Aardbeiencake met citroen en zure room

Onze peuter Zayne is helemaal verzot op aardbeien. Zet een tafel vol met taart, chocolade, friet, snoep én aardbeien en hij zal altijd als eerste de aardbeien willen eten. De appel valt niet ver van de boom, want zijn moeder is er al net zo gek op. Zodra het lente

Francesca’s Weekmenu #208 – Ben ik weer met lekkers

Na een paar weken rust op de blog, maar wel veel positief rumoer achter de schermen, ben ik er weer met het weekmenu. Soms heb ik dat even nodig, om een paar stappen terug te doen zodat ik daarna weer met volle kracht vooruit kan. Is ook menselijk, nietwaar? 😉

2x flammkuchen recepten uit de Elzas

Op nog geen 5 uur rijden van Nederland vind je een van de zonnigste wijnstreken van Frankrijk. Met de unieke op heuvels gelegen wijngaarden, onderscheidend klimaat en typische streekgerechten die ontstaan zijn door Franse, Duitse en zelfs Zwitserse invloeden. Ik heb het dan uiteraard over de Elzas, oftewel l’Alsace, waar

Lente salade met asperges en doperwtendressing

Ik maakte een heerlijke lente salade met asperges, doperwten, frisse dressing, kruiden en Parmezaanse. In dit seizoen kan ik niet genoeg krijgen van asperges, zowel wit als groen. Daarom combineerde ik ze met al het andere lekkers voor een feestje op je bord! Dol op alle soorten asperges? Maak dan

Gnocchi uit de oven met venkel en wortel

Als ik gnocchi bereid is dat meestal gekookt. Maar gnocchi kun je ook perfect roerbakken of bakken in de oven. Zoals ik deed in dit recept voor gnocchi uit de oven met venkel, wortel en Parmezaanse kaas. Een makkelijk te bereiden vegetarisch gerecht waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt. Ideaal

Francesca’s Weekmenu #207 – Weer naar school

Na twee weken vakantie, rust, complete vrijheid en samenzijn is het nu tijd om terug in het gareel te gaan…de kids weer naar school en wij aan het werk. Vind ik ook altijd weer fijn, zodra het in mijn systeem zit en dat kan soms een paar dagen duren ;-).

Francesca’s Weekmenu #206 – Het is Meivakantie!

Na alle festiviteiten van de afgelopen week is het dan nu echt Meivakantie voor iedereen. Lekker genieten van elkaar en hopelijk nog steeds heerlijk weer. Laat ik eerlijk wezen, ik maak dit weekmenu nu al ruim 1,5 week eerder omdat wij op vakantie gaan naar Zuid-Denemarken en ik ga ervanuit

Francesca’s Weekmenu #205 – Pasen tot Koningsdag

Pasen, Koningsdag en, voor ons, ook nog de eerste week van de Meivakantie. Druk weekje wel! Alhoewel wij dit jaar lekker naar Zuid-Denemarken op vakantie gaan dus we slaan in ieder geval de oranje festiviteiten over. In dit nieuwe weekmenu heb ik voor iedere dag van aankomende week weer iets

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)