Uitslag! De risotto maestro van Nederland is…?

SPONSORED – Wat heb ik de afgelopen weken genoten van de risotto maestro wedstrijd van Riso Gallo. Met name door alle heerlijke recepten die jullie hebben ingestuurd. Ruim 40 recepturen zijn er binnengekomen en dat zijn zeker niet de minste.

Spannende combinaties die verder gaan dan doperwten met citroen of gerookte zalm met groene asperges. Beide heerlijk, begrijp me niet verkeerd, maar het gaat hier natuurlijk om de zoektocht naar dé risotto maestro van Nederland. De risotto liefhebber die verder durft te gaan en een nieuwe dimensie geeft aan een bord risotto.

Nou, dat is wel gelukt. Zo goed zelfs dat ik bijzonder veel moeite had tijdens het jureren om mijn eerste selectie te maken. Niet in de laatste plaats omdat ik nog niet goed geluncht had. Dan krijg je dus trek van al die lekkere recepten en ga je halverwege maar een bordje truffelrisotto voor jezelf maken.

Schermafbeelding 2015-10-20 om 10.07.02

Na de eerste selectie bleven er 10 van de 40 recepten over die ik met Riso Gallo heb besproken. Daar kwam vervolgens een top 5 uit die ik thuis heb nagekookt. Dat zag er ongeveer zo uit.

Schermafbeelding 2015-10-20 om 10.06.38

Alle bakjes stonden klaar voor een aantal vrienden van ons die kwamen ‘eetjureren’. Aan het einde van de avond waren we het er unaniem over eens.

Ik zal jullie niet langer in spanning houden

De risotto maestro van Nederland is…Suzanne! Haar romige mosterdrisotto met paddenstoelen, tijm en chorizo is een pareltje. Bijzonder door de mosterd, want zo heb ik ‘m nog niet eerder gegeten. Perfect in balans met de paddenstoelen en tijm. De chorizo heb ik half uitgebakken en als blokjes erover gestrooid. We waren er allemaal laaiend enthousiast over.

riso-gallo-risotto-maestro-uitslag-mosterdrisotto

Van harte, Suzanne! Ik zal per e-mail contact met je opnemen. Dan kunnen we gelijk afspreken hoe die prachtige risottopan en de andere prijzen jouw kant opkomen.

De tweede en derde prijs gaan naar Judith en Jeroen!

Judith stuurde een recept in voor bietjesrisotto met feta, gekarameliseerde walnoten en muntolie. Bietjes en feta zijn natuurlijk voor elkaar gemaakt en zijn geen onbekenden in een risotto. Maar door de toevoeging van de walnoten en muntolie wordt het wel een hele bijzondere uitvoering. We hebben er erg van genoten.

riso-gallo-risotto-maestro-uitslag-bietjesrisotto

En dan Jeroen, die een risotto met een flinke Hollandse knipoog instuurde. Risotto met porcini en zuurkool. Ik voegde daar nog wat uitgebakken spekjes aan toe en zo zaten we opeens een typisch Hollands recept met risotto te eten. En dat was een heerlijke verrassing.

riso-gallo-risotto-maestro-uitslag-zuurkoolrisotto

Van harte Judith en Jeroen. Ook jullie ontvangen een e-mail van me!

Recepten, iemand?

Ik heb zo’n vermoeden dat jullie de recepten van de winnaars wel willen hebben. En dat gaat helemaal goedkomen! De komende 3 weken zal er steeds een recept online komen. En we beginnen natuurlijk met de mosterdrisotto van Suzanne. Die komt volgende week online.

Iedereen ontzettend bedankt voor jullie fantastische inzendingen, ook namens Riso Gallo. We zijn onder de indruk van jullie creativiteit en hebben er nog steeds trek van.

Dit is een samenwerking met Riso Gallo. Bekijk hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's
Categoriën: Winacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Uitslag! De risotto maestro van Nederland is…?”

  1. Oh wat leuk! Yes..ik heb gewonnen! En dan te bedenken dat ik zondag toevallig een workshop risotto maken ga volgen bij Stefania Balducci.