Pompoensoep met tomaat en kerrie

Pompoensoep is altijd lekker. En laatst had ik weer zo’n mooi pompoen exemplaar in de keuken liggen die me verleidde om een heerlijke pan soep te maken. Ik had deze keer alleen zin in een soep met meer bite, dus aan het experimenteren geslagen! Wat je nodig hebt voor 4

salade met gegrilde paprika en hummus 1 1

Salade met gegrilde paprika en hummus

Hummus is een mengsel van kikkererwten, tahin, knoflook en specerijen. Het wordt veel gegeten in landen in het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee. Meestal eten wij het bij brood of als een dip. Maar afgelopen week bedacht ik me dat je er ook prima een saladedressing van kunt maken

salade met rauwe andijvie en gegrilde nectarines 1 1

Salade met andijvie en gegrilde nectarines

Bijna iedereen heeft wel eens andijviestamppot gegeten. Maar rauw is andijvie ook heel lekker, zoals in deze salade met andijvie en gegrilde nectarines die in een handomdraai klaar is. Wist je trouwens dat andijvie familie is van de witlof? Dat proef je ook aan de ietwat bittere smaak. Daarom is

salade met grote garnalen en dille 1

Grote garnalensalade met dille

Ik heb altijd een grote zak tijgergarnalen van de visboer in onze diepvries liggen. Die zijn al gepeld en schoongemaakt en als we dan last minute zin hebben in garnalen, hoef ik ze alleen maar te ontdooien en kan ik aan de slag. Maar de allerlekkerste blijven natuurlijk toch die

Toetsoepje van aardbei en mango

In mijn zoektocht naar verantwoorde toetjes voor doordeweeks maakte ik een keer dit zalige toetsoepje van aardbei en mango voor mijn mannen. Het werd een blijvertje en kwam daardoor ook als recept in mijn boek Mag ik nog een hapje. Je maakt ‘m heel makkelijk met vers, zoet fruit, yoghurt

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)