BK Slowcooker review

De slowcooker is weer helemaal terug van weggeweest. Vroeger bestond de slowcooker al in de vorm van een soort rijstkoker die elektrisch zijn werk deed. Maar nu zijn er prachtige aardewerk varianten die je gemakkelijk in de oven zet. Tot een aantal weken geleden had ik nog nooit met een slowcooker gewerkt. Deze stond al wel een tijd op mijn wishlist. Maar aangezien er zoveel op mijn wishlist staat, kan het even duren voordat ik eraan toe kom. En toen kreeg ik een mailtje van het online warenhuis fonq.nl of ik voor hen de slowcooker van BK wilde reviewen. Maar natuurlijk! Lees snel verder voor mijn BK Slowcooker review.

Het ontwerp van de BK Slowcooker

De Slowcooker van BK is volledig uitgevoerd in aardewerk. Niet alleen ziet deze er heel mooi uit, het design zorgt er ook voor dat alle smaak en vitaminen behouden worden. De pot bestaat uit 2 delen. Een diepe, bolle onderkant en een wat plattere schaal die als deksel fungeert. Aan de boven- en onderzijde zitten 2 siliconen ringen die ervoor zorgen dat je de pot makkelijk op het aanrecht kunt plaatsen zonder gevaar voor brandplekken. Want na een paar uur in de oven wordt het aardewerk zelf gloeiend heet.

BK Slowcooker XL

De Slowcooker is ontworpen door de Nederlandse ontwerpster Margriet Foolen. Deze aardewerken versie van de slowcooker was haar afstudeerproject tijdens haar studie aan de Design Academie in Eindhoven.

BK heeft de volgende varianten op de markt gebracht:
– BK Slowcooker XS (adviesprijs € 29,95)
– BK Slowcooker L (adviesprijs € 39,95)
BK Slowcooker XL (adviesprijs € 55,95) > deze heb ik gebruikt voor mijn review
– Royal VKB Slowcooker (adviesprijs € 49,95)

Wat zijn de voordelen van slowcooking?

Slowcooking is heel gezond doordat er geen vetten en oliën bij gebruikt worden. Alle vitamines, mineralen, geuren en smaken blijven behouden doordat gerechten niet uitdrogen of aanbakken. En omdat je de tijd neemt het gerecht op lage temperatuur te garen, vermengen alle smaken en geuren zich optimaal met elkaar. Last but not least, het is ontzettend makkelijk in gebruik en daar hou ik van. Je doet alle ingredienten rauw in de pot, voegt nog wat vocht toe en de oven doet vervolgens de rest. Ideaal voor een luie zondag!

Wat maak je allemaal in een slowcooker?

Een slowcooker is met name geschikt voor stoofpotten. Combineer vlees of vis met groenten, bonen of aardappels en laat dit zachtjes garen tot een perfect stoofgerecht. Kip voelt zich ook uitermate goed thuis in een slowcooker. Maar denk ook eens aan een curry, vruchtenmoes, soep, zuurkoolschotel of pudding. Allemaal heel makkelijk te bereiden in de slowcooker. Ik kwam online zelfs een recept tegen van een cheesecake die langzaam gegaard was in de pot. Je begrijpt, die staat al op mijn wishlist 🙂

Ik heb de BK Slowcooker nu 2 keer gebruikt. De eerste keer heb ik er een stoofschotel met kip en asperges in gemaakt. Na een uur vulde ons huis zich met de heerlijke geuren die uit de oven kwamen. En nog een uur later was het gerecht klaar. Een enorm lekker gerecht met heerlijke smaken en supermalse kip.

Stoofpot met kip en asperges

De tweede keer heb ik er een Surinaamse stoofschotel in gemaakt. Met rundvlees, aubergine, peper en masala. Een van mijn favoriete gerechten en ik was benieuwd hoe dit uit de slowcooker zou komen. Deze was wel lekker, maar nog niet perfect. Dat had niets met de slowcooker te maken, maar met het feit dat als masala niet eerst is aangebakken deze specerij een licht bittere smaak krijgt. En dat proef je terug. Dus dit experiment wordt nog een keer herhaald, maar dan met een andere bereidingswijze.

