Nom nom nom tag (ok, ik doe ook een keertje mee)

Ze tagde mij voor de ‘Nom nom nom tag’ en dacht waarschijnlijk dat ik ‘m nooit zou invullen. Ik heb het over Linda van Lekker eten met Linda, foodblogcollega en lieve vriendin. Dat had ik ook zo maar kunnen doen, want ik heb een bloedhekel aan de term ‘nom nom

Review Le Creuset sauteerpan

Onlangs heeft Le Creuset een nieuw assortiment pannen geïntroduceerd in roestvrij staal. Die absoluut niet onderdoen voor hun broers van geëmailleerd gietijzer. De pannen van rvs zijn namelijk opgebouwd uit drie lagen; 2 roestvrij stalen lagen met daartussen een aluminium laag voor optimale warmtegeleiding. De lagen lopen naadloos door van

De Bakkerswinkel kookt! Interview met Piet Hekker

Sinds jaar en dag ben ik vaste gast bij De Bakkerswinkel in Zoetermeer. De allereerste Bakkerswinkel van Nederland, geopend in 1981. Ik heb het dan over een jaar of 15 waarbij het mijn ‘little hide away’ in in het Zoetermeerse. Zodra ik over de drempel stap, lijkt het alsof ik

Ideeën voor een heerlijk kerstonbijt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bij mijn moeder thuis was het kerstontbijt vroeger een hele happening. Als ik als klein meisje beneden kwam was de hele tafel gedekt met porseleinen servies, rook het huis naar zelfgebakken brood, was de jus d’orange geperst en de tafel afgeladen met heel veel lekkers. Ik heb deze traditie van

50x kerstrecepten: van ontbijt t/m dessert

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Deze week slaan we het weekmenu een keer over. Het is een korte weekje volgende week en ik vond het leuker om jullie meer inspiratie te geven voor het eten tijdens de kerst, van ontbijt t/m dessert. Daarom vinden jullie in deze blog 50 kerstrecepten voor ieder moment van de

Copas: de kalkoen die niet kan mislukken

Een paar weken geleden had ik de gepassioneerde heren van Boers & Boers op bezoek. Dat is best uitzonderlijk, want ik ontvang niet vaak mensen aan mijn keukentafel thuis. Maar ik was deze keer bijzonder nieuwsgierig. Naar hun kalkoenen om precies te zijn. De heren doen namelijk iets heel bijzonders.

Een groot stuk vlees met Kerstmis

Ik ben zo iemand die bij voorkeur een groot stuk vlees op tafel tovert met Kerstmis. Begeleid door een zelfgemaakte saus of jus en mooie garnituren. Een perfect kerstgerecht met vlees begint bij een goed product en daar hebben ze bij Slagerij Spoelder wel verstand van. Fijn bij hen is

Nieuw in de boekenkast #1

Er komen zoveel prachtige kook- en verhalenboeken uit tegenwoordig dat ik besloten heb om daar een nieuwe rubriek van te maken; Nieuw in de boekenkast. In deze eerste editie gaan we niet alleen koken, maar ook lezen. Over waarom je af en toe weg van de supermarkt zou mogen blijven

3 nieuwe foodbox concepten om in te bijten

Foodboxen zijn hot tegenwoordig. Er is overal wel een box of krat voor, de een wat beter van kwaliteit dan de ander. Persoonlijk ben ik nog steeds groot fan van De Krat en van de Foodelicious Box, maar daar gaan we het in deze blog verder niet over hebben. Die

Waarom ik mijn kind geen roze spaghetti te eten geef

“Slechts 1% van de Nederlandse kinderen eet genoeg groente.” Deze week las ik het weer. Gecombineerd met de toename van obesitas en de weinige uren dat kinderen nog gewoon normaal buiten spelen, zijn het schrikbarende cijfers. Onze kinderen groeien op deze wijze niet zo gezond op. Laat ik het beestje

Review Restaurant Noble ‘s-Hertogenbosch

Je zal maar een lunchdate ingepland hebben met een lief vriendinnetje die op steenworp afstand van Restaurant Noble woont. Dan is de keuze snel gemaakt, want Noble staat reeds lange tijd heel hoog op mijn lijstje om te ontdekken. In september 2013 opende Edwin Kats de deuren van Noble in

Eidooiers over? Gebruik ze in deze recepten!

Ken je dat, van die recepten met gesplitste eieren waarvan je alleen het eiwit nodig hebt? Zit je weer met overgebleven eidooiers. Zonde om ze weg te gooien, want met eidooiers kun je heerlijke gerechten maken. Denk, heel simpel, aan zelfgemaakte mayonaise, vanillevla of een lemon curd. Maar ook zelfgemaakt

Vlees, het nieuwe kookboek van Herman

Als er iemand is die dol is op vlees dan is het Herman den Blijker. Mits het kwaliteitsvlees is en de dieren goed zijn behandeld. Daar heeft hij een nieuw boek over geschreven, met de toepasselijke naam ‘Vlees’. Lancering in Markthal Rotterdam. Met vlees van de BBQ. Ik was aanwezig

Francesca’s Food Inspiratie #7

Vandaag weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie met de leukste en lekkerste food nieuwtjes van de laatste tijd. Zo heb ik me gek gegeten aan drop omhuld met Belgische chocolade, mocht de peuter de producten van Ella’s Kitchen proeven en ontdekte ik een geweldige homemade ketchup van Zeeuwse bodem. Ella’s

5x echt herfst: overzicht herfstgroenten en -recepten

In de herfst worden we getrakteerd op mooie producten als pompoen, paddenstoelen, koolsoorten, peren, uien en spruiten. Stuk voor stuk ingrediënten waar je heerlijke gerechten mee kunt maken. Ik weet er altijd wel raad mee! Daarom krijgen jullie vandaag 5 van mijn favoriete herfstrecepten en de herfstgroenten heb ik ook

Ontdek de culinaire geheimen van de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen. Een eeuw lang bestond de traditie dat Kasteel de Haar één maand per jaar, in september, werd bewoond door de familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Met

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)