Restauranttips #4: ontdekkingen in Amsterdam

Het handige aan het feit dat Francesca in Zuid-Holland woont en ik in Noord-Holland is dat we daardoor in beide provincies nieuwe hotspots ontdekken. Daarnaast doen we vaak genoeg ontdekkingen in elkaars of geheel andere provincies, dus op die manier verzamelen we restauranttips verspreidt over het hele land en kunnen

Restauranttips #3: Zarzo, Bakkerswinkel & Table 24

Het is alweer even geleden dat jullie van ons restauranttips hebben gehad, dat betekent overigens niet dat we niet uit eten gaan en leuke plekken ontdekken, dat gebeurt zeker! Nu de wintertijd is ingegaan en het weer zo vroeg donker wordt, vind ik het zelfs des te leuker om uit

Eten bij DenC tijdens de Nationale Restaurant Week

Van 29 september tot en met 9 oktober vindt de Nationale Restaurant Week weer plaats. Je kunt in die periode kennis maken met de toprestaurants van Nederland. Zij serveren namelijk dezelfde kwaliteit, maar voor een toegankelijke prijs. Zo wordt het voor meer mensen mogelijk om ook eens die restaurants te

Restauranttips #2 met o.a. Villa Augustus

Het is weer tijd om jullie te voorzien in wat restauranttips. Zeker nu het nog zomer is en voor sommigen zelfs vakantie, willen jullie vast een keer ergens een hapje gaan eten. Wij hebben dat al een aantal keer gedaan en daarom hebben we vandaag maar liefst drie zomerse restauranttips.

Hoofdstad Brasserie: toegankelijk aan de Amstel

Door de grote draaideuren van Hotel de L’Europe, langs de entree met kroonluchters en over het rode tapijt loop je zo Hoofdstad Brasserie binnen. Je verwacht een chique restaurant, maar het zal je verrassen: het is een echte brasserie. Gelukkig maar, want het was natuurlijk wel een beetje spannend, mijn

De grenzeloze passie van Jaimie van Heije

Inspiratie haalt hij overal vandaan. Ambachten, muziek, ontmoetingen en zelfs de kiezelstenen in zee op vakantie leiden bij hem tot nieuwe gerechten. Jaimie is altijd aan het werk, maar ziet het niet als werk. Deze jonge, getalenteerde chef wordt gedreven door passie en maakt hiermee de meest fantastische gerechten in

Nieuwste hotspot in Leiden: Lot & de Walvis

Die Lot toch. Ze reisde met haar busje Walvis over de hele wereld en besloot uiteindelijk neer te strijken in de Leidse haven voor een nieuw avontuur. De souvenirs van al haar reizen vonden een nieuw huis in Lot & de Walvis. Een van de fijnste nieuwe horecazaken van Leiden.

Eten in Rotterdam? Ga naar Dertien.

Ik wilde weer eens in Rotterdam eten. In een restaurant waar het rauwe Rotterdamse nog de overhand heeft op het hippe. En waar waanzinnig gekookt wordt. Op zo’n moment ga ik te rade bij een Rotterdammer die net zoveel houdt van eten als ik. Om vervolgens een lijstje van restaurants

‘Steak meets lobster’ bij La Cage Amsterdam

Geïnspireerd op La Cage aux Folles en gelegen aan het uiteinde van de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Een prima combinatie als je het mij vraagt en daarom reisde ik met de Mr op ‘date night’ naar Amsterdam. Het nieuwe restaurant La Cage combineert de Franse bistro met weinig pretenties en scherpe

Review Boutique Restaurant Bavette in Maasland

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen met het omschrijven van het Boutique Restaurant Bavette, zonder te verzanden in allemaal superlatieven die het misschien ongeloofwaardig laten klinken. Maar soms kom je ineens op een plek waar alles samenvalt. Waar je heerlijk zit te eten in een fijne setting

Frites uit Zuyd voor echt lekkere frites in Amsterdam

Een echt lekker frietje, die vind je niet op iedere hoek van de straat. Gesneden van topkwaliteit aardappelen en vers bereid. Dan heb je het niet meer over frietjes, maar over frites. Een paar maanden geleden kreeg ik de tip om Frites uit Zuyd in Amsterdam te bezoeken. Want daar

De Bakkerswinkel kookt! Interview met Piet Hekker

Sinds jaar en dag ben ik vaste gast bij De Bakkerswinkel in Zoetermeer. De allereerste Bakkerswinkel van Nederland, geopend in 1981. Ik heb het dan over een jaar of 15 waarbij het mijn ‘little hide away’ in in het Zoetermeerse. Zodra ik over de drempel stap, lijkt het alsof ik

Review Restaurant Noble ‘s-Hertogenbosch

Je zal maar een lunchdate ingepland hebben met een lief vriendinnetje die op steenworp afstand van Restaurant Noble woont. Dan is de keuze snel gemaakt, want Noble staat reeds lange tijd heel hoog op mijn lijstje om te ontdekken. In september 2013 opende Edwin Kats de deuren van Noble in

Nieuw aan tafel #1

Er valt zoveel nieuws te vertellen over de horeca in het land dat ik besloten heb om hier een aparte rubriek van te maken op Francesca Kookt! Die noemen we heel toepasselijk: ‘Nieuw aan tafel’. Wat valt ons op in de horeca en waar worden we blij van? Al deze

Foodhallen Amsterdam is geopend!

Het is zover. Na een opening van de Rotterdamse Markthal is nu ook de Foodhallen Amsterdam geopend met een spectaculair feest afgelopen dinsdag. Ik kon helaas niet bij de opening aanwezig zijn dus ik reis na de vakantie snel af naar Amsterdam om zelf een vorkje te prikken. Het idee

Review ‘t Vlasbloemeken Koewacht

In het zuidelijkste deel van Zeeuws-Vlaanderen, vlak tegen de Belgische grens aan ligt het Koewacht, van oudsher een vissersdorp. Een pittoresk plaatsje waar je via een kilometerslange kronkelweg met prachtig uitzicht naartoe rijdt. Tenminste, dat denk ik. Tijdens ons bezoek aan Koewacht is het namelijk noodweer en ik ben nog

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)