Zelfgemaakte aioli van Ted

Voordat ik jullie ga verblijden met het recept van deze zelfgemaakte aioli is het eerst tijd voor een verhaaltje. Oorspronkelijk kom ik uit Leerdam en daar heb ik mijn hele jeugd doorgebracht. Mijn moeder woont er nog steeds en daar gaan we geregeld op bezoek. Soms willen we even gezellig

Francesca’s Weekmenu #344 – Kids keuze

Nou, we zitten alweer helemaal in het school- en werkritme hier hoor ;-). En de jongens pakken alles zo goed op dat ik vond dat zij deze week het weekmenu mochten bepalen. Dan krijg je dus antwoorden als ‘pizza’, ‘shoarma’ en ‘loaded nacho’s’ op de vraag ‘Wat willen jullie eten

Gnocchi caprese pakketjes met courgette en Honingtomaten

Gnocchi is voor mij een heerlijke basis voor een snelle maaltijd, zowel thuis als op de camping. Je kunt ze koken, roerbakken of verwerken met andere ingrediënten in een pakketje van aluminiumfolie. Met als resultaat deze gnocchi caprese pakketjes met courgette, gerookte kip en Honingtomaten. Zonder kip kan uiteraard ook

garnalen recepten

7 x de lekkerste recepten met garnalen

Recepten met garnalen zijn niet bij iedereen altijd even populair. Het is echt een ‘you hate it or you love it’ ingrediënt. Ik zit overduidelijk in het tweede kamp, want ik ben gek op garnalen. Je kan deze schaaldieren op allerlei soorten manieren bereiden en daarnaast heb je ook nog

Francesca’s Weekmenu #343 – Buiten eten

Toch heerlijk dat de zomer nu echt is begonnen! Terwijl de kinderen weer naar school zijn en ik aan het werk ben gegaan ;-). Maar ik klaag niet, want met deze temperaturen eten wij gewoon weer de hele week buiten en daar geniet ik enorm van. Voor het weekmenu van

Gegrilde kip met paksoi en nasi van de barbecue

Jullie vragen mij regelmatig wat het recept is voor onze nasi van de barbecue en vandaag ga ik jullie dan ein-de-lijk vertellen hoe wij dat maken :-). Maar niet alleen de nasi, nee ik maak er gelijk een complete maaltijd van die je heerlijk buiten op de barbecue kunt bereiden!

pompoen wat je moet weten

Alles wat je moet weten over pompoen

Zodra de herfst voor de deur staat, krijg ik trek in pompoen. Het is niet voor niets een van de meest geliefde seizoensgebonden groente. Bij Starbucks gooien ze het met veel plezier in je koffie en bij de plaatselijke groenteboer liggen de schappen er vol mee. Of je nu dol

Garnalen fajita’s met mango, koolsalade en jalapeños

Samenwerking – Vandaag heb ik een heerlijk zomers Tex Mex recept voor jullie gemaakt! Deze garnalen fajita’s met mango, koolsalade en jalapeños heb je in een handomdraai gemaakt en het smaakt heerlijk op een warme dag. De garnalen marineer je eerst met Tex Mex specerijen, olie en limoensap en daarna

Snelle tomatensalade met sjalot en oregano

Deze snelle tomatensalade met sjalot en oregano is geïnspireerd op de tomatensalade die we in de Algarve altijd geserveerd kregen bij de piri-piri kip. Op de saladeschaal vond je verse, zeer smakelijke plakjes tomaat die gecombineerd werden met rauwe ui, gedroogde oregano, olijfolie en rode wijnazijn. Wat fantastisch smaakte bij

Pastasalade met mais, spinazie en pestodressing

Pastasalade, wie is er niet groot mee geworden ;-). Zeker in de lente en zomer wordt er regelmatig een schaal vol gemaakt bij ons thuis en deze nieuwe pastasalade met mais, spinazie en pestodressing viel bijzonder goed in de smaak. De maiskorrels rooster je met gerookt paprikapoeder en tijm eerst

Francesca’s Weekmenu #342 – Zomervakantie is begonnen

Officieel moet één regio nog zomervakantie krijgen, maar wij hebben onze eerste week al achter de rug. Inmiddels toeren we door Frankrijk, tijd voor wat tijd samen met ons gezin en daar keek ik enorm naar uit! En weet je waar ik ook zin in had? In al die heerlijke,

Caprese salade van de barbecue

Ik hoor je denken: “Hoe maak je in hemelsnaam een caprese salade OP de barbecue?”. Nou, dat lukt natuurlijk ook niet, want dan zijn je tomaten zacht en je mozzarella gesmolten. Maar! Je kunt wel wat elementen toevoegen waardoor het toch echt een caprese salade VAN de barbecue wordt ;-).

gevulde tomaten met rijstsalade en olijven 1

Gevulde tomaten met rijstsalade en olijven

Deze gevulde tomaten zijn een heerlijk bijgerecht voor een zomerse maaltijd in de tuin of voor tijdens de barbecue. Maar ook als lunch eet ik ze graag en als je kleine trostomaatjes gebruikt, kun je er een leuk hapje van maken. Ze zijn geïnspireerd op de Argentijnse ‘tomates rellenos’, de

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)