pasta met broccoli courgettesaus en pangrattato 1

Pasta met broccoli-courgettesaus en pangrattato

Dit is nou echt een top recept voor het hele gezin in de zomer. Een voedzame pasta met broccoli-courgettesaus die helemaal niet gezond proeft, maar het wel is ;-). Met lekker veel broccoli en courgette erin, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en citroen en afgetopt met pangrattato. Wat ook

francesca weekmenu 317 een tropische week 1

Francesca’s Weekmenu #317 – Een tropische week

Een week vol tropische temperaturen, daar horen natuurlijk lichte en frisse gerechten bij. Het liefst lekker veel salades en gerechten die je ’s ochtends al kunt maken en in de koelkast zet voor ’s avonds. Nou, ik heb het een en ander voor je verzameld hoor. In het weekmenu vind

formulekip frankrijk rode wijn wings met lavendel van timothy 1

FormuleKip Frankijk: Rode wijn wings met lavendel van Timothy

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Timothy die het lef had om zich halverwege aan te sluiten bij onze helden van het eerste uur.

roerbakschotel met bloemkool kikkererwten en couscous 1

Roerbakschotel met bloemkool, kikkererwten en couscous

Deze roerbakschotel met bloemkool, sperziebonen, kikkererwten, couscous en mango is heerlijk voor een doordeweekse dag waarop je snel een gezond en kruidig gerecht wilt serveren. De Marokkaanse specerijen en verse munt en koriander geven heel veel smaak aan de roerbakschotel en de mango geeft een lekker fris accent. Iedereen hier

formulekip oostenrijk bbq schnitzel strips van tinus 1

FormuleKip Oostenrijk: BBQ Schnitzel Strips van Tinus

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Deze keer in de categorie ‘mosterd na de maaltijd’, want de GP van Oostenrijk is afgelopen zondag al geweest. Ik was alleen flink ziek

formulekip groot brittanie chicken and chips van shaiff 1

FormuleKip Groot Brittanië: Chicken & Chips van Shaiff

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Shaiff. We zijn alweer toe aan de 10e Formule 1 race van dit seizoen. Deze keer in Silverstone,

formulekip smoked maple bbq wings van diederik 1

FormuleKip Canada: Smoked Maple Wings van Diederik

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Diederik. “Ik wilde graag de FormuleKip voor Canada maken want ik hou van heerlijke sweet & sticky chicken

hele bloemkool van de barbecue met kerrie misoboter 1

Hele bloemkool van de barbecue met kerrie-misoboter

Ik had een prachtige bloemkool in de groentenmand liggen en wilde daar eens iets bijzonders, maar toch ook makkelijks mee doen op de barbecue. Dat resulteerde in deze hele bloemkool van de barbecue met kerrie-misoboter. Super makkelijk om te bereiden en waanzinnig lekker. Iedere hap was een smaakexplosie en doordat

zoete aardappelsalade met broccoli bulgur en granaatappel 1

Zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel

Ik kan enorm genieten van zoete aardappel in een salade. Ik rooster de aardappel het liefst in de schil en daarna meng ik ‘m met andere ingrediënten tot een maaltijdsalade. En dat is precies wat ik vandaag ook doe in dit recept voor zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel.

Spaghetti aglio e olio met grote garnalen

Mijn grootste man thuis eet het liefst iedere week spaghetti aglio e olio, oftewel spaghetti met knoflook en peper. Hij eet ook het liefst iedere week bami en mijn jongens spaghetti bolognese. Dus eigenlijk hoef ik alleen nog maar pakken spaghetti in huis te halen, maar wellicht dwaal ik nu

francesca weekmenu 316 zonnige gerechten 1

Francesca’s Weekmenu #316 – Zonnige gerechten

Wat een heerlijk weer! Geen regen, maar wel heel veel zonnestralen in het vooruitzicht. Dat inspireerde me tot een weekmenu volop zonnige gerechten. Naast frisse recepten zet ik ook wat barbecue inspiratie op het menu en een heerlijk hapje voor Vaderdag, namelijk loaded nachos van de barbecue. Meer Vaderdag recepten

formulekip azeri plov met bbq kip van shaiff 1

FormuleKip: Azeri plov met BBQ kip van Shaiff

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Shaiff. “Koning van de maaltijden”, dat sprak mij gelijk aan :-). Oftewel plov gara, luchtig gegaarde rijst met

zelfgemaakte chimichurri 1

Zelfgemaakte chimichurri

Bij een mooi gegrild stuk vlees serveer ik graag een bakje zelfgemaakte chimichurri. Deze van oorsprong Argentijnse saus is daar niet voor niets ooit speciaal voor bedacht. Maar ook bij gegrilde groenten vind ik chimichurri zalig, dus je kunt er ook een plantaardige combinatie mee maken. En ik heb het

francesca weekmenu 315 zin in veel lekkers 1

Francesca’s Weekmenu #315 – Zin in veel lekkers

Na de afgelopen drukke periode breekt er bij mij vanaf maandag eindelijk een wat rustigere periode aan. Waarin ik weer kan bijkomen, achterstallige actiepunten kan bijwerken en koken. En ik heb zin in heel veel lekkers! Dat is dan ook het thema geworden van mijn nieuwe weekmenu voor jullie, want

formulekip monaco poulet au vin van tinus 1

FormuleKip Monaco: Poulet au Vin van Tinus

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Tinus (op links)! “Yes! Één van de meest legendarische races van het jaar komt eraan en daar mag

aspergesoep met doperwten dille en bieslook 1

Aspergesoep met doperwten, dille en bieslook

Aspergesoep blijft een feest om te eten in dit seizoen. Op mijn blog vind je al een klassiek recept voor romige aspergesoep, maar ik wilde ook een keer een lichte, vegetarische variant maken. Dat is deze licht gebonden aspergesoep met doperwten, dille en bieslook geworden, allemaal ingrediënten die heel goed

francesca weekmenu 314 bomvol groenten 1

Francesca’s Weekmenu #314 – Bomvol groenten

Groenten zijn enorm veelzijdig om mee te koken. Je kunt ze onder andere stoven, roosteren, wokken, roerbakken, grillen, stomen en koken. Alhoewel ik dat laatste zo min mogelijk probeer te doen, want qua smaak worden ze daar meestal niet veel beter van ;-). Afgelopen week vroeg iemand aan mij hoe

frambozencake met citroenglazuur 1

Frambozencake met citroenglazuur

Cake bak je over het algemeen in een springvorm of cakeblik. Maar wist je dat je deze ook in een gietijzeren pan kunt bakken in de oven? Gietijzer is multifunctioneel, omdat het de warmte zo goed geleidt en is dus ook perfect voor een baksel. Ik bakte deze frambozencake met

formulekip spaanse kiptapas van Sander 2

FormuleKip: Spaanse kiptapas met sangria van Sander

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Sander! “De volgende F1-race van het seizoen wordt gereden in Barcelona. En lucky me mag daar een bijpassend

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)