Francesca’s Weekmenu #242 – Makkelijk buiten eten

Fantastisch zo’n weekmenu wat op dinsdag online komt, haha! Ik had ‘m al wel geschreven, maar nog niet online gezet. De kinderen gingen even voor ;-). Deze week heb ik ‘m snel gemaakt, met allemaal makkelijke recepten waarmee je lekker buiten kunt eten. Je maakt de gerechten in de keuken,

Tagliatelle met asperges, dille en gerookte zalm

Sinds de Hollandse asperges weer verkrijgbaar zijn, heb ik er al flink wat gegeten. Aspergesoep ook, want van de schillen van de asperges kun je deze heerlijkheid maken. Een recept daarvoor vind je uiteraard ook op mijn blog. Vandaag eten we pasta met een klassieke aspergecombinatie, namelijk tagliatelle met asperges,

5 Makkelijke paasbrunch recepten om van te smullen

Samenwerking – Ik had het jullie vorige week al beloofd en hier zijn ze dan! Mijn 5 makkelijke paasbrunch recepten voor dit jaar. Super simpel om te maken, met niet te veel ingrediënten en heel lekker. Precies waar ik behoefte aan heb dit jaar en jullie ook, begrijp ik uit

Zalm uit de oven met balsamico, tomaat en citroen

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat deze zalm uit de oven al bijna een jaar voor jullie klaar staat om te publiceren. Geen idee waarom ik het nog niet eerder heb geplaatst, want deze gerecht met balsamico, cherrytomaten en citroen is zalig! En zo ontzettend makkelijk om te maken. Een

Banana cream pie met chocolade en meringue topping

Het is bijna Pasen en ik heb hiervoor een heerlijke feesttaart gemaakt: mijn banana cream pie met chocolade én meringue topping. Voor deze taart kun je uitgebreid de keuken induiken, want alle componenten maak je zelf. Van de knapperige bodem, pure chocoladeganache, romige puddingvulling tot de Italiaanse meringue (waarvoor ik

45x Paasrecepten: Zo vieren we Pasen toch samen!

Wat een bijzondere Pasen zullen we dit jaar vieren. Alleen, met z’n tweeën of samen binnen het gezin. Een ding is zeker: we gaan het niet groots vieren met familie of vrienden. En dat doen we met een duidelijk doel voor ogen, die feestjes samen komen wel weer. Ik hoop

Burrito’s met tofu, bonen, spinazie en rijst

Voor deze burrito’s met tofu hoef je maar heel weinig moeite te doen en het resultaat is zalig! Normaal eet ik mijn burrito’s eigenlijk altijd met gehakt en soms met kip (zoals deze met krokante kip). Maar ik vond het een uitdaging om ook eens een vegetarische variant te maken

Francesca’s Weekmenu #240 – Hallo lente

Hallo lente, ik ben zo blij dat je er bent. Om meer redenen dan voorgaande jaren. Ja, ik geniet van je bloesem, het gefluit van de vogeltjes, het licht in de ochtend als ik ontwaak, maar vooral van je zonnestralen die iedere dag een vleugje vreugde brengen in deze onwerkelijke

Slim koken uit je voorraadkast en met kliekjes

Vandaag ga ik jullie helpen met mijn tips om slim te koken uit je voorraadkast en met kliekjes! Een artikel wat ik geschreven heb vanuit mijn eigen jarenlange ervaring. Meestal kook ik namelijk niet vanaf een recept, maar gebaseerd op wat ik nog in huis heb (en daar komt dan

Francesca’s Weekmenu #239 – Vries het in

Nou wat een week was het, hè? Ik ga er hier vandaag in het weekmenu verder niet op in, want zodra ik eenmaal begin over het coronavirus hou ik niet meer op. Het beheerst nu mijn leven zoals het bij vrijwel iedereen doet. Wel wil ik nog zeggen dat ik

Kruimelcake met appel, peer en koekkruiden

Ik ben er dol op. Een zachte, smeuïge cake met een krokante kruimellaag. Oftewel een kruimelcake. En laat die nou heel makkelijk zijn om zelf te maken. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor kruimelcake met appel, peer en koekkruiden voor jullie. En die kun je ook maken met alleen

Vegetarische goulash met zuurkool en krieltjes

Goulash kun je ook heel goed vegetarisch maken, heb ik ontdekt! Met krieltjes, zuurkool en heel veel paprika (uiteraard) wordt deze vegetarische goulash echt om te smullen. En je maakt ‘m ook nog eens een stuk sneller dan ‘gewone’ goulash. Daarover gesproken: over een paar weken komt mijn recept voor

Francesca’s Weekmenu #238 – Eet goed, blijf thuis

Hoe makkelijk ik het normaal vind om het weekmenu te maken, zo moeilijk gaat het me deze keer af. Omdat ik eerlijk gezegd een beetje ontdaan ben van alles wat er nu gebeurt. Zo laconiek was ik een week geleden nog over het coronavirus, zo doordrongen van de ernst ben

Bietenspread met feta, tijm en pecannoten

Als ik ergens dol op ben dan zijn het wel gekookte bieten. Ik eet ze gewoon zo, in een stamppot of soep, roerbak ze, maar maak er ook graag een bietenspread van. Maar een recept daarvoor miste nog op mijn blog! Daar ga ik vandaag verandering in brengen met het

Vegetarische paella: lekker snel voor doordeweeks

Als ik ergens blij van word, is het een grote pan paella. Alleen al door hoe het gerecht eruitziet. Vrolijke kleuren die versterkt worden door partjes citroen en wat fijngehakte peterselie als garnering. En natuurlijk de smaak… rijk, kruidig, romig, met hinten van saffraan en het frisse van de citroen.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)