3x heerlijke hapjes met Hollandse aardbeien

Ik ben opgegroeid met het idee dat aardbeien van Hollandse bodem hetzelfde zijn als ‘zomerkoninkjes’. Oftewel: aardbeien worden geoogst in de zomermaanden vanuit de ‘koude grond’. Niets is minder waar, want aardbeien zijn tegenwoordig vrijwel jaarrond verkrijgbaar en het grootste deel van onze Hollandse aardbeien wordt geteeld in verwarmde kassen.

Zoete aardappel pannenkoeken met wortel en rozijnen

Toen ik de ‘opdracht’ van Francesca kreeg om een Mag ik nog een hapje?-recept te bedenken, dacht ik direct aan pannenkoeken. Ik kan me niet herinneren dat er vroeger ooit weleens een kindje uit de klas geen pannenkoeken lustte. Tijdens de vele keren dat ik in Oostenrijk met mijn skiklasje

De allerlekkerste oliebollen

Nou heb ik aardig wat oliebollen in mijn leven gegeten. Vorig jaar heb ik zelfs nog een verdienstelijke poging gewaagd tot het bakken van chocolade oliebollen met een vleugje sinaasappel. Daarna ontdekte ik de allerlekkerste oliebollen van Nederland. Naar recept van Eetschrijver (a.k.a. Gerrit Jan Groothedde) en lieve mensen, die

Citroen tiramisu

Er stond al tijden een citroen tiramisu op mijn kookwenslijstje. Een aantal weken geleden kon ik mijn behoefte bevredigen, aangezien er een Italiaanse lunch op het programma stond. Ik wilde een frisse tiramisu maken en mijn oog viel op dit recept uit Lidia’s Italy waar ik vervolgens mijn eigen versie

Appelcake met anijs

Met een paar Hollandse appeltjes, wat fantasie en genoeg echte boter maak je deze heerlijke appelcake. Verrassend lekker door de toevoeging van anijs. Ik heb ‘m stiekem al 3 keer gemaakt, dat zegt genoeg! Wat je nodig hebt – 200gr roomboter, kamertemperatuur – 175gr suiker – 200gr bloem – 2

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)