Salade met spinazie, bloemkool en pitachips

Deze salade met spinazie en bloemkool is heerlijk om de week mee te beginnen. De grote verrassing in dit gerecht zijn de knoflook pitachips die je in de oven maakt. En aangezien de oven dan toch al aan staat, kun je net zo goed gelijk de bloemkool even roosteren met

Salade van parelcouscous met aubergine en paprika

De naam parelcouscous doet wellicht vermoeden dat het hetzelfde is als couscous, maar dat is zeker niet het geval. Couscous heeft namelijk een veel fijnere structuur en deze laat je wellen of stoom je op de traditionele manier. Parelcouscous heeft een grovere structuur, kleine pareltjes, heeft qua bite meer weg

Salade met warmgerookte zalm

Van die salades die standaard in je repertoire horen, omdat ze makkelijk te bereiden zijn en vol smaak zitten. Dit is er eentje van. Met als basis de warmgerookte zalm van mijn visboer. Je mag het van mij ook zelf roken, maar dan is het makkelijke en snelle er een

Salade met aardbeien, gerookte kip en sinaasappel

Deze salade met aardbeien, gerookte kip, cashewnoten en sinaasappeldressing maakt mijn oom altijd wanneer wij met de hele familie samen komen in de zomer. Vaak is dat voor zijn verjaardag, dit jaar zit hij lekker in Frankrijk en moet ik de salade missen. Dus maakte ik ‘m zelf! Mijn oom

Krieltjessalade met radijs, kruiden en ciderazijn

Laat ik nou dol zijn op krieltjes, radijs, verse kruiden en appel-ciderazijn (en dan vooral op deze). Dus toen ik die ingredienten bij elkaar combineerde op een grote schaal werd het een groot feest met deze krieltjessalade. Een zalige maaltijdsalade waarbij ik geen seconde vlees of vis heb gemist, zo

Spinaziesalade met paddenstoelen, paksoi en tofu

Dit is weer zo’n salade die het prima doet in de winter. Boordevol groenten en met een rijke smaak door de gember, soja en oestersaus. Extra voedzaam door de tofu en daardoor goed geschikt als avondmaaltijd. Wat ons betreft een blijvertje, zelfs de kleuter at het met plezier. Ik heb

Thaise kipsalade

Wie denkt dat ik geen salades eet in de winter, heeft het mis. Vaak voeg ik er in de koude maanden wel ingrediënten aan toe die de smaak rijker en warmer maakt. Zoals chili, bonen of pompoen. Of lauwwarme pindasaus, in het geval van deze Thaise kipsalade. Met als resultaat

Pastasalade met tonijn, sardines en tomaat

Hallo vanaf de camping! We zitten hier nu bijna een week op Camping Il Collaccio in Preci, Umbrië. Je mag het bijna geen kamperen noemen, want we verblijven in een luxe safaritent van Eurocamp. Met keukentje, barbecue en veranda met uitzicht over de bergen. Het lijkt wel een sprookje als

Biefstuksalade met babyspinazie en citrusdressing

Oh, wat was dit lekker! Malse biefstuk die je rosé bakt, gecombineerd met babyspinazie, gebakken kastanjechampignons, sojabonen, radijs en een vinaigrette met een vleugje citrus en sesamolie. Wij hebben enorm zitten genieten van deze biefstuksalade terwijl we in het zonnetje zaten, zelfs de kleuter at er goed van mee! Ik

5x heerlijke maaltijdsalades

Maaltijdsalades zijn een fantastische uitvinding. Je gooit allerlei ingredienten bij elkaar, kunt daar ook nog eens je restjes mee opmaken en vervolgens zit je (meestal) snel en heerlijk te eten. Ik ben er dol op en heb voor jullie mijn favoriete maaltijdsalades verzameld. Biefstuk salade met mierikswortel aardappeltjes Een goed

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)