Simpel koken zonder planning en stress: het begin

Ik was er een beetje klaar mee, met dat constante geplan. Kinderen, school, sporten, mijn agenda, onze gezamenlijke agenda, het huishouden en dan ook nog het eten. Misschien heeft de hele corona-situatie er ook wel iets mee te maken, maar een paar maanden geleden was ik er dus echt klaar

Francesca’s Weekmenu #261 – Menu van mijn mannen

Waar ben ik deze week aan begonnen, haha! Mijn mannen (inclusief de grote) mochten de baas zijn over het weekmenu en dat heb ik geweten. Terwijl we in de auto zaten riepen ze wat ze iedere dag wilden eten en de shoarma, spaghetti, pizza, saoto en appeltaarten vlogen me om

spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese – mijn versie

Ga voor de lol eens ‘spaghetti bolognese’ googelen en kijk wat voor foto’s je tegenkomt. Voornamelijk veel mooi opgemaakte bordjes met rode, goedgevulde tomatensauzen waar je direct trek van krijgt. Maar helaas, dat is geen bolognese. De traditionele bolognesesaus (die, jawel, uit Bologna komt) is namelijk echt een vleessaus. Waar

Francesca Proeft #8 – Kruidige zaken

Ik zou niet weten wat ik zonder kruiden, specerijen, pepers en zout zou moeten in mijn keuken. Mijn keukenlade puilt inmiddels ook uit met kruidenpotjes en ik heb zelfs een peper- en zoutplankje waar mijn favoriete producten op te vinden zijn. En dan natuurlijk pepers! Ik heb een flinke collectie

Bonensoep met pompoen en currypasta

Voor de liefhebbers van bonensoep heb ik vandaag een hele lekkere variant in de aanbieding. Ik maakte namelijk een bonensoep met geroosterde pompoen en currypasta en die was me toch lekker. Boordevol groenten en peulvruchten, een heerlijk begin van de week. En met de kliekjes kun je de volgende dag

Francesca’s Weekmenu #260 – Lekkers uit het seizoen

Sinds kort heb ik een abonnement op de Bio aan Huis box voor zowel groenten als fruit. Ik heb dat heel bewust gedaan, omdat ik merkte dat ik steeds vaker alleen nog in recepten dacht. Terwijl ik juist het beste presteer in de keuken als mijn creativiteit wordt uitgedaagd. Dus

Samen Eten #1: Iraaks koken met Karen en Ozhan

Vanaf vandaag kunnen jullie gaan luisteren naar mijn spiksplinternieuwe podcast Samen Eten! Normaal nemen mensen een kijkje in mijn keuken, maar ik vond het zo leuk om een keer bij andere mensen in de keuken te kijken. Om hun gerechten te proeven en de bijbehorende verhalen te horen. Zo ontstond

Comfort food recepten – 5 x makkelijk en lekker

Comfort food recepten zijn fantastisch en jullie weten dat ik niet vies ben van een lekker en makkelijk bordje;-). Gerechten waar ik direct vrolijk van word bij de eerste hap, dat is toch perfect!? Lekker een bord vol scheppen op vrijdagavond en op de bank eten terwijl ik een film

Kipstoof met tomaat, courgette en basilicum

Ik maak mijn mannen thuis altijd blij met een kipstoof. Vooral als ik deze met tomaat, courgette en basilicum maak. Heel makkelijk om te bereiden en de oven doet de rest van het werk. En je kunt er meerdere variaties van maken. Kies bijvoorbeeld voor kipfilet of drumsticks (in het

Francesca’s Weekmenu #259 – Zorg goed voor jezelf

Ik las een bericht van Diederik Gommers op Instagram waarin hij ons vroeg om goed op onszelf te passen. Natuurlijk doelt hij daarmee op de richtlijnen, maatregelen en dat we rekening houden met elkaar, maar het inspireerde me ook tot dit weekmenu vol gerechten om goed voor jezelf te zorgen.

Havermout pancakes met yoghurt, appel en kaneel

Zoals jullie misschien wel weten heb ik twee kleine pancake-monsters in huis. Het liefst ontbijten ze elke dag ermee en ook doordeweeks proberen ze me ervoor te porren, wat soms ook wel lukt als ik in een goede bui ben ;-). Natuurlijk kun je pancakes gewoon met bloem, melk en

Romige courgettesoep met peterselie

Ik kreeg laatst een courgette van bijna 3 kilo uit de moestuin van Soraya, een van mijn gezellige fans op Instagram. Ik had er al courgette lasagne van gemaakt (die vind je hier), bakte er courgettekoekjes mee (die ga ik nog eens proberen) en heb courgette ingemaakt in het zuur

Scrambled eggs met gerookte zalm en avocado

Een klassieke combinatie waarvoor je mij altijd mag wakker maken, het liefst op zondagochtend. Dan heb ik het over scrambled eggs met gerookte zalm en avocado op een geroosterd, beboterd broodje. Na de eerste hap waan je je bijna even in het ontbijtrestaurant na een nachtrust tussen de kraakwitte lakens.

Francesca’s Weekmenu #258 – Werelds comfort food

Een deel van het land heeft al herfstvakantie en de rest is volgende week aan de beurt. Helaas is het nu echt niet verstandig om buiten de landsgrenzen op vakantie te gaan (tenminste, dat is mijn bescheiden mening) en daarom heb ik een weekmenu voor jullie gemaakt met veel comfort

Gerookte bieten met appel, walnoten en peterselie

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat ik 5 uur lang bieten zou gaan roken op onze barbecue. Maar aangezien ik me in een ander project had gestort waarvoor ik 5 uur lang Oreo koekkruimels wilde roken (waarover later meer) én het feit dat ik nog een paar prachtige

Appelkruimeltaart met appels uit de Betuwe

Op een prachtige septemberochtend parkeerde ik mijn auto vlak voor de boomgaard van de broers René en Jeroen Wellner in Est. De dauw was net opgetrokken en het nazomerzonnetje scheen in mijn gezicht. Wat een moment om een wandeling door de boomgaard te maken die er helemaal klaar voor was.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)