Review Julius bar&grill Amsterdam

Bij gebrek aan een eigen barbecue nodig ik mezelf graag uit voor grillfestijnen en zomerse barbecues bij vrienden met tuin. Nu kan ik daar gelukkig ook voor terecht bij Julius bar&grill. Op zomaar een zonnige donderdag stappen vriend Randy en ik hier binnen. Het is een erg mooie, moderne (en

Francesca’s Familie Weekmenu #8

Iedere week vind je een wekelijks terugkerend familie weekmenu op Francesca Kookt. Vandaag is het tijd voor editie nummer 8. Het blijft namelijk iedere week weer een uitdaging om nieuwe inspiratie te vinden voor de dagelijkse maaltijd. Zelfs ik heb daar last van. Daarom dit weekmenu. Met in ieder geval

Meesterlijk lunchen bij FG Food Labs

Een aantal weken geleden had ik te maken met de ultieme zondag. Zonder vastomlijnde plannen, anders dan ‘we gaan ergens lekker lunchen’, toog ik met het OV naar Rotterdam. Ik moet mijn mening over Rotterdam trouens een beetje bijstellen vrees ik, want die was nooit heel positief. Maar eerlijk is

2x dippen met baba ganoush & muhamarra

Gisteravond zaten er opeens een aantal heerlijke recepten vanuit Andorra in mijn mailbox, yes! Co-blogger Deborah is opgegroeid met de Noord-Afrikaanse keuken door haar Marokkaanse grootmoeder. Nou kunnen ze daar een aantal heerlijke mezze maken, zoals baba ganoush en muhamarra. De eerstgenoemde, op basis van aubergine, is wat breder bekend

10x peulvruchten in de hoofdrol

Peulvruchten is een verzamelnaam voor alles wat groeit met zaden erin, peulen met zaden dus. Dan hebben we het bijvoorbeeld over bruine bonen, doperwten, linzen, kikkererwten, cannellini bonen, kouseband, sperziebonen, spliterwten en ga zo maar door. Meestal eten we alleen de zaden, maar soms ook met peul en al. Zoals

Francesca’s Familie Weekmenu #7

Iedere week vind je een wekelijks terugkerend familie weekmenu op Francesca Kookt. Vandaag is het tijd voor editie nummer 7. Het blijft namelijk iedere week weer een uitdaging om nieuwe inspiratie te vinden voor de dagelijkse maaltijd. Zelfs ik heb daar last van. Daarom dit weekmenu. Met in ieder geval

Eet jij al minder vlees?

“Minder, maar wel goed vlees”, het blijft een hot topic. Nog steeds puilen onze supermarkten uit met vlees waarvan we niet weten waar het vandaan komt en onder welke omstandigheden deze dieren hebben geleefd. We kunnen het vaak wel raden, maar hoeveel procent steekt zijn kop in het zand als

Houd je zomerse gevoel vast en win een culinaire

Zodra de eerste zonnestralen in het voorjaar beginnen te schijnen, kan ik niet wachten om naar buiten te gaan. Waarbij ik geniet met mijn mannen of vrienden in de zon. De zomer maakt het alleen maar nog beter, zeker als er nog een vakantie in het verschiet ligt. Ontspannen van

Menu benefietdiner Microkrediet voor Moeders

Morgen, maandag 22 september, organiseren we vanuit Francesca Kookt! een benefietdiner voor Microkrediet voor Moeders in Restaurant Vrienden te Zoetermeer. Samen met mijn co-bloggers en een aantal vrienden koken we uitgebreid voor circa 45 gasten. De volledige opbrengst van het diner wordt gedoneerd aan het goede doel in het kader

Francesca’s familie weekmenu #6

Iedere week vind je een wekelijks terugkerend familie weekmenu op Francesca Kookt. Vandaag is het tijd voor editie nummer 6. Het blijft namelijk iedere week weer een uitdaging om nieuwe inspiratie te vinden voor de dagelijkse maaltijd. Zelfs ik heb daar last van. Daarom dit weekmenu. Met in ieder geval

Pasta met knolselderij van Antonio

“Niets is zo bevredigend als het eten van pasta.” Een uitspreek van Antonio Carluccio, een van de grootmeesters uit de Italiaanse keuken. Ik las een artikel over hem en zijn nieuwe boek ‘Antonio Carluccio’s Pasta‘ in La Cucina Italiana en raakte instant verliefd op het recept voor pasta met knolselderij.

Farro met linzen, rode biet en basilicumolie

Farro, wie kent het niet. Geen zorgen, het is niet heel raar als je het niet kent. Het is namelijk een graansoort die voornamelijk in Italië wordt gegeten. Oeroud en verwant aan spelt, de meningen zijn verdeeld of het nou echt familie is. In Italië gebruiken ze het in smaakvolle

Doe mee aan de bakwedstrijd ‘Brabant bakt met

Bakenthousiastelingen opgelet! Op zondag 28 september vindt namelijk de eerste editie plaats van de bakwedstrijd ‘Brabant bakt met lange vingers’ in het Culinair Centrum in Aarle-Rixtel. Geïnspireerd door het populaire tv-programma ‘Heel Holland Bakt!’ gaan de deelnemers de strijd aan om de titel van de beste thuisbakker van Noord-Brabant in

Francesca’s familie weekmenu #5

Iedere week vind je een wekelijks terugkerend familie weekmenu op Francesca Kookt. Vandaag is het tijd voor editie nummer 5. Het blijft namelijk iedere week weer een uitdaging om nieuwe inspiratie te vinden voor de dagelijkse maaltijd. Zelfs ik heb daar last van. Daarom dit weekmenu. Met in ieder geval

Pesto courgette hapjes

Gisteren konden jullie alles lezen over onze kennismaking met de Italiaanse webshop Peccati di Gola. Hier vind je echte Italiaanse delicatessen voor (bijna) Italiaanse prijzen. Een van de producten die we hebben uitgeprobeerd is de Ardoino pesto. Een pesto met meer noot dan normaal, omdat er naast pijnboompitten ook cashewnoten

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)