Runderstoof met sinaasappel, amandel en geroosterde spruitjes

Er zijn van die stoofgerechten die meteen een warm gevoel geven zodra ze op het vuur staan, en deze runderstoof met sinaasappel, amandel en winterse specerijen is er precies zo één. Het vlees suddert langzaam zacht in een geurige saus van rode wijn, sinaasappel en een vleugje kaneel en steranijs.

Move over ‘patatje stoof’… hier is de nacho stoof!

Samenwerking – Ik kan altijd genieten van een goede runderstoof, zeker in combinatie met patat (of friet). Maar op de een of andere manier raak ik altijd teleurgesteld van een patatje stoof, omdat de patatjes er zo zacht van worden. Dus ik vond het tijd worden voor een upgrade en

Parmezaanse kip met Mediterraanse groentestoof

(Samenwerking) Een stukje malse, krokante kip is voor mij ultiem comfort food. Gefrituurde kip is misschien wel het summum, maar dat eet ik alleen op bijzondere momenten. Simpeler om te maken én voedzamer om te eten is deze Parmezaanse kip. Ik gebruik er kipfilet voor die ik mals maak door

Siciliaanse caponata

Als je aan Sicilië denkt, komen de pure smaken van de Middellandse Zee al snel naar boven. En daar, midden in die rijke culinaire traditie, staat caponata op een voetstuk. Dit iconische gerecht is een heerlijke zoetzure groentestoof met aubergine in de hoofdrol. Het is een smeltkroes van smaken en

Chili van geroosterde groenten met bruine bonen

Deze chili van geroosterde groenten met bruine bonen is een ideaal doordeweeks recept dat zowel voedzaam als makkelijk te maken is. De oven doet het grootste deel van het werk voor je, terwijl jij ondertussen even kunt ontspannen. Daar word ik persoonlijk altijd wel blij van ;-). De geroosterde groenten

Broodje stoofvlees met zoetzure pompoen en tijm

Vandaag krijgen jullie van mij het recept voor een broodje stoofvlees wat ik gemaakt heb met lokale producten. Een knapperige Italiaanse bol besmeerd met een laagje gezouten boter. Daarop komt het malse stoofvlees van Hoeve Biesland wat ik heb gestoofd met onder andere 5-spices, sinaasappel en ketjap. Als laatste nog

pulled beef burritos 1

Pulled beef burrito’s

Burrito’s zijn een perfect Tex Mex gerecht om restjes rijst, groenten en bonen in te verwerken. Ik ben er dol op, maar mijn absolute favoriet zijn deze pulled beef burrito’s. Het malse vlees en de krachtige saus combineren fantastisch met de rijst, zwarte bonen, cherrytomaten, koriander en jalapeño’s. Als je

Francesca’s Weekmenu #307 – Lekker stoven

Jullie hebben mijn weekmenu even moeten missen de afgelopen 1,5 maand. Eerst had ik kerstvakantie en daarna kwamen de quarantaines en coronabesmettingen in huize Kookt. Gelukkig zijn we daar allemaal prima van hersteld en langzaam ben ik weer aan het inlopen qua achterstallig werk. En ik vond het dit weekend

Paddenstoelenstoof met romige polenta

Ik ben dol op een goedgevulde paddenstoelenstoof, omdat paddenstoelen zich geweldig houden qua structuur in een stoof. En ze laten zich goed combineren met rode wijn. Deze paddenstoelenstoof is een afgeleide van een Boeuf Bourguignon, maar er is toch echt geen ‘boeuf’ in te vinden. Wel heel veel smaak trouwens!

Gestoofde tomaten met ui en piment

Ik hou van bijgerechten, sauzen en dressings met heel veel smaak. Die een gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen en deze gestoofde tomaten met ui en piment is er daar een van. Eenmaal gestoofd is het een umamibom geworden die perfect samengaat met een stukje vlees of vis, maar

Kipstoof met tomaat, courgette en basilicum

Ik maak mijn mannen thuis altijd blij met een kipstoof. Vooral als ik deze met tomaat, courgette en basilicum maak. Heel makkelijk om te bereiden en de oven doet de rest van het werk. En je kunt er meerdere variaties van maken. Kies bijvoorbeeld voor kipfilet of drumsticks (in het

Vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle

Visliefhebbers opgelet! Vandaag zet ik een heerlijk vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle op het menu. Die eigenlijk heel spontaan ontstond toen ik nog wat groenten en zalm over had en daarmee iets lekkers wilde maken. Gecombineerd met onder andere tagliatelle, visconserven, kruiden en specerijen uit de voorraadkast werd het

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)