Sneak preview van het Italiaanse menu van 4 november

Op zondag 4 november ga ik voor 50 mensen een prachtig Italiaans feestmaal bereiden. We doen dit (met wat hulp gelukkig) bij Restaurant Vrienden in Zoetermeer. En het wordt een prachtig mooie avond! We zijn druk bezig geweest met het samenstellen en finetunen van het menu. En ik kan jullie

Francesca kookt bij Restaurant Vrienden!

Francesca Kookt! mag voor 1 dag de scepter gaan zwaaien in de keuken van Restaurant Vrienden in Zoetermeer. En dan niet een ‘beetje meehelpen’… nee, ik mag gewoon de hele tent overnemen! Mijn eigen thema bedenken, dit uitvoeren, al mijn culinaire vrienden uitnodigen en er een heerlijke kook- en eetavond

Hoe gaat het nou met die koolhydraten en zo?

Ik las van de week mijn vurige betoog waar ik deze blog ooit mee ben begonnen. Over afvallen en het schrappen van koolhydraten en zo. En dat ik deze blog was begonnen om mijn koolhydraatarme recepten met jullie te delen. Nou, dat klopt ook wel. Er staan 55+ koolhydraatarme recepten

Inspiratie: Al het lekkers van de herfst

Bron Bessen, vijgen, pompoen, truffel, kool, wilde paddenstoelen, kruiden als salie, oregano en rozemarijn, krab, makreel en heel veel verse noten. Ja, het is weer herfst. En al die heerlijke ingrediënten liggen zo weer voor het oprapen. Zowel bij de groenteboer, visboer en supermarkt maar je kunt ze ook zelf

Review De Krat: de tweede week

Ik heb vanavond al de koelkast volgeladen met de inhoud van het 3e kratje van mijn experiment en ik heb jullie nog niet eens verteld wat ik van de tweede week vond :). Het eerste wat ik zag in het krat was prachtige verse knoflook. Hoe vaak kook je daar

Review De Krat: Het eerste weekend

Afgelopen vrijdag kreeg ik mijn eerste Krat. Het werd afgeleverd bij ons kantoor in Amsterdam en alleen de levering was al een feest. Want alle ingrediënten zitten echt in een krat. Zoals het je verteld wordt op de site, zo doen ze het ook in de werkelijkheid. En daardoor zie

Review: koken met De Krat

Het is heerlijk om met pure, eerlijke ingrediënten te koken. En ook nog eens heel gezond. Maar met een druk leven lukt het mij echt niet om iedere week biologische inkopen te doen. Totdat ik las over De Krat! Wat een geweldig initiatief is dat… Je kunt iedere week een

Francesca ontdekt – Ristorante Jammo Ja in Beesd

Soms kom je kleine pareltjes tegen op plekken waar je ze niet verwacht. Zo ontdekten we afgelopen zondag tijdens de Moederdag lunch het Italiaanse Ristorante Jammo Ja in Beesd. Samen met the Mr, kindje, oma en goede vriend hebben we ons laten onderdompelen in de echte Napolitaanse keuken. Alleen al

Mijn gouden regels

Op mijn blog gelden een paar gouden regels. Waar ik in ieder geval naar leef. Ik verwacht niet dat jij dat ook gaat doen, maar dan weet je in ieder geval wel waar ik vandaan kom. Ik ben niet op dieet, maar ik ben op een andere manier gaan leven.

Afvallen is heus wel lekker!

Hieronder lees je mijn allereerste blog die ik schreef voor Francesca Kookt op 9 mei 2012. Toen nog vanuit het idee dat ik wilde gaan afvallen en daarvoor koolhydraatarm ging koken. Dat is inmiddels allang niet meer zo, maar het is wel leuk om te lezen hoe ik destijds in

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)