Alcoholvrije glühwein met sap uit de Betuwe

Ik drink nu al een tijdje vrijwel geen alcohol meer om de opvliegers tegen te gaan en dat werkt verbazingwekkend goed! De opvliegers zijn zo goed als verdwenen en ik ontdek steeds meer feestelijke alcoholvrije drankjes waar ik echt heel blij van word. Speciaal voor de kerstdagen wilde ik een

5x Makkelijk kerstmenu – Van budget tot vega

Vorig jaar gingen we thuis hélemaal los met Kerst en dit jaar ga ik voor een makkelijk kerstmenu. Zo heeft ieder jaar weer een nieuw thema en ik vind het een heerlijk vooruitzicht. Weinig te plannen en te koken, wel heel lekker eten en veel tijd voor elkaar. Nu al

Chocolade babka met pecannoten

Toen ik het recept van deze chocolade babka met pecannoten in het kookboek Heel Holland Bakt Vegan zag staan, wist ik direct dat ik deze wilde bakken. Babka is een zoet gevlochten brood wat qua structuur een beetje op briochebrood lijkt. Traditioneel maak je deze met veel eieren, boter en

Francesca’s Weekmenu #346 – Bewuste decemberweek

Sint is vertrokken en de kerstdagen komen eraan. Daarom vond ik het tijd voor een bewuste decemberweek tussendoor om een beetje te balansen. Beetje dan, want misschien bakken we ook nog een pompoencake op zondag ;-). In het weekmenu vind je deze keer minder vlees en veel groenten. Denk aan

Taco’s met boerenkool, oude kaas en krokante rookworst

Samenwerking – Bij ons thuis is boerenkoolstamppot een van de favorieten van het oudste kind. Daarnaast is hij ook dol op Tex Mex en dat inspireerde me voor dit fusion gerecht waar ik mijn Tex Mex receptenfeest voor dit jaar mee afsluit. Het werden taco’s met boerenkool, aardappel, oude kaas

Crostini’s met geitenkaas en geroosterde Honingtomaten

Op zoek naar een feestelijk vegetarisch borrelhapje? Maak dan deze crostini’s met geitenkaas, geroosterde Honingtomaten en tijm! Hartstikke makkelijk om te maken en heerlijk rijk van smaak door de Honingtomaten die nog lekkerder worden doordat je ze roostert met balsamicoazijn en honing. Hieronder vind je het recept van deze crostini’s

Mini kruidnoten cheesecakes met sinaasappel (no bake)

Hoeveel Sinterklaas recepten kun je nog maken in je leven, hè? Dat vroeg ik mezelf een paar weken geleden af toen ik aan het nadenken was over deze magische periode in het leven van onze 6-jarige ;-). Ik heb er al aardig wat online staan, maar er was nog een

groente bereiden

Groente bereiden

Groenten vormen bij mijn gerechten vaak de kern van een gezonde en vooral hele lekkere maaltijd. Van knapperige salades tot sappige geroosterde groenten, de mogelijkheden zijn eindeloos. In ga ik dieper in op verschillende manieren om groenten te bereiden en ontdekken we welke groenten perfect passen bij elke bereidingswijze. Aan

Pompoenstamppot met vis en Italiaanse kruiden

Samenwerking – Ik vroeg laatst op Instagram of jullie weleens te maken hebben met ‘stamppot uitdagingen’ thuis en daar kwam veel respons op! De uitdagingen waren terug te brengen naar 3 categorieën, namelijk: Nou, u vraagt wij draaien hoor! Want samen met Iglo heb ik een heerlijke najaarsstamppot gemaakt met

Zelfgemaakte selleriesalade

Vroeger was ik er dol op! De welbekende selleriesalade ‘oet Twente’ op een bruin broodje met kaas. Of gewoon lekker op een toastje. Nog steeds koop ik af en toe een bakje, helemaal voor mezelf alleen. Maar goed, selleriesalade kun je ook heel makkelijk zelf maken en ik ben aan

Traybake met pompoen, Looye Honingtomaten, ricotta en chili honing

Samenwerking – Mijn liefde voor traybakes is groot, vooral omdat ze zo makkelijk te maken zijn en de oven wonderen doet met de smaak van groenten in combinatie met specerijen en olie. Zeker herfst- en wintergroenten doen het bijzonder goed en deze keer besloot ik er een kleurig geheel van

Hartige taart met knolselderij en paddenstoelen

Niets lekkerder dan koken met knolselderij als de herfst echt weer is begonnen. Ik combineer deze veelzijdige groente graag met paddenstoelen, want die twee houden van elkaar. Zoals in deze hartige taart met knolselderij en paddenstoelen. De knolselderij zorgt voor een romige basis samen met de eieren en slagroom en

weekplanning met gezonde recepten

Hoe maak je een weekplanning met gezonde recepten?

In januari is het bij vrijwel ieder gezin een belangrijk thema: hoe pakken we, na al die weken met lekkers, de gezonde draad weer op? Hier is dat niet anders. Om te voorkomen dat het snaaien nog even doorgaat, maak ik in januari altijd weer een weekplanning met gezonde recepten.

Geroosterde groenten met tomaat en pul biber olie

Soms neem je een hap van iets en daarna kun je niet meer stoppen met eten. Dat overkomt me eigenlijk vrij vaak, maar toen ik plaats nam aan de eettafel van Hilal, beter bekend als Moons Kitchen, was ik verloren. Alles wat op tafel stond was buitengewoon lekker, maar haar

Loaded tuna melt nacho’s met guacamole en zure room

Samenwerking – Als ik ergens blij van word in de Tex Mex keuken dan is het wel van loaded nacho’s. Niet voor niets heb ik er al een aantal recepten voor online staan en daar voeg ik vandaag nog een knaller van een recept aan toe, namelijk mijn loaded tuna

Appeltaart met speculoos en frangipane

Vandaag zet ik mijn favoriete appeltaart van dit moment in de spotlight. Want a) ik ben jarig, b) deze appeltaart is waanzinnig en c) had ik al gezegd dat ik vandaag jarig ben? Ik ben er inmiddels na 45 jaar achter dat mijn favoriete taart toch echt appeltaart is en

tips voor de perfecte cake

Tips voor de perfecte cake – van de vorm tot de oven

De perfecte cake bakken is nog niet makkelijk. Alhoewel de recepten vaak relatief eenvoudig zijn, is het een kunst om een cake zowel luchtig, als mooi hoog èn stevig te krijgen. We houden immers niet van inzakkers of plakkers. In dit artikel deel ik een aantal tips voor de perfecte

Bietensalade met bramen, pecannoten en Comté

Bramen houden het binnen de familie van het zachte, rode fruit het langst vol in het wild. Tot zeker eind september en soms nog wel in oktober blijven ze groeien. Dat bracht me op het idee om er aan het einde van het seizoen een licht herfstige salade van te

Francesca’s weekmenu #345 – Peulvruchten feest

Peulvruchten hebben helaas nog steeds geen sexy imago. Ze gaan niet om met de burrata’s, pesto’s en halloumi’s van deze wereld en dat vind ik jammer. Want naast het feit dat peulvruchten heel erg voedzaam zijn en barstensvol plantaardige eiwitten zitten zijn ze ook nog eens multi-inzetbaar en betaalbaar. Daarom

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)