Salade van parelcouscous met aubergine en paprika

De naam parelcouscous doet wellicht vermoeden dat het hetzelfde is als couscous, maar dat is zeker niet het geval. Couscous heeft namelijk een veel fijnere structuur en deze laat je wellen of stoom je op de traditionele manier. Parelcouscous heeft een grovere structuur, kleine pareltjes, heeft qua bite meer weg

Salade met warmgerookte zalm

Van die salades die standaard in je repertoire horen, omdat ze makkelijk te bereiden zijn en vol smaak zitten. Dit is er eentje van. Met als basis de warmgerookte zalm van mijn visboer. Je mag het van mij ook zelf roken, maar dan is het makkelijke en snelle er een

Salade met aardbeien, gerookte kip en sinaasappel

Deze salade met aardbeien, gerookte kip, cashewnoten en sinaasappeldressing maakt mijn oom altijd wanneer wij met de hele familie samen komen in de zomer. Vaak is dat voor zijn verjaardag, dit jaar zit hij lekker in Frankrijk en moet ik de salade missen. Dus maakte ik ‘m zelf! Mijn oom

Krieltjessalade met radijs, kruiden en ciderazijn

Laat ik nou dol zijn op krieltjes, radijs, verse kruiden en appel-ciderazijn (en dan vooral op deze). Dus toen ik die ingredienten bij elkaar combineerde op een grote schaal werd het een groot feest met deze krieltjessalade. Een zalige maaltijdsalade waarbij ik geen seconde vlees of vis heb gemist, zo

Tomatentapenade met oregano

Binnenkort een feestje, borrel of heb je gewoon zin om te genieten van een hapje? Dan is deze tomatentapenade met oregano echt een aanrader! Soms word ik vanuit een hele andere hoek aangespoord om een nieuw recept te maken. Deze kaar kwam dat door de nieuwe tomaatazijn van Foodelicious. Friszuur

Geroosterde noten met honing, chili en gember

Er komen veel pakketjes hier binnen. Met nieuwe producten, uitnodigingen en soms ook met regelrechte onzin. Met die onzin val ik jullie niet lastig, met de echt lekkere dingen wel. Zoals de ‘honingheerlijkheden’ van deBijZaak. Ze stuurden mij een selectie van hun producten, waaronder de honing met lamsoor, pecannoten in

Pastasalade met tonijn, sardines en tomaat

Hallo vanaf de camping! We zitten hier nu bijna een week op Camping Il Collaccio in Preci, Umbrië. Je mag het bijna geen kamperen noemen, want we verblijven in een luxe safaritent van Eurocamp. Met keukentje, barbecue en veranda met uitzicht over de bergen. Het lijkt wel een sprookje als

Zilvervliesrijstsalade met tonijn en geroosterde paprika

Iedere dag gezond en gevarieerd eten met je gezin kan soms best een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook in de supermarkten steeds meer handige, lekkere en goede producten te vinden die je daarbij helpen. Neem bijvoorbeeld witte rijst. Hartstikke lekker (wij zijn er dol op binnen ons gezin),

Tomatensalade met kappertjes en balsamico

Tijdens mijn zoektocht naar paleo recepten, kwam ik een soortgelijke tomatensalade tegen als deze in Het Paleo Kookboek. Natuurlijk niet echt bewust paleo gemaakt, want iedere salade met vrijwel alle groenten, olijfolie en een toevoeging van vis, vlees, noten of zaden is al snel paleo. Dat maakt het makkelijk, want

Ratatouille – recept uit de Franse keuken

Ratatouille, het is een film en een gerecht. Vandaag gaan we het niet over de Walt Disney klassieker hebben, alhoewel die wel ontzettend leuk is om naar te kijken. Nee, vandaag hebben we het over het gerecht. Een klassieker uit de Zuid-Franse keuken met gestoofde groenten. Voornamelijk aubergine, courgette, paprika

Salade met avocado, mango en garnalen

Zodra de temperatuur buiten het niet meer toelaat om lang in de keuken te staan, stap ik over op simpele salades. Zonder in te boeten op kwaliteit en smaak. Deze salade met avocado, mango en garnalen is daar een schoolvoorbeeld van. Je hoeft geen pan aan te raken en de

Kruidige bulgur salade met kikkererwten

Een van de mannen thuis (ik zal geen namen noemen) kijkt me altijd een beetje glazig aan als ik bulgur of couscous serveer. Hij is er niet dol op en heeft liever rijst, als hij mag kiezen. Tja, en dat laatste doe ik. Want laat ik bulgur nou echt heel

IJsthee met gember en citroen

IJsthee is heerlijk verfrissend op een mooie zomerdag. Makkelijk om zelf te maken met als voordeel dat er geen kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd. Zo kan iedereen er onbeperkt van genieten. Deze versie maakte ik met groene thee, gember en citroen. Uitermate fris, met een licht zoetje van de honing.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)