Kerst zonder stress: bestel nu alvast je kerstdiner

[vc_row][vc_column][vc_column_text]We zijn er allemaal wel bekend mee. De kerststress. Op het laatste moment nog naar de winkel racen voor dat ene ingrediënt dat je vergeten bent of een te enthousiaste planning waardoor je eigenlijk de hele avond als een bezetene door de keuken rent. Dit zijn een paar voorbeelden, maar

Keuken schoonmaaktips voor huishoudklunzen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sponsored – Het huishouden. Daar bak ik dus echt helemaal niets van. Vraag het aan mijn Mr. en hij zal je in geuren en kleuren vertellen hoe hij dagelijks op zoek moet naar schone onderbroeken terwijl hij over een stapel servies heen struikelt en net het laatste schone koffiekopje uit

Win! Boordevol sinterklaaspakket van Kookpunt

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Deze winactie is afgelopen. Iedereen bedankt voor het meedoen! We kunnen 5 december natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een cadeautje in jullie schoen te stoppen. Daarom hebben we Sinterklaas laten shoppen in de prachtige winkel van Kookpunt in Rotterdam en hij heeft een heel fijn sinterklaaspakket voor samengesteld.

Kruidnoten en chocoladeletters over?

Onze sinterklaasavond is alweer achter de rug. Het was een mooi feest met blije koppies, luid gezang, heerlijk eten en cadeautjes. Ik geniet echt van al die verwonderde gezichtjes en pretogen! Maar goed, het is ‘the day after’ en ik staar naar een overschot kruidnoten en een stapel chocoladeletters. Wat

Sinaasappel-chocolade bavarois

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Deze sinaasappel-chocolade bavarois had ik eigenlijk bedacht als dessert voor Sinterklaas. Maar nadat we ‘m gemaakt hadden, en geproefd, vonden we deze ook zeer geschikt voor Kerstmis. Of Pasen. Wanneer dan ook eigenlijk. Dus ik gooi het recept gewoon over de schutting vandaag met de mededeling dat je ‘m kunt

Tijd voor een feestje? Pimp je kaasplank!

Oer-Hollands en altijd gezellig is het welbekende kaasplankje met blokjes oude kaas en wellicht wat mosterd. Niets mis mee, maar er zijn zoveel lekkere soorten kaas en mini-gerechtjes die je ermee kunt maken waardoor je met gemak ook eens een wat spectaculairder plankje maakt. Combineer kazen bijvoorbeeld eens met andere

Onze 25 favoriete kookboeken voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur, tijd om te genieten en jezelf en de mensen om je heen eens goed te verwennen. Met een fantastisch kookboek bijvoorbeeld. Een boek blijft misschien toch wel een van de mooiste cadeaus van sint of voor onder de kerstboom. De keuze voor welk kookboek

Koken voor sinterklaasavond met Mathijs Vrieze

Tijdens onze voorbereiding voor de KerstChef decembermaand kreeg ik opeens een briljante ingeving: hoe leuk zou het zijn als ik samen met een chef en kids de keuken in zou duiken om recepten voor sinterklaasavond te koken? De eerste aan wie ik moest denken voor dit plan was Mathijs Vrieze!

Francesca’s Familie Weekmenu #104

Ik ben deze week nogal van het stampen en de vergeten groenten. Alhoewel de meeste ‘vergeten groenten’ steeds bekender worden, maar dat terzijde. Zo staat er knolselderij op het menu, een puree met truffel, stamppot met vis en mosterd en een pastinaakpuree. Deze laatste is in combinatie met bavette, geroosterde

Overstappen van gas naar elektrisch koken

Gas als bron van energie gaat verdwijnen. Dat zal niet morgen, volgende week of volgend jaar zijn, maar het komt sneller dichterbij dan je denkt. Dat we in de toekomst geen aardgas meer zullen gebruiken is een heel goede ontwikkeling en dat gebeurt niet om ons te pesten. Gasreserves raken

De lekkerste foodcadeaus voor een tientje

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het is eind november en dus komt het heerlijk avondje al snel dichterbij. Grote kans dat je dus druk bezig bent met sinterklaascadeaus inslaan. Wij in ieder geval wel en we komen een hoop cadeaus tegen waar we als foodies heel blij van worden. Vandaag zet ik een aantal van

Win 10×2 kaartjes voor kerst specerijenworkshop!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Deze winactie is afgelopen en de winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen. De afgelopen weken heb ik jullie mee op reis genomen naar Marokko en Indonesië tijdens mijn Spice Trail en ontrafelde ik alle geheimen van specerijen die wellicht zo gewoon lijken als ze in onze keuken staan. Wat was het

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)