BK Slowcooker review_2

Hoe werkt de BK Slowcooker?

Zoals ik al eerder zei, heel makkelijk. Bij het eerste gebruik was je de 2 aardewerk potten goed af met wat warm water en een beetje afwasmiddel. Voordat je de Slowcooker gaat vullen, week je beide potten eerst 20 minuten in koud water. Hierdoor zuigt het aardewerk zich helemaal vol met water en kan het niet gaan barsten in de warme oven. Daarna vul je de onderste pot met je gewenste ingredienten. Je sluit de pot af met de deksel en zet het geheel in een koude oven. Dat laatste is zeer belangrijk, want het aardewerk moet langzaam mee verwarmen. Zou je de Slowcooker in een warme oven zetten dan breekt het aardewerk geheid.

BK Slowcookers

Eenmaal in de oven zet je de temperatuur aan tot de gewenste hitte en vervolgens doet de oven de rest. De temperatuur en tijd is afhankelijk van het gerecht/recept wat je bereid. BK heeft een handig boekje bijgesloten in de doos waar een paar leuke recepten in staan. Daarmee kun je gelijk aan de slag. En voor meer slowcooker recepten is Google je grootste vriend.

Mijn oordeel over de BK Slowcooker XL

Ik vind de Slowcooker XL van BK een geweldig product. Het doet wat is beloofd. Je bereidt er in een handomdraai de lekkerste stoofgerechten in. Het is ook heel handig in gebruik, alleen even laten weken in water en dan kun je er al mee aan de slag. Voor gezinnen is de XL wel het minimale formaat wat je moet nemen. Je kunt er maximaal met z’n 4-en uit eten. Dus de kleinere varianten zou ik alleen aanraden voor 1- of 2-persoonshuishoudens. Wij gaan de Slowcooker in de toekomst zeker vaker gebruiken. Maar dit zal alleen in het weekend zijn. Want ondanks dat de voorbereidingen bijna geen tijd kosten, heb je wel de tijd nodig om het gerecht te laten garen in de oven. Dus je trekt ‘m niet zo even uit de kast op een drukke doordeweekse avond. Maar dat is geen enkel probleem, sommige gerechten mogen best alleen voor het weekend gereserveerd zijn.

Meer weten over de BK Slowcookers?

Meer informatie over de BK Slowcookers vind je in de Pannenwebshop van fonq.nl. Daar vind je ook handige productvideo’s.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's
Categoriën: Reviews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “BK Slowcooker review”

 1. Ik vind dat ze het geen slowcooker zouden mogen noemen, dat is heel iets anders dan dit product. Een slowcooker staat op je aanrecht, met een stekker. Dit is gewoon een römertopf. Maar die naam vind de pr-afdeling van BK waarschijnlijk te ouderwets.

 2. Al lang staat deze slowcooker van BK op mijn verlanglijstje.
  Nu heb ik 2 vragen:
  – wat is het verschil tussen de BK Slowcooker (ik wil de XL) en de Royal VKB Slowcooker? Beide apparaten worden hierboven genoemd
  – Vlees zou je even moeten aanbraden, begrijp ik. Als je dus, zoals ik, zònder vlees eet, kan je dan de ingrediënten zonder voorbereiding in de slowcooker doen en in de oven zetten? Ditt lijkt mij nu juist het voordeel van deze cooker.
  Alvast dank voor uw antwoord.

  1. Hi Mary,
   – Het verschil is het merk. BK en Royal VKB. Ik heb de BK XL en die is top.
   – Nee, vlees hoef je niet aan te braden. Ik had het hierboven over de specerij massala. Als je die niet eerst aanbakt dan wordt de smaak erg scherp. Dus vlees kan er gewoon zo in.

 3. Hoi, gebruik deze variant van BK regelmatig om stoofgerechten te maken. Vlees/kip braad ik dan meestal wel aan, maar vis niet.
  Ik vind het heerlijk!!

 4. Dit is dus n gerestylde römertopf? Die vind je voor n habbekrats bij kringlopen….waarom? Kost toch teveel tijd…;) fijn dat je er blij mee bent. Ecologisch is ie niet, tenzij jouw oven op zonlicht brand?