Bagel met wilde Alaska zalm, zoetzure venkel en roomkaas

Samenwerking – Er zijn een handjevol gerechten die ik met enige regelmaat opnieuw bestel als ik buiten de deur lunch. Een bagel met zalm is er absoluut een van, maar dan wel als ik op de kaart zie staan dat ze ‘m bereiden met wilde gerookte zalm. Qua smaak is

Francesca’s weekmenu #334 – Winterse smaken

Je zou het niet zeggen met al die regen buiten, maar het is toch echt winter. Het seizoen waarin we worden getrakteerd op ingrediënten zoals boerenkool, spruitjes en knolselderij en stamppotten en stoofschotels helemaal tot hun recht komen. Het inspireerde me om voor jullie een weekmenu te maken met winterse

Omgekeerde sinaasappelcake met kaneel en piment

Sinds een tijdje hebben we een sinaasappelboom geadopteerd in Valencia op de boerderij van Llaurat (alle info vind je hier). De sinaasappels laten we, in het seizoen, naar Nederland komen zodra ze zijn geplukt. Wat een feest als er weer een grote kartonnen doos binnen komt! De blaadjes zitten er

Basisrecept voor romige knolselderijsoep

Knolselderijsoep is altijd een feest om te maken in dit seizoen. En die pan soep kun je al in 45 minuten klaar hebben! Vandaag deel ik met jullie mijn basisrecept voor een romige knolselderijsoep en die is echt heel simpel. De basis is voor mij altijd ui, knoflook en knolselderij.

Broodje stoofvlees met zoetzure pompoen en tijm

Vandaag krijgen jullie van mij het recept voor een broodje stoofvlees wat ik gemaakt heb met lokale producten. Een knapperige Italiaanse bol besmeerd met een laagje gezouten boter. Daarop komt het malse stoofvlees van Hoeve Biesland wat ik heb gestoofd met onder andere 5-spices, sinaasappel en ketjap. Als laatste nog

Francesca’s Weekmenu #333 – Lekker begin

Hallo 2023! Laten we het nieuwe jaar eens lekker beginnen met een nieuw weekmenu. Waarin ik niet gelijk overdreven gezond ga doen, maar wel wat bewuster. Met meer groenten en vezels bijvoorbeeld, maar ook nog steeds met comfort food op vrijdag. Langzaam komen we vanzelf wel weer terug in ons

2022: Het jaar waarin ik voor mezelf koos

Exact een jaar geleden zat ik hier op dezelfde bank met kriebels in mijn buik. Wat keek ik uit naar het nieuwe jaar wat eraan zat te komen. Waarin we hopelijk eindelijk verlost zouden zijn van wereldwijde pandemiedingen en met wilde plannen voor mijn bedrijf en leven. Ik zou mijn

Francesca’s Weekmenu #332 – Laatste week van het jaar

De laatste week van het jaar is aangebroken en die is bij ons thuis traditioneel gevuld met veel comfort food. Van kliekjes borrelplank op ‘derde kerstdag’ tot aan appelbeignets op Oudejaarsdag. Geniet van dit laatste weekmenu van het jaar en ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling toe en

Tarte tatin met een snufje kaneel en room

Tarte tatin is een geweldig nagerecht voor een feestelijk diner. Het is makkelijk om te maken én budget proof. Daarom koos ik ervoor om dit nagerecht te serveren als afsluiter van mijn budget kerstmenu. Ik gebruikte er Jonagold appels voor en bestrooide ‘m op het laatst nog met een snufje

Gevulde kiprollade met bijgerechten

Wanneer je een budget kerstmenu maakt, of überhaupt een budgetrecept, dan is de grootste uitdaging om een gerecht ‘voor weinig’ te maken als je vlees, kip of vis wilt toevoegen. Je maakt het jezelf het makkelijkst als je vegetarisch eet, maar wil je dat niet dan moet je een beetje

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Deze pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa is het voorgerecht van mijn budget kerstmenu van dit jaar. Een romige en smaakvolle soep die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik geef er een extra feestelijke twist aan door er crostini’s met gepofte knoflookspread, geroosterde pompoen en kruidensalsa bij te

Tandoori kip met kokoschutney

Voorafgaand aan de feestdagen maakte ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Sandy op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we tandoori kip met kokoschutney. Eén van haar favoriete Indiase gerechten voor de feestdagen! Sandy is van Surinaams-Hindoestaanse afkomst en dol

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)