Culinair kamperen in Umbrië

Wij naar een camping. Toen onze familie en vrienden dat hoorden kwamen ze niet meer bij. We zijn namelijk geen fans van kamperen. Alleen al het idee van douchen in een gezamenlijke ruimte vonden we niets. Noem het verwend of onervaren. Zowel de Mr als ik hebben vroeger als kind

Mijn goede voornemens voor 2016. Volgens de Mr.

Ik doe niet aan voornemens. Een bucket list heb ik ook niet, want ik hou me er toch nooit aan. Mijn leven is een aaneenschakeling van momenten en ontmoetingen die weer leiden tot nieuwe inspiratie en ideeën. ‘Vroeger’ was ik daar heel anders in. Had ik lijstjes met dingen die

Dank je wel 2015

Net als in 2014 eindig ik het jaar met de dingen waar ik dankbaar voor ben. En dat zijn er heel veel geweest het afgelopen jaar. Heb ik hard gewerkt? Nou, best wel. Maar dat was het allemaal waard. Ik ben razend trots op wat ik heb mogen bereiken en

Hallo kerstvakantie!

Nou dachten jullie gisteren op Twitter wellicht dat ik een grapje maakte, maar niets is minder waar. Ik heb kerstvakantie! Nou ja, vakantie… Jullie laatste kookvragen zijn zojuist beantwoord en nu ga ik eerst een paar dagen genieten met de liefdes van mijn leven, familie en vrienden. Daarna duik ik

100+ kerstrecepten voor 2015

Het is de maandag voor kerst en zo te zien aan mijn statistieken zitten jullie volop in de kerstmenuvoorbereiding. Tjonge, wat is het druk op de blog! Geweldig om te zien dat jullie zoveel inspiratie bij me kunnen vinden. Ik ga daar vandaag nog een handje bij helpen, want ik

De perfecte gevulde kalkoen voor Kerstmis

Er klinkt een licht gejuig als ik aan mijn vrienden vertel dat we ook deze kerstavond de gevulde Copas kalkoen op het menu hebben staan. De kalkoen van vorig jaar staat nog in hun geheugen gegrift en ze kunnen niet wachten totdat ik ‘m weer serveer. Ik juich stilletjes mee,

Foodelicious Kerstmenu

Spannend vond ik het. Dat deze week ‘mijn’ Foodeliciousbox bij iedereen zou worden afgeleverd. Wat zouden jullie van de inhoud vinden en van de recepten? Tot op heden heb ik alleen nog maar positieve reacties gekregen, fijn! Dat had ik ook wel gehoopt, want ik weet hoeveel tijd erin heeft

Gezocht! Wie wordt mijn nieuwe stagiaire?

Het is zover, Francesca Kookt groeit volledig uit de kluiten. Dat is echt heel gaaf, maar betekent ook dat ik dringend hulp nodig heb! Van een stagiaire die net als ik droomt van eten. Heb jij altijd al voor een foodblog willen schrijven dan ben ik op zoek naar jou.

Sterrenkidslunch bij Niven: wat een succes!

Een sterrenrestaurant vol met kinderen tijdens de lunch. Dat kan niet anders als een grote ellende worden? Je zou het kunnen denken, maar niets is minder waar. Want de allereerste Sterrenkidslunch die Smulpaapje en ik hebben georganiseerd bij Restaurant Niven in Rijswijk is een weergaloos succes geworden! Spannend vonden we

De 10 kookboeken voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent cadeautjes! Een van de leukste dingen om cadeau te geven of te krijgen zijn kookboeken. Of misschien koop je wel een kookboek voor jezelf om inspiratie op te doen. Dat noemen ze dan een cadeautje voor jezelf, ook heel belangrijk. Speciaal

Uniek! Onze Sterrenkidslunch bij Niven Kunz

Er is veel te doen rondom het initiatief ‘Kindvrije Horeca’. Kinderen zouden een avond uit voor andere gasten verpesten en kunnen dus maar beter thuisblijven is de strekking. Afgelopen augustus vonden Smulpaapje en ik het tijd voor een tegengeluid, want wij denken hier heel anders over. Kinderen kunnen namelijk wel

De grenzeloze passie van Jaimie van Heije

Inspiratie haalt hij overal vandaan. Ambachten, muziek, ontmoetingen en zelfs de kiezelstenen in zee op vakantie leiden bij hem tot nieuwe gerechten. Jaimie is altijd aan het werk, maar ziet het niet als werk. Deze jonge, getalenteerde chef wordt gedreven door passie en maakt hiermee de meest fantastische gerechten in

Nieuwste hotspot in Leiden: Lot & de Walvis

Die Lot toch. Ze reisde met haar busje Walvis over de hele wereld en besloot uiteindelijk neer te strijken in de Leidse haven voor een nieuw avontuur. De souvenirs van al haar reizen vonden een nieuw huis in Lot & de Walvis. Een van de fijnste nieuwe horecazaken van Leiden.

Hoe het gaat met ‘Mag ik nog een hapje?’ #2

Nou had ik vandaag, op mijn verjaardag, natuurlijk een recept kunnen posten voor de ultieme verjaardagstaart. Maar dat doe ik fijn niet! Ik heb namelijk geen zin om te koken vandaag. Mijn ultieme verjaardagscadeautje is lekker even niets doen en genieten. Dus ik ga uit lunchen met de Mr vandaag

Eten in Rotterdam? Ga naar Dertien.

Ik wilde weer eens in Rotterdam eten. In een restaurant waar het rauwe Rotterdamse nog de overhand heeft op het hippe. En waar waanzinnig gekookt wordt. Op zo’n moment ga ik te rade bij een Rotterdammer die net zoveel houdt van eten als ik. Om vervolgens een lijstje van restaurants

Robbert maakte een gedicht. Over mij.

Weten jullie nog toen ik in een hokje zat voor Free a Girl? Ik was niet de enige, ook teamgenoot Robbert zat opgesloten. Achter de tralies maakte ik recepten voor geld. Hij deed hetzelfde, maar dan met gedichten. Ik twijfelde geen seconde, doneerde geld en schreef daarbij “Hey Robbert, wil

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)