Francesca Kookt bestaat 5 jaar!

Ik zie mezelf nog zitten 5 jaar geleden. Aan dezelfde eettafel, in een ander huis. Met pijn en moeite had ik een eigen logo geknutseld in Word, daar maakte ik vervolgens een screenshot van en plakte deze in een Blogger (wie kent het niet) template. Mijn blog ‘Francesca Kookt’ was …

Ik zie mezelf nog zitten 5 jaar geleden. Aan dezelfde eettafel, in een ander huis. Met pijn en moeite had ik een eigen logo geknutseld in Word, daar maakte ik vervolgens een screenshot van en plakte deze in een Blogger (wie kent het niet) template. Mijn blog ‘Francesca Kookt’ was geboren en ik ging heel de wereld (mijn moeder en mijn vriend) vertellen over ons nieuwe koolhydraatarme eetpatroon. Want ook toen moest ik zwangerschapskilo’s kwijt, sommige dingen blijven je nou eenmaal achtervolgen.

Het geknutselde logo en die koolhydraatarme recepten heb ik achter me gelaten.

Zo ook mijn vaste baan en freelance bestaan in de reclame. De reclame waar ik 15 jaar in had gewerkt en die voor mij de aanleiding was om te gaan bloggen. Ik snapte van dat laatste namelijk helemaal niets (ook niet van online marketing trouwens, bij deze zeg ik sorry tegen alle mensen die ik destijds gek heb gemaakt door dat complete gebrek aan kennis) en besloot zelf te gaan bloggen om het te leren.

Dat ‘leren’ liep een tikkeltje uit de hand.

Francesca Kookt bestaat vandaag 5 jaar, wat een jubileum…ik vind het te gek! Trots ben ik en bevoorrecht dat ik iedere dag dit prachtige werk (wat geen werk is) mag doen. Ook al is het soms echt zwaar, zo viel ik vorige week nog om omdat ik weer eens over mijn grens heen was gegaan, dat neemt niet weg dat iedere dag bezig zijn met een van mijn grootste liefdes (natuurlijk hou ik meer van jou, schatje) waanzinnig is.

Dank je wel 2015

Eigenlijk wilde ik een heel verhaal typen.

Over mijn eerste blog (lees je hier), de verschrikkelijke foto’s die ik in het begin maakte (dit is de ergste), wat er allemaal het eerste jaar gebeurde (lees je hier), de eerste keer dat ik vertelde dat er ‘massaal gereageerd’ was (waren er 8), mijn eerste foodbloggers tag (check hier), wat er in jaar 2 allemaal gebeurde (verrek, daar is ook al een blog van), mijn jaarlijkse Kids Culinair-feestje (staat natuurlijk online), het grote diner wat we organiseerden voor het Microkrediet voor Moeders, mijn recap van jaar 3 (dank je wel 2014, noemde ik dat), mijn eerste blog-burnout (bestaat echt, ik heb ‘m gemiddeld 2x per jaar), de 12 uur dat ik opgesloten zat in een hokje voor Free a Girl (maakte ik deze hysterische live blog van), waar ik nou eigenlijk mijn inspiratie vandaan haal (bloginspiratie tag noemen ze dat), de allereerste Eetkalender die we in 2016 in eigen beheer hebben uitgegeven (dit jaar verschijnt de 2018-editie, wederom in eigen beheer), het gedicht dat Robbert voor mij maakte (lees je hier), de waanzinnige sterrenkidslunch die we organiseerden bij Niven (check hier het verslag, moeten we misschien weer een keer doen?), de kerstbox die ik samenstelde voor Foodelicious, mijn eerste boek ‘Mag ik nog een hapje?’ dat een jaar geleden verscheen (zoveel prachtige recensies, lees ze hier), de recap van het 4e jaar (ik blijf het wel consequent doen), mijn stagiaire Dominique die later vast in dienst kwam als online redacteur (mocht je d’r missen, ze is bijna weer terug van haar lange reis), mijn eetrariteiten (vallen eigenlijk best mee als ik ze weer eens teruglees), de Eetkalender 2017 die in de boekhandels verscheen (ik strooi hier nog even met wat recensies), mijn tweede zwangerschapsverlof en de recap van het 5e jaar (want blijkbaar vond ik het toch wat lastig om met verlof te gaan).

francesca-kookt-dank-je-wel-2016-1

Jullie zijn geweldig! Liefs, Francesca

Wil je een leuke anekdote vertellen over Francesca Kookt en de afgelopen 5 jaar? Gebruik dan de hashtag #francescakooktal5jaar zodat ik het online ook kan terug lezen 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer