3x heerlijke hapjes met Hollandse aardbeien

Ik ben opgegroeid met het idee dat aardbeien van Hollandse bodem hetzelfde zijn als ‘zomerkoninkjes’. Oftewel: aardbeien worden geoogst in de zomermaanden vanuit de ‘koude grond’. Niets is minder waar, want aardbeien zijn tegenwoordig vrijwel jaarrond verkrijgbaar en het grootste deel van onze Hollandse aardbeien wordt geteeld in verwarmde kassen.

Francesca’s Familie Weekmenu #79

Francesca gaat bijna op vakantie en aangezien zij nu vast alleen maar kan denken aan Portugese cataplana, caldeirada en andere Portugese verwennerijen, maak ik wel even het weekmenu voor jullie. Anders wordt het ook zo’n eenzijdig menu. Het is een verzameling geworden van makkelijke, maar zeker smaakvolle gerechten. Zo kun je elke dag

wie maakt de beste risotto van Nederland?

Sponsored – De kunst van het risotto bereiden, ik ben er inmiddels aardig in bedreven en geniet mateloos van een bordje. Het kan vast sneller of met minder moeite door ‘m bijvoorbeeld in de oven te bereiden. Maar niets gaat boven een traditionele risotto waarvoor ik drie kwartier rustig in

Perslancering Mag ik nog een hapje?

Ik leef al dagen op een roze wolk en ik zweef van het ene naar het andere magische moment. Hoe bizar gaaf is het als je je eerste boek lanceert! Na al dat harde werken volgt dan de ontlading. Je kunt er toch niets meer aan veranderen, het boek is

Francesca’s Familie Weekmenu #78

Rondom de boeklancering van Mag ik nog een hapje? was het de afgelopen week een béétje druk hier, vandaar het verlate weekmenu. Maar laten we uitgaan van ‘beter laat dan nooit’ en genieten van het menu, want het is weer een lekker en gevarieerd menu geworden. Als ik jullie was zou ik

Francesca’s Familie Weekmenu #77

Dag monstergriep, hallo leven! Ik ben er weer, voor 90% ongeveer. Die laatste 10% heeft wat langer nodig, want mijn lichaam heeft een flinke optater gehad. Lang geleden dat ik zo ziek ben geweest en daarom heb ik een paar weken rust ingelast en kregen jullie ook geen weekmenu. Maar

Alles wat je wilt weten over olijfolie

Er zijn een heleboel producten die wij allemaal dagelijks gebruiken en waar we maar heel weinig kennis over hebben. Dat is eigenlijk best wel een beetje gek, want je zou denken dat je juist over de producten die je veel nuttigt het meeste weet. Ik heb het over ‘gewone’ producten

Veelzijdig Café Rotterdam

Ze zeggen weleens dat je ‘Amsterdam mensen’ en ‘Rotterdam mensen’ hebt. De sfeer in de ene stad is namelijk de ander niet en dat vinden de mensen zelf ook. Als geboren Haarlemmer zou ik automatisch bij de ‘Amsterdam mensen’ moeten horen. Daar ging ik zelf ook eigenlijk vanuit. Maar tot

Weekmenu #76: boordevol paasrecepten en meer

Mijn boodschappenlijstje ligt al klaar en de laatste paasinkopen worden straks gedaan. Deze Pasen doen wij het rustig aan. Met de verjaardag van lief nichtje Ana en een etentje bij oma hoef ik eigenlijk vrij weinig te doen. Dus ik beperk me tot het paasontbijt wat waarschijnlijk meer een brunch

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)