Geroosterde groenten met tomaat en pul biber olie

Soms neem je een hap van iets en daarna kun je niet meer stoppen met eten. Dat overkomt me eigenlijk vrij vaak, maar toen ik plaats nam aan de eettafel van Hilal, beter bekend als Moons Kitchen, was ik verloren. Alles wat op tafel stond was buitengewoon lekker, maar haar

Loaded tuna melt nacho’s met guacamole en zure room

Samenwerking – Als ik ergens blij van word in de Tex Mex keuken dan is het wel van loaded nacho’s. Niet voor niets heb ik er al een aantal recepten voor online staan en daar voeg ik vandaag nog een knaller van een recept aan toe, namelijk mijn loaded tuna

Appeltaart met speculoos en frangipane

Vandaag zet ik mijn favoriete appeltaart van dit moment in de spotlight. Want a) ik ben jarig, b) deze appeltaart is waanzinnig en c) had ik al gezegd dat ik vandaag jarig ben? Ik ben er inmiddels na 45 jaar achter dat mijn favoriete taart toch echt appeltaart is en

Zelfgemaakte aioli van Ted

Voordat ik jullie ga verblijden met het recept van deze zelfgemaakte aioli is het eerst tijd voor een verhaaltje. Oorspronkelijk kom ik uit Leerdam en daar heb ik mijn hele jeugd doorgebracht. Mijn moeder woont er nog steeds en daar gaan we geregeld op bezoek. Soms willen we even gezellig

Garnalen fajita’s met mango, koolsalade en jalapeños

Samenwerking – Vandaag heb ik een heerlijk zomers Tex Mex recept voor jullie gemaakt! Deze garnalen fajita’s met mango, koolsalade en jalapeños heb je in een handomdraai gemaakt en het smaakt heerlijk op een warme dag. De garnalen marineer je eerst met Tex Mex specerijen, olie en limoensap en daarna

gevulde tomaten met rijstsalade en olijven 1

Gevulde tomaten met rijstsalade en olijven

Deze gevulde tomaten zijn een heerlijk bijgerecht voor een zomerse maaltijd in de tuin of voor tijdens de barbecue. Maar ook als lunch eet ik ze graag en als je kleine trostomaatjes gebruikt, kun je er een leuk hapje van maken. Ze zijn geïnspireerd op de Argentijnse ‘tomates rellenos’, de

Asperges uit de oven met wilde zalm en dille krieltjes

Het aspergeseizoen is nu bijna op z’n eind, maar het seizoen van de wilde Alaska zalm is net begonnen. En dat bracht me op het idee om deze twee prachtige producten te combineren tot een heerlijk gerecht; asperges uit de oven met wilde zalm en dille krieltjes. Nog één laatste

Broodje kip hotdog met gekarameliseerde uien en mosterdketchup

Vandaag zet ik een van de favoriete recepten van mijn mannen in het zonnetje! Helemaal verzot zijn ze op dit broodje kip hotdog met gekarameliseerde uien, gegrilde paprika en mosterdketchup. Die je ook nog eens supermakkelijk maakt. Gebruik er een grillpan voor de kip hotdogs of zet de barbecue aan,

Surf & turf spiesen met auberginedip en naan

Ik vind het ontzettend leuk om samen met mijn liefde te barbecueën. Vroeger waren we minder goed in samen koken, kwam vooral omdat ik me overal mee bemoeide ;-). Maar sinds we elkaar ons ding laten doen, maken we de lekkerste dingen! Voor dit recept stookten we samen de barbecue

Galette met groene asperges en brie

Niets lekkerder dan een galette met groene asperges in dit lenteseizoen! Door de groene asperges wat kleiner te snijden, kun je ze rauw toevoegen aan de vulling, waardoor ze nog wat bite hebben zodra de galette uit de oven komt. En door er nog wat gesmoorde prei, blokjes brie, citroen,

Rabarber cheesecake met aardbeien

Mijn hart klopt ieder jaar een tandje sneller als er weer rabarber verkrijgbaar is. Niets lekkerder dan zelfgemaakte rabarbercompote. Om zo uit een bakje te lepelen of als topping op je ijs of vla. Maar helemaal feest wordt het als je er deze rabarber cheesecake met aardbeien van maakt. Misschien

Paascocktail met advocaat

Ik heb dit jaar nog één paasreceptje voor jullie in petto, namelijk mijn paascocktail met advocaat, vanille wodka en room. Een cocktail die ik maakte nadat ik de nieuwe advocaat smaken van De Librije ontving om te proeven. Waarom die zo bijzonder zijn, lees je hier. Daarbij krijg je ook

Perfect gebakken zalm met citroen spaghetti

Niets lekkerder dan een perfect stukje gebakken zalm die nog mooi rosé van binnen is, maar ook een krokant velletje heeft. En laat ik daar nou vandaag een heerlijk recept voor hebben! Ik serveerde mijn gebakken zalm met een romige citroen spaghetti en groene asperges en maakte voor de zalm

Advocaat tiramisu met cantuccini koekjes

Wat is advocaat toch heerlijk, zeker in deze tijd van het jaar als het weer bijna Pasen is. Ik kreeg laatst twee hele bijzondere flessen advocaat toegestuurd (waarover later meer) en daar besloot ik onder andere een advocaat tiramisu mee te maken en dat werd een mega succes. Dus natuurlijk

Vlechtbrood met tomaat en Italiaanse kruiden

Niets lekkerder dan een versgebakken vlechtbrood bij je brunch of borrel. Met zijn krokante korst en zachte binnenkant schreeuwt hij bijna om uitbundig besmeerd te worden met romige boter, een ziltige tapenade of pittige salsa. Ik maakte het feest nog wat groter, want dit vlechtbrood zit boordevol zongedroogde tomaten (alhoewel

Risotto met venkel, gerookte paprika en gamba

Eigenlijk had ik zin in paella, maar ik had nog risottorijst in huis. Met als resultaat een pan risotto, lichtjes geïnspireerd op de smaken van paella, maar die toch een volledig eigen smaakprofiel kreeg. Ik heb het over deze risotto met venkel, gerookte paprika en gamba. Waar ook nog kruiden

Perzische liefdescake

Ik ontdekte afgelopen jaar deze Perzische liefdescake toen ik met mijn kookvriendin Kristel aan de slag gaan met een dessert, geïnspireerd op deze cake. Het verhaal erachter intrigeerde me direct. De legende vertelt dat er ooit een Perzische vrouw intens verliefd was op een prins. Om zijn liefde te winnen,

Omgekeerde sinaasappelcake met kaneel en piment

Sinds een tijdje hebben we een sinaasappelboom geadopteerd in Valencia op de boerderij van Llaurat (alle info vind je hier). De sinaasappels laten we, in het seizoen, naar Nederland komen zodra ze zijn geplukt. Wat een feest als er weer een grote kartonnen doos binnen komt! De blaadjes zitten er

Tarte tatin met een snufje kaneel en room

Tarte tatin is een geweldig nagerecht voor een feestelijk diner. Het is makkelijk om te maken én budget proof. Daarom koos ik ervoor om dit nagerecht te serveren als afsluiter van mijn budget kerstmenu. Ik gebruikte er Jonagold appels voor en bestrooide ‘m op het laatst nog met een snufje

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)