Francesca’s familie weekmenu #86

Eindelijk! Daar is ie dan, de zon. Na een aantal weekmenu’s waarin we klaagden dat de zomer maar niet te bekennen was, schrijf ik het weekmenu nu vanuit een zonnige tuin waar het op dit moment maar liefst 25 graden is. Niet verkeerd. Alhoewel ik als echte Hollander natuurlijk altijd wel

Het ochtendritueel van een bloggende moeder

Sponsored – Het was ongeveer een jaar geleden, maar ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Vraag me niet hoe, maar ik belandde plotseling in een YouTube vlog van een niet nader te noemen Amerikaanse blogger. Het onderwerp van de vlog was het ochtendritueel van haar en

Francesca’s familie weekmenu #85

Zo, het is alweer een tijd terug dat ik het weekmenu voor jullie klaar heb gezet. Alle scriptie stress is voorbij en met mijn diploma op zak kan ik mij nu volledig focussen op één ding, namelijk Francesca Kookt. En dat is eigenlijk wel heel erg fijn. Er komen weer

Kipburger met taugé, kool en pindasaus

Weten jullie nog dat wij onze ultieme festival burger, de spicy salmon burger, op de blog hebben geplaatst? Daarin vroegen wij ook wat jullie favoriet was en daarmee maakte je kans op twee kaarten voor festival de Parade. Deze kipburger met taugé, kool en pindasaus is de winnaar geworden. We

Handige tips om te koken met minder zout

Per jaar eten we als volwassenen gemiddeld 1 kilo zout per persoon te veel. Vaak hebben we daar geen idee van, want zout zit ongemerkt in heel veel producten. Soms met een functie, denk aan brood en kaas, maar heel vaak ook niet. En als je daarnaast ook nog eens

Francesca’s Familie Weekmenu #84

Ik weet dat ik in herhaling val, maar wat is er in hemelsnaam met het weer aan de hand. Het is juli en ik heb een maillot aan, shawl om en krijg perspakketjes met dikke sokken en stoofperen. De laatste keer dat ik keek was het toch pas over een

Klaar voor Kids Culinair Zoetermeer 2016!

Ook dit jaar organiseren wij het Kids Culinair gedeelte op Culinair Zoetermeer. Voor mij wordt dit de eerste keer en voor Francesca wordt het alweer de vierde editie. Voor degene die net als ik niet goed weten wat het precies inhoudt: Op de Markt in Zoetermeer vindt dit jaar van

Ontdek het verhaal van onze akkerbouwers

Sponsored – Uien, aardappelen, wortelen en peulvruchten. Een kleine greep uit de groenten die wekelijks, soms zelfs dagelijks, worden gegeten in huize Francesca. In de waan van de dag sta je er niet altijd bij stil dat deze met veel passie en vakmanschap worden geteeld door onze Hollandse akkerbouwers. Wat

Koken met boter: in Denemarken doen ze niet anders

Samenwerking – Er is een land, niet zo heel ver hier vandaan, waar ze in de keuken het liefst overal melk en boter bij gooien. Tenminste, als ik eigenaar Peter Norre van restaurant BØG uit Den Haag mag geloven. Ik heb het over Denemarken en de New Nordic Cuisine die

Krieltjessalade met radijs, kruiden en ciderazijn

Laat ik nou dol zijn op krieltjes, radijs, verse kruiden en appel-ciderazijn (en dan vooral op deze). Dus toen ik die ingredienten bij elkaar combineerde op een grote schaal werd het een groot feest met deze krieltjessalade. Een zalige maaltijdsalade waarbij ik geen seconde vlees of vis heb gemist, zo

Francesca’s Familie Weekmenu #83

Ik keek vanochtend naar het weerbericht en ik werd er een beetje verdrietig van. Helaas, het is even geen barbecue-weer de komende tijd, maar dat kan de pret niet drukken. Ik heb ook nog steeds wat zon in mijn bol van de (werk)reis naar Fez in Marokko. Voor Verstegen ging

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)