Puree met kastanjechampignons, tomaat en tijm

In deze tijd van het jaar eten wij zeker één keer in de week stamppot. En daarbij varieer ik er graag op los. Van traditionele stamppotten met rookworst of spekjes tot fusion stamppotten waarbij ik Aziatische of Surinaamse smaakmakers toevoeg. Maar ook aardappelpuree met lekker veel groenten staan hier veel

Romige aardappelsalade met ei, augurk en kruiden

Niets lekkerder dan een romige aardappelsalade als bijgerecht bij een barbecue of als een van de gerechten op een mooie brunchtafel. Met aardappels kun je echt alle kanten op. Je kunt je aardappelsalade simpel houden of je maakt er deze luxe, romige variant van. Onder andere op smaak gebracht met

Traybake met kip, krieltjes en rozenharissa

Harissa is een perfecte saus voor mensen die houden van pittigheid met een beetje diepgang. Want deze rode saus, die van oorsprong uit Tunesië komt, bevat naast chilipepers ook ingrediënten als tomaat, ui, knoflook, komijn, karwijzaad, koriander en natuurlijk olijfolie. Ook wordt er veelal rode paprika, tomatenpuree en citroensap aan

Stamppot met zoete aardappel, venkel en basilicum

Ik heb het al vaker geschreven, maar ik doe het gewoon nog een keer. Ook in de lente en zomer eet ik graag stamppot. Maar dan wel frisser, kleurrijker en met meer groenten. Zoals deze stamppot met zoete aardappel, venkel, mozzarella, cherrytomaten en basilicum. Een heerlijke, vegetarische stamppot met zoete

Zalm uit de oven met balsamico, tomaat en citroen

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat deze zalm uit de oven al bijna een jaar voor jullie klaar staat om te publiceren. Geen idee waarom ik het nog niet eerder heb geplaatst, want deze gerecht met balsamico, cherrytomaten en citroen is zalig! En zo ontzettend makkelijk om te maken. Een

Vegetarische goulash met zuurkool en krieltjes

Goulash kun je ook heel goed vegetarisch maken, heb ik ontdekt! Met krieltjes, zuurkool en heel veel paprika (uiteraard) wordt deze vegetarische goulash echt om te smullen. En je maakt ‘m ook nog eens een stuk sneller dan ‘gewone’ goulash. Daarover gesproken: over een paar weken komt mijn recept voor

Vegetarische captain’s dinner

Het feestmaal van de kapitein, maar dan helemaal vegetarisch… dat gaan we vandaag eten met het recept voor deze vegetarische captain’s dinner. Ik denk dat ze daar in de VOC-tijd niet echt blij van werden ;-), maar tijden veranderen en gerechten ook. En weet je wat nou het fijne is

Kalfsentrecote met kruidenboter en hasselbacks

Dit jaar was ik in een klassieke bui voor het hoofdgerecht van mijn kerstmenu. Maar ik had ook niet veel behoefte aan zware sauzen en ingewikkelde bereidingstechnieken. Een hoofdgerecht met veel smaak, maar zonder veel gedoe. Prima uitgangspunt eigenlijk ;-). Mijn keuze viel op kalfsvlees, en specifiek op kalfsentrecote wat

Stamppot met gehaktballetjes en saffraan

Ik wilde eens een stamppot maken voor sinterklaasavond en besloot om de Spaanse en Nederlandse keuken met elkaar te combineren. Met als resultaat dit geweldig lekkere fusion stamppotrecept! Een Spaans getinte stamppot met gehaktballetjes, aardappel, spinazie en een kruidige saus op basis van wortel, paprika en saffraan. Daarvan weet je

Zelfgemaakte gnocchi met salie-botersaus

Als er een gerecht is waar je me ’s nachts voor uit bed mag halen, is het wel zelfgemaakte gnocchi met salie-botersaus. Nou ben ik sowieso een liefhebber van gnocchi (je vindt er genoeg recepten voor op mijn blog), maar als ze ook nog zelfgemaakt zijn dan heb je me

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)