Eidooiers over? Gebruik ze in deze recepten!

Ken je dat, van die recepten met gesplitste eieren waarvan je alleen het eiwit nodig hebt? Zit je weer met overgebleven eidooiers. Zonde om ze weg te gooien, want met eidooiers kun je heerlijke gerechten maken. Denk, heel simpel, aan zelfgemaakte mayonaise, vanillevla of een lemon curd. Maar ook zelfgemaakt

Lasagne met andijvie en gehakt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een aantal maanden geleden had ik het plezierige genoegen om te lunchen bij de delicatessenwinkel Peck in Milaan. Zelf noemen ze het de ‘Italian Temple of Gastronomical Delights’ en daar is geen woord van gelogen. Samen met een aantal culinair journalisten en collega-foodbloggers genoten we van een perfecte lunch samen

Francesca’s Food Inspiratie #7

Vandaag weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie met de leukste en lekkerste food nieuwtjes van de laatste tijd. Zo heb ik me gek gegeten aan drop omhuld met Belgische chocolade, mocht de peuter de producten van Ella’s Kitchen proeven en ontdekte ik een geweldige homemade ketchup van Zeeuwse bodem. Ella’s

5x echt herfst: overzicht herfstgroenten en -recepten

In de herfst worden we getrakteerd op mooie producten als pompoen, paddenstoelen, koolsoorten, peren, uien en spruiten. Stuk voor stuk ingrediënten waar je heerlijke gerechten mee kunt maken. Ik weet er altijd wel raad mee! Daarom krijgen jullie vandaag 5 van mijn favoriete herfstrecepten en de herfstgroenten heb ik ook

Ontdek de culinaire geheimen van de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen. Een eeuw lang bestond de traditie dat Kasteel de Haar één maand per jaar, in september, werd bewoond door de familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Met

10x vervangers voor witte rijst

Witte rijst, een bron van weinig voedingsstoffen. Heerlijk bij Aziatisch of Surinaams eten, wokgerechten en in stoofschotels. En laten we vooral de risotto niet vergeten. Maar buiten smakelijk, zonder echte andere functie. Nou hoeft eten echt niet altijd een gezonde functie te hebben, maar het is wel goed om te

Francesca’s Food Inspiratie #6

Er zijn weer een aantal nieuwtjes beland op onze keukentafel waar we bijzonder blij van werden. Het is dan ook tijd voor editie 6 van Francesca’s Food Inspiratie. Deze keer zonder restaurantnieuws, daar gaan we een aparte rubriek van maken om het allemaal wat overzichtelijker te houden. Eetbare bloemen van

10x peulvruchten in de hoofdrol

Peulvruchten is een verzamelnaam voor alles wat groeit met zaden erin, peulen met zaden dus. Dan hebben we het bijvoorbeeld over bruine bonen, doperwten, linzen, kikkererwten, cannellini bonen, kouseband, sperziebonen, spliterwten en ga zo maar door. Meestal eten we alleen de zaden, maar soms ook met peul en al. Zoals

Eet jij al minder vlees?

“Minder, maar wel goed vlees”, het blijft een hot topic. Nog steeds puilen onze supermarkten uit met vlees waarvan we niet weten waar het vandaan komt en onder welke omstandigheden deze dieren hebben geleefd. We kunnen het vaak wel raden, maar hoeveel procent steekt zijn kop in het zand als

10x citroen in de hoofdrol

In onze fruitschaal liggen altijd 2 citroenen. Zelfs als al het fruit op is, zijn er nog steeds citroenen. Nee, geen nepcitroenen. Echte joekels die constant aangevuld worden, want ik ben verzot op koken met citroen. Soms alleen als lichte smaakmaker of om de smaak meer naar boven te halen.

Francesca’s Food Inspiratie #5

Weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie barstensvol nieuwtjes. Met deze keer veel aandacht voor kookboeken. Maar ook restaurants en nieuwe of favoriete food producten passeren de revue. Deze verdienen stuk voor stuk een plekje op de blog, maar ik kan nou eenmaal niet over alles een uitgebreid artikel schrijven. Vandaar

Op bezoek bij koopeenkoe.nl

Koopeenkoe.nl, jullie hebben er vast al eens van gehoord. Hier bestel je een deel van een koe en weet je precies waar je vlees vandaan komt. “Eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees” is hun devies en daar ben ik het volledig mee eens. Ik was wel benieuwd

5x zomerse lunch

In de zomer is mijn eetpatroon altijd een beetje van slag. Op warme dagen eet ik meer aan het begin en einde van een dag en moet me er echt toe zetten om ‘s middags te lunchen. Zware dingen gaan er dan absoluut niet in, maar een frisse salade daarentegen…in

5x Surinaams koken

Door de roots van The Mr. heb ik een klein potje Surinaams leren koken. Ik zeg bewust ‘klein’, want ik ben nog niet toegekomen aan de meesters uit de Surinaamse keuken. Zoals bijvoorbeeld pom, zelfgemaakte roti met lam en bravoe. Die gaan zeker nog komen in de toekomst, daarvoor ga

5x lekker makkelijk met kip

Kip, je kunt er alle kanten mee op. We zijn er dan ook dol op thuis! Vandaag krijgen jullie daarom van mij een aantal van onze favoriete wereldse kiprecepten op een rijtje. Lekker makkelijk om doordeweeks te maken en het hele gezin kan er van genieten. 1. Gegrilde kip met

Francesca’s Food Inspiratie #4

Er is weer veel food nieuws te melden dus tijd voor een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie! Met deze keer onder andere aandacht voor gezonde snacks, 60 jaar beslag mixen, de heilige rabarberstengel en liefde voor de Italiaanse keuken. Fish Tales – De duurzame visproducten van Bart van Olphen Ooit de

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)