Puree met kastanjechampignons, tomaat en tijm

In deze tijd van het jaar eten wij zeker één keer in de week stamppot. En daarbij varieer ik er graag op los. Van traditionele stamppotten met rookworst of spekjes tot fusion stamppotten waarbij ik Aziatische of Surinaamse smaakmakers toevoeg. Maar ook aardappelpuree met lekker veel groenten staan hier veel

Bonensoep met pompoen en currypasta

Voor de liefhebbers van bonensoep heb ik vandaag een hele lekkere variant in de aanbieding. Ik maakte namelijk een bonensoep met geroosterde pompoen en currypasta en die was me toch lekker. Boordevol groenten en peulvruchten, een heerlijk begin van de week. En met de kliekjes kun je de volgende dag

Appelkruimeltaart met appels uit de Betuwe

Op een prachtige septemberochtend parkeerde ik mijn auto vlak voor de boomgaard van de broers René en Jeroen Wellner in Est. De dauw was net opgetrokken en het nazomerzonnetje scheen in mijn gezicht. Wat een moment om een wandeling door de boomgaard te maken die er helemaal klaar voor was.

Zuid-Afrikaanse vegetarische bobotie

Toegegeven, de enige Zuid-Afrikaanse bobotie die ik in het verre verleden kende, was degene uit een pakje. Ik had geen idee hoe de echte hoorde te smaken. Maar daar is de afgelopen jaren wel verandering in gekomen. Sowieso zal je mij nooit meer wereldgerechten uit een pakje zien maken, want

Vegetarische goulash met zuurkool en krieltjes

Goulash kun je ook heel goed vegetarisch maken, heb ik ontdekt! Met krieltjes, zuurkool en heel veel paprika (uiteraard) wordt deze vegetarische goulash echt om te smullen. En je maakt ‘m ook nog eens een stuk sneller dan ‘gewone’ goulash. Daarover gesproken: over een paar weken komt mijn recept voor

Pompoensoep met truffel en hazelnoot-saliekruim

Als tussengerecht voor het kerstdiner serveer ik graag een soep die volledig is voor te bereiden en alleen nog even opgewarmd hoeft te worden. Beetje afhankelijk van de rest van het diner wordt het een heldere, lichte bouillon, maar voor mijn kerstmenu van dit jaar koos ik voor een romige

Traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing

De feestelijke decembermaand is aangebroken en dan eten en snoepen we wat af! Laat ik deze maand daarom maar aftrappen met een heerlijk recept boordevol groenten en peulvruchten. Deze traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing is ontzettend makkelijk om te maken, want de oven doet bijna al het werk. Het

Stamppot met gehaktballetjes en saffraan

Ik wilde eens een stamppot maken voor sinterklaasavond en besloot om de Spaanse en Nederlandse keuken met elkaar te combineren. Met als resultaat dit geweldig lekkere fusion stamppotrecept! Een Spaans getinte stamppot met gehaktballetjes, aardappel, spinazie en een kruidige saus op basis van wortel, paprika en saffraan. Daarvan weet je

Knolselderijsoep met boerenkool en tortellini

Vandaag heb ik een winterse maaltijdsoep voor jullie op het menu staan, namelijk knolselderijsoep! Ik maakte deze soep met typische ingrediënten voor dit seizoen zoals knolselderij en boerenkool. Het is een dikke soep die extra vullend wordt door de toevoeging van verse tortellini. Deze kun je vaak vinden in het

Mini apfelstrudels met zelfgemaakte vanillesaus

Tijdens onze laatste zomervakantie at ik een perfecte apfelstrudel in Duitsland en ik kan mijn gelukzalige gevoel na de eerste hap nog helemaal voor de geest halen! Deze plek in Nedersaksen was wel enigszins uit de richting hiervoor, want de apfelstrudel komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. Waar deze echt niet gemaakt

Hartige galette met biet, gorgonzola en hazelnoten

Het ziet er prachtig uit, het is heel makkelijk om te maken, ideaal gerecht voor kliekjes en bij mij is er nog nooit eentje mislukt. Dan heb ik het over een galette natuurlijk! Oftewel een taart gemaakt van taart- of bladerdeeg die je vult met ingrediënten en daarna rondom ‘dichtklapt’.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)