Groentefriet in de test

Ik loop langs het vriesschap van de supermarkt en zie een zak Groentefriet liggen. Een nieuw alternatief voor gewone friet van aardappel, gemaakt van groente en met het uiterlijk van een krokant gebakken frietje. Helemaal nieuw is het trouwens niet, het is er al ruim een jaar maar het was niet zo goed verkrijgbaar. Ik herinner me dat ik er een persbericht over heb ontvangen, maar nog niet zo aandachtig heb gelezen. Dan maar zo’n zak mee naar huis nemen, vanavond eten we dus friet.

Groentefriet_review_2

Groentefriet, wat zit daar precies in

Eerst maar eens die groentefrietjes ontleden. Ze bestaan uit mais, wortel en witte bonen en de overige ingredienten zijn scharrelei-eiwit, gemodificeerd maiszetmeel, raapzaadolie, kruiden en specerijen. Wat mij betreft niks mis mee dus. Verder geen toegevoegd zout of gemanipuleerd spul, dat vind ik een groot pluspunt. Meer informatie lees je op hun website.

Groentefriet_review_3

Het is vooral een grote bron van vezels en je moet het niet als alternatief gaan aanbieden voor groente. Serveer er altijd wat groente bij, dan ben je goed bezig.

Friet bak je als friet

Vervolgens de bereiding. Ik trek gelijk mijn Philips Airfryer uit de kast, want als ik dan groentefrietjes in huis heb wil ik ze ook zo gezond mogelijk bereiden. En daarvoor is de Airfryer ideaal, omdat je verder geen vet hoeft te gebruiken. Je kunt ze trouwens ook in de oven of frituur bereiden, de instructies daarvoor vind je op de verpakking.

Na 12 minuten op 200 graden zijn de frietjes klaar, mooi goudbruin en ze ruiken naar…friet! Mijn peuter hopt al op en neer op zijn stoel, want hij weet dat we vanavond friet eten. Ik ben heel benieuwd naar het belangrijkste onderdeel van de test.

Groentefriet_review_4

De grote smaaktest

De peuter krijgt een bakje met friet en valt gelijk aan. Hij kijkt even bedenkelijk na het nemen van een eerste hap, lijkt het daarna allemaal geen probleem meer te vinden en eet met veel smaak door. Ik vraag of hij ze lekker vindt en het antwoord is bijzonder duidelijk: “ja mama mmmm”. Mama en papa eten uiteraard ook een paar frietjes. En nog een paar…en nog een paar. Ja hoor, ook bij ons komen ze goed uit de test. Prima smaak en knapperig, gewoon goed dus.

Groentefriet_review_5

Eten we vaker Groentefriet?

Ja hoor. Ik leg vanaf nu standaard een zak Groentefriet in de vriezer. Voor die momenten dat we minder tijd hebben. Ideaal om dan een portie in de Airfryer te kieperen en tegelijkertijd bijvoorbeeld een stukje vis te bakken en te serveren met een simpele salade erbij.

Een zak Groentefriet van 600 gram kost € 2,99 en vind je in het vriesschap van Albert Heijn en Plus.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Groentefriet in de test”

  1. Hm, al 2x zien liggen en met een bedenkelijke frons voorbijgelopen in de AH. Maar nu ik dit zo lees moet ik ze precies toch ook eens testen. Ik heb sinds een weekje ook een airfryer dus het lijkt idd iets handigs om altijd in huis te hebben!

  2. Vanwege het gemodificeerde zetmeel nog niet geprobeerd.. dat kan nl een schuilnaam zijn voor e621! :-S
    Daarom durfde ik het tot nu toe niet aan. Maar wellicht ga ik ze toch een keertje proberen.

  3. Ik had ze ook meegenomen, hoopvol dat mijn 4 jarige zoon eindelijk eens wat groente binnen zou krijgen. Maar helaas, hij vindt ze niet lekker. Had gewoon gezegd dat we frietjes gingen eten dus hij viel enthousiast aan, maar dat was van korte duur.
    Mijn dochter van 7 vond ze overigens wel erg lekker, maar dat is een makkelijke eter (gelukkig)!