Beef tataki met ponzudressing en sojabonen

Deze beef tataki serveerden we als tussengerecht tijdens ons BBQ kerstdiner van dit jaar. Tataki is een bereidingstechniek die uit de Japanse keuken komt en waarbij je, in dit geval, het vlees op hoog vuur rondom dichtschroeit, maar verder niet doorgaard. De kern van het vlees blijft daarbij zo rauw

Surinaamse amuses voor de feestdagen

Mijn Mr. kun je wakker maken voor hapjes uit zijn geboorteland. Maar ook saoto en masala kip zijn zeer geliefd bij hem (en onze jongens). Speciaal voor ons BBQ kerstdiner vertaalde hij zijn geliefde gerechten door tot Surinaamse amuses om het diner mee af te trappen. We maakten samen soesjes

Francesca’s Weekmenu #331 – Menu voor de kerstweek

Het is bijna Kerst! En misschien vind ik het weekmenu voor de kerstweek jaarlijks het allerleukst om te maken. De dagen voorafgaand vul ik graag met comfort food en ook wat gezondere gerechten. Want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar wij eten tijdens de kerstdagen altijd net

Review bamix cordless – de staafmixer die alles kan

Laat ik deze review beginnen met een bekentenis. Want toen ik de nieuwe bamix cordless kreeg om uitgebreid te testen ben ik een paar weken, misschien wel maanden, in de war geweest. Ik gebruikte ‘m namelijk als een traditionele staafmixer en als er iets is wat de bamix niet is…

champignonmousse voor op de borrelplank 1

Champignonmousse voor op de borrelplank

Door mijn kennismaking met Willemijn en haar snelle hammousse raakte ik geïnspireerd voor dit vegetarische borrelrecept. Deze champignonmousse is heel makkelijk om te maken, lekker romig en heerlijk van smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder en mosterd. Serveer de champignonmousse met stokbrood, crostini’s of snackcups en je hebt een

snelle hammousse van willemijn 1

Snelle hammousse

Ik maakte kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Willemijn op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we een snelle hammousse. Eén van haar favoriete borrelhapjes voor de feestdagen! Willemijn trekt ieder jaar een foute kersttrui aan om samen met haar broers

griekse hartige kiptaart kotopita van elefteria 1

Griekse hartige kiptaart (kotopita)

Samenwerking – Deze Kerst maak ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Elefteria op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we Griekse kotopita, wat een hartige kiptaart is met superkrokant zelfgemaakt pitadeeg en een onweerstaanbaar lekkere vulling. Als Elefteria Kerst viert

koemelkvrije zalm en croute van annabel 1

Zalm en croûte met krokante aardappeltjes en sperziebonen

Deze kerstdagen maakte ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertelden over hun kersttradities. Zo was Annabel op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maakten we een koemelkvrije zalm en croûte. Haar zoontje heeft namelijk een koemelkeiwitallergie. Dat luistert heel nauw tijdens het (kerst)koken, want ingrediënten zoals bijvoorbeeld

10x recepten met sinaasappel 1

10x Recepten met sinaasappel

Sinaasappel is een van mijn favoriete smaakmakers in het herfst- en winterseizoen. Van sap, rasp tot hele plakjes. Altijd subtiel, want als ik puur sinaasappelsap wil drinken, pers ik wel een sinaasappel uit. In dit artikel vinden jullie een overzicht van 10 verrassende recepten met sinaasappel, inclusief een paar feestelijke

romige pompoensoep met pistache 1

Geroosterde romige pompoensoep met pistache

Samenwerking – Mijn meest favoriete soepen zijn romig, vol van smaak en zo puur mogelijk. Ik wil de smaak van de groenten nog kunnen terug proeven en daarom rooster ik ze vaak voordat ze in de soep verdwijnen. Zoals ik deed voor deze romige pompoensoep. Een soep gemaakt van flespompoen,

formulekip abu dhabi bbq kip shawarma van shaiff en miljo 1

FormuleKip Abu Dhabi: BBQ kip shawarma van Shaiff & Miljo

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Shaiff en onze special guest Miljo! “De laatste Formule 1 race van 2022 alweer, dames en heren… wat

wortelrisotto met loofpesto van Karin 1

Wortelrisotto met loofpesto van Karin

Vegetarisch koken is voor veel mensen vaak nog best een uitdaging, zeker als je in de beginfase een of twee dagen vlees, vis of gevogelte wilt verruilen voor vegetarisch. In eerste instantie ga je vaak vervangen, maar op een gegeven moment ontdek je dat je groenten gewoon de glansrol kunt

francesca weekmenu 328 met risotto tandoori curry en appelbollen 1

Francesca’s Weekmenu #328 – Met risotto, curry en appelbollen

Een week vol lekkers heb ik voor jullie in petto! Met gerechten die soms net een beetje anders zijn dan je wellicht gewend bent. Zoals boterzachte aubergine met miso, een gegratineerde pasta uit de oven en boerenkool met worst wat verwerkt is in een risotto. In het weekmenu vind je

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)