Picknick recepten – We gaan picknicken en nemen mee

Een heleboel lekkers! Maar dat was te verwachten natuurlijk. Wat er dan precies allemaal in die picknickmand van ons zit gaan we je nu vertellen. En goed om te weten: als je al deze picknick recepten maakt, heb je een goedgevulde en gevarieerde mand om met zeker zes personen lekker

Review van de LG Instaview Door-in-Door koelkast

Samenwerking – In huize Kookt worden regelmatig nieuwe producten en apparaten uitgeprobeerd in de keuken. Maar nog niet eerder werd er een hele koelkast het huis in gereden om te testen! Toen ik hoorde dat er nu ook een koelkast is waar je op een deur kunt kloppen en deze

Meer koken met bonen? Ik geef je handige tips!

Dat het een goed idee is om meer bonen toe te voegen aan je maaltijden is inmiddels algemeen bekend. Ze zijn voedzaam, zitten vol vezels en eiwitten, je kunt er eindeloos mee variëren en, niet geheel onbelangrijk, ze zijn erg lekker. Maar welke bonen zijn er dan allemaal en hoe

Gin Festival: dit zijn mijn favoriete gin-merken

Na de succesvolle eerste editie van het Gin Festival besloten de organisatoren om er dit jaar een tweedaags festival van te maken. Deze vond afgelopen mei plaats en als grote gin-liefhebber moest ik daar natuurlijk wel bij zijn. Wie denkt dat je hier een grote bar vindt waar je een

Culinair reisverslag Vietnam en Cambodja

Toen Francesca mij alweer 10 maanden geleden vroeg of ik bij haar wilde komen werken na mijn stage was er eigenlijk maar één voorwaarde voor mij, als ik maar wel nog een grote reis mocht maken. Het was namelijk al een tijdje mijn plan om na mijn studie een rondreis

Francesca en haar Personal Body Plan na 8 weken

Met een grote groene vink heb ik zojuist dag 74 afgerond in de PBP app. Het is tijd voor een update na de eerste 8 weken. Voor de mensen die houden van rekenen, in het echte leven ben ik inderdaad al iets verder. Maar ik werk graag vooruit. Haha, nee

Francesca Kookt bestaat 5 jaar!

Ik zie mezelf nog zitten 5 jaar geleden. Aan dezelfde eettafel, in een ander huis. Met pijn en moeite had ik een eigen logo geknutseld in Word, daar maakte ik vervolgens een screenshot van en plakte deze in een Blogger (wie kent het niet) template. Mijn blog ‘Francesca Kookt’ was

Francesca en Personal Body Plan: Eetdagboek 2

Een aantal weken geleden maakte ik bekend dat ik met Personal Body Plan ben begonnen. Dat sloeg in als een bom. Van enthousiaste reacties, steunbetuigingen tot zelfs grote teleurstellingen, ‘omdat ik was begonnen met een dieethype’. Ik, de Francesca die altijd tegen hypes is, leek de boel te verraden. Nou,

Francesca en haar Personal Body Plan: Eetdagboek 1

Het is niet geheel duidelijk wanneer ik het omslagpunt heb bereikt, waarschijnlijk is dat geleidelijk gegaan. Wat ik wel weet is dat ik in de spiegel keek en me realiseerde dat ik volgend jaar 40 word, goed ik moet dit jaar nog 39 worden maar volgend jaar 40 voelt wel

Alles wat je wilt weten over azijn

Na mijn eerdere onderzoek naar olijfolie is vandaag in de rubriek product onbekend het podium voor azijn. Ook zo’n product dat veel mensen dagelijks gebruiken, wij althans wel, en maar weinig echt over weten. Waar bestaat het precies uit bijvoorbeeld? En hoe wordt het gemaakt? En hoe herken je nu

Restauranttips #4: ontdekkingen in Amsterdam

Het handige aan het feit dat Francesca in Zuid-Holland woont en ik in Noord-Holland is dat we daardoor in beide provincies nieuwe hotspots ontdekken. Daarnaast doen we vaak genoeg ontdekkingen in elkaars of geheel andere provincies, dus op die manier verzamelen we restauranttips verspreidt over het hele land en kunnen

Alles wat je wilt weten over thee

Het is voor velen de normaalste zaak van de wereld, een kopje thee drinken. En met velen bedoel ik ook daadwerkelijk velen. Thee is namelijk na water het meest gedronken drankje ter wereld. Dat is ook helemaal niet gek want thee gaat al een tijdje mee, het is voor het

Mijn nieuwe inductiekookplaat!

Bijna drie maanden geleden begon mijn ‘Van Gas Los’-avontuur. Van een verstokte gaskoker, die eigenlijk geen flauw benul had van het effect van deze fossiele brandstof op onze planeet, transformeerde ik naar een bewuste koker die uit zichzelf besloot om haar gaskookplaat de deur uit te doen. En ja, daar

Dank je wel 2016

Traditiegetrouw, dat mag ik inmiddels wel zeggen na drie jaar, schrijf ik op de laatste dag van het jaar mijn ‘dank je wel’. En wat was dit jaar weer turbulent. Met enorme pieken en dalen, euforie en tranen. Een jaar waar ik dankbaar op terugkijk, want ook de moeilijke momenten

Koken op inductie, waar let je op?

In de eerste aflevering van mijn Van gas los-trilogie werd al duidelijk dat ik ga overstappen van koken op gas naar elektrisch koken. Omdat ik nog geen idee had welke mogelijkheden er allemaal zijn op het gebied van elektrisch koken heb ik me daar goed over laten voorlichten. En vandaag

Alle ballen op Dominique, Francesca is met verlof!

Er zijn inmiddels meerdere van jullie die denken dat ik ga bevallen in de keuken, omdat ik maar door blijf gaan…maar niets is minder waar. Ik ben namelijk met zwangerschapsverlof! Al voor de Kerst en nu is het echt officieel. De ‘out of office’ staat aan, ik heb een overdracht

De kerstmenu’s van 2016

In de afgelopen weken hebben jullie verschillende kerstmenu’s voorbij zien komen. Van budgetmenu’s tot aan sterrenmaaltijden. Om het wel zo overzichtelijk te houden, zetten we deze vandaag allemaal voor jullie op een rijtje. Uiteraard hoef je je niet exact aan een menu te houden want je kunt zelf ook mixen

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)