francesca weekmenu 313 lekker buiten eten 1

Francesca’s Weekmenu #313 – Lekker buiten eten

Als ik naar het weerbericht kijk, heb ik het vermoeden dat we de hele week buiten kunnen eten! En als ik ergens blij van word! Daarom heb ik voor jullie een menu samengesteld waarmee je de hele week buiten kunt eten. Of je het nou binnen in de keuken brereidt

gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco 1

Gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco

Ontzettend simpel om te maken, heel feestelijk en lekker: dat zijn deze gegrilde grote garnalen met een bieslook vinaigrette. Ik voegde er nog een beetje pit aan toe met een paar druppeltjes milde tabasco. Maar als je daar nou niet van houdt, kun je dat ook achterwege laten. Ik ben

aardbeientiramisu met citroen 1

Aardbeientiramisu met citroen

Deze aardbeientiramisu met citroen is heerlijk fris, makkelijk te maken en iedereen kan ervan genieten! Ik maakte ‘m namelijk zonder alcohol, koffie en rauwe eieren. Vloeibaar eiwit, wat ook al gepasteuriseerd is, is perfect om te gebruiken hiervoor. In combinatie met slagroom en mascarpone maak je een heerlijk romig mengsel.

hoera welkom op de nieuwe site francescakookt

Hoera! Welkom op de nieuwe site van Francesca Kookt

Vandaag, exact 10 jaar geleden, publiceerde ik mijn allereerste blog. Ik had toen niet kunnen dromen wat dat allemaal teweeg zou brengen. Mijn baan in de reclamewereld verruilde ik voor een onzekere toekomst waarin ik mijn gevoel en passie volgde. Met Francesca Kookt, miljoenen bezoekers, duizenden recepten en verhalen, 5

francesca weekmenu 312 stralende lente 1 1

Francesca’s Weekmenu #312 – Stralende lenteweek

Wat een feest om vandaag een nieuw weekmenu met stralende lentegerechten voor jullie samen te stellen, want het is feest! Francesca Kookt bestaat vandaag namelijk exact 10 jaar. Dus dat betekent ook dat jullie dit weekmenu bekijken op mijn compleet vernieuwde site. Dubbel feest dus! Naast deze weekmenu blogs, kunnen

Lente taco’s met bloemkool, asperges en kikkererwten

Samenwerking – Er zijn niet heel veel dingen lekkerder dan asperges eten in de lente. Ik eet ze veelal traditioneel of verwerkt in een soep, maar er kan veel meer met asperges. Zo kun je er bijvoorbeeld deze lente taco’s met bloemkool, asperges en kikkererwten met maken. Een Tex Mex

Ricotta cheesecake met rabarber

Een echte Siciliaanse ricotta cheesecake maak je met alleen ricotta voor de vulling. Daarom smaakt deze cheesecake ook vele malen lichter dan bijvoorbeeld een New York cheesecake. Vandaag heb ik gesmokkeld en maakte ik een ricotta cheesecake met veel ricotta en een beetje roomkaas, wat mij betreft het beste van

Garnalen saganaki met feta, tomaat en ouzo

Saganaki is een traditioneel Grieks gerecht wat in de basis een gerecht is van gebakken kaas die in een sagani pan wordt bereid. Dit is een kleine koekenpan met dikke bodem waarin de kaas gebakken wordt. De Grieken maken dit gerecht het liefst met kaassoorten zoals bijvoorbeeld kefalotyri, gravieri of

de favoriete restaurants van francesca kookt mei 2022 scaled 1

De favoriete restaurants van Francesca Kookt

Uit eten gaan is een van mijn grootste hobby’s. Van een heerlijk diner met mijn man, gezin, familie of vrienden word ik ontzettend blij. En aangezien ik ook heel graag nieuwe gerechten proef, zal het je niet verbazen dat ik regelmatig nieuwe restaurants bezoek. Ik heb alleen niet altijd tijd

FormuleKip: Miami Mojo Wings van Diederik

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Diederik voor zijn Miami Mojo Wings. “Bienvenidos a Miami! Deze fantastische stad in het zuiden van Amerika, op

Alles wat je wilt weten over Japanse messen

Ik krijg regelmatig vragen over de aanschaf en onderhoud van keukenmessen. Mijn eerste antwoord is altijd dat ik groot fan ben van Japanse messen. Maar de wereld van Japanse keukenmessen is groot en het kan een uitdaging zijn om keuzes te maken binnen alle verschillende messen en series die er

FormuleKip: Italiaanse Imola kip van Tinus

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Tinus voor zijn Italiaanse Imola kip! “Vandaag is het dan eindelijk aan mij de eer om jullie te

Truffeleiersalade met sjalot en bieslook

Dol op eiersalade ben ik! En vooral op deze truffeleiersalade met sjalot en bieslook. Een recept wat ik speciaal ontwikkelde voor de paasbrunchbox die ik samen met Boers & Boers lanceerde in 2022. In de truffeleiersalade zit onder andere wat mosterd, sjalot, bieslook en een vleugje witte wijnazijn en natuurlijk

FormuleKip: Tim’s Tintelende Australische kip

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden. Vandaag geef ik het woord aan Tim voor zijn tintelende Australische kip! “Yes!”, dacht ik toen ik de Grandprix van Australië toegewezen kreeg. Het land van

Mijn paasbrunchbox en meer zalig lekkers voor Pasen

Het is bijna Pasen! En speciaal voor deze paasdagen heb ik een Zalige Paasbrunchbox samengesteld met allemaal producten van Nederlandse bodem. Naast de box is er nog tal van ander paaslekkers te bestellen. Van gevulde paaskip, beenham, Hollandse asperges, boerenboter met karamel, vlierbloesemsiroop tot wijn. Het volledige aanbod vind je

Gevulde eieren met bietensalade en zalm

Nu Pasen weer begint te naderen, begin ik automatisch ook weer recepten met eieren te maken. Want een eitje hoort voor mij echt bij Pasen! En vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie in petto. Deze gevulde eieren met bietensalade en gerookte zalm zijn heel makkelijk om te maken

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)