afgeleide van een Boeuf Bourguignon, maar er is toch echt geen ‘boeuf’ in te vinden. Wel heel veel smaak trouwens!

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)