Perzische liefdescake

Ik ontdekte afgelopen jaar deze Perzische liefdescake toen ik met mijn kookvriendin Kristel aan de slag gaan met een dessert, geïnspireerd op deze cake. Het verhaal erachter intrigeerde me direct. De legende vertelt dat er ooit een Perzische vrouw intens verliefd was op een prins. Om zijn liefde te winnen,

Bagel met wilde Alaska zalm, zoetzure venkel en roomkaas

Samenwerking – Er zijn een handjevol gerechten die ik met enige regelmaat opnieuw bestel als ik buiten de deur lunch. Een bagel met zalm is er absoluut een van, maar dan wel als ik op de kaart zie staan dat ze ‘m bereiden met wilde gerookte zalm. Qua smaak is

kip piccata met orzo 1

Kip piccata met orzo

Kip met citroen is voor mij een gouden duo. En laten die nou de ster zijn in dit recept voor kip piccata. Afgeleid van het authentieke Italiaanse piccata recept wat vaak met kalfsvlees wordt gemaakt, maar met kip werkt het ook fantastisch. Je snijdt eerst dunne schnitzels van de kipfilet

gazpacho met tabasco en knoflookcroutons 1

Gazpacho met tabasco en knoflookcroutons

Mij mag je in de zomer wakker maken voor gazpacho en ik kan het de hele dag door eten. Of drinken zelfs, want als je gazpacho in een glaasje schenkt is het ook heerlijk als tussendoortje. Ik heb al meerdere gazpacho varianten gemaakt en deze is mijn favoriet. Een klassieke

barbecuesalade met groene currydressing en noedels 1

Barbecuesalade met groene currydressing en noedels

Samenwerking – Bij ons thuis wordt de barbecue ontzettend vaak aangestoken. Eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de zomer is deze echt een verlengstuk van onze keuken. We gebruiken ‘m niet alleen om op te grillen, maar juist ook om op te koken. En naast vlees en vis

snelle krieltjessalade met cherrytomaten augurk en dille 1

Snelle krieltjessalade met cherrytomaten, augurk en dille

Mij maak je altijd gelukkig met een aardappelsalade en die staat hier dan ook regelmatig op tafel. Als basis voor een avondmaaltijd, maar ook als bijgerecht bij de barbecue. Deze snelle krieltjessalade is mijn grote favoriet voor als ik in rap tempo nog een salade wil maken. Ik maak ‘m

zoete aardappelsalade met broccoli bulgur en granaatappel 1

Zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel

Ik kan enorm genieten van zoete aardappel in een salade. Ik rooster de aardappel het liefst in de schil en daarna meng ik ‘m met andere ingrediënten tot een maaltijdsalade. En dat is precies wat ik vandaag ook doe in dit recept voor zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel.

Spaghetti aglio e olio met grote garnalen

Mijn grootste man thuis eet het liefst iedere week spaghetti aglio e olio, oftewel spaghetti met knoflook en peper. Hij eet ook het liefst iedere week bami en mijn jongens spaghetti bolognese. Dus eigenlijk hoef ik alleen nog maar pakken spaghetti in huis te halen, maar wellicht dwaal ik nu

zelfgemaakte chimichurri 1

Zelfgemaakte chimichurri

Bij een mooi gegrild stuk vlees serveer ik graag een bakje zelfgemaakte chimichurri. Deze van oorsprong Argentijnse saus is daar niet voor niets ooit speciaal voor bedacht. Maar ook bij gegrilde groenten vind ik chimichurri zalig, dus je kunt er ook een plantaardige combinatie mee maken. En ik heb het

aspergesoep met doperwten dille en bieslook 1

Aspergesoep met doperwten, dille en bieslook

Aspergesoep blijft een feest om te eten in dit seizoen. Op mijn blog vind je al een klassiek recept voor romige aspergesoep, maar ik wilde ook een keer een lichte, vegetarische variant maken. Dat is deze licht gebonden aspergesoep met doperwten, dille en bieslook geworden, allemaal ingrediënten die heel goed

frambozencake met citroenglazuur 1

Frambozencake met citroenglazuur

Cake bak je over het algemeen in een springvorm of cakeblik. Maar wist je dat je deze ook in een gietijzeren pan kunt bakken in de oven? Gietijzer is multifunctioneel, omdat het de warmte zo goed geleidt en is dus ook perfect voor een baksel. Ik bakte deze frambozencake met

gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco 1

Gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco

Ontzettend simpel om te maken, heel feestelijk en lekker: dat zijn deze gegrilde grote garnalen met een bieslook vinaigrette. Ik voegde er nog een beetje pit aan toe met een paar druppeltjes milde tabasco. Maar als je daar nou niet van houdt, kun je dat ook achterwege laten. Ik ben

aardbeientiramisu met citroen 1

Aardbeientiramisu met citroen

Deze aardbeientiramisu met citroen is heerlijk fris, makkelijk te maken en iedereen kan ervan genieten! Ik maakte ‘m namelijk zonder alcohol, koffie en rauwe eieren. Vloeibaar eiwit, wat ook al gepasteuriseerd is, is perfect om te gebruiken hiervoor. In combinatie met slagroom en mascarpone maak je een heerlijk romig mengsel.

Lente taco’s met bloemkool, asperges en kikkererwten

Samenwerking – Er zijn niet heel veel dingen lekkerder dan asperges eten in de lente. Ik eet ze veelal traditioneel of verwerkt in een soep, maar er kan veel meer met asperges. Zo kun je er bijvoorbeeld deze lente taco’s met bloemkool, asperges en kikkererwten met maken. Een Tex Mex

Ricotta cheesecake met rabarber

Een echte Siciliaanse ricotta cheesecake maak je met alleen ricotta voor de vulling. Daarom smaakt deze cheesecake ook vele malen lichter dan bijvoorbeeld een New York cheesecake. Vandaag heb ik gesmokkeld en maakte ik een ricotta cheesecake met veel ricotta en een beetje roomkaas, wat mij betreft het beste van

Garnalen saganaki met feta, tomaat en ouzo

Saganaki is een traditioneel Grieks gerecht wat in de basis een gerecht is van gebakken kaas die in een sagani pan wordt bereid. Dit is een kleine koekenpan met dikke bodem waarin de kaas gebakken wordt. De Grieken maken dit gerecht het liefst met kaassoorten zoals bijvoorbeeld kefalotyri, gravieri of

Truffeleiersalade met sjalot en bieslook

Dol op eiersalade ben ik! En vooral op deze truffeleiersalade met sjalot en bieslook. Een recept wat ik speciaal ontwikkelde voor de paasbrunchbox die ik samen met Boers & Boers lanceerde in 2022. In de truffeleiersalade zit onder andere wat mosterd, sjalot, bieslook en een vleugje witte wijnazijn en natuurlijk

Gevulde eieren met bietensalade en zalm

Nu Pasen weer begint te naderen, begin ik automatisch ook weer recepten met eieren te maken. Want een eitje hoort voor mij echt bij Pasen! En vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie in petto. Deze gevulde eieren met bietensalade en gerookte zalm zijn heel makkelijk om te maken

Zalmbonbon met garnalen, appel en koffiemayonaise

Deze zalmbonbon is gevuld met een mengsel van Hollandse garnalen, roomkaas, verse kruiden, friszure appel en sjalot. Ik garneerde de zalmbonbon met een simpele koffiemayonaise die ik maakte van afgekoelde ristretto koffie en de lekkerste mayonaise. De inspiratie hiervoor kreeg ik toen ik bij Capriole Café at en daar een

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)