Review: Aziatische foodwinkel Kruid & Druif

Kruidendruif1 De inwoners van Den Haag hebben er sinds kort een geweldig nieuw food concept bij in hun stad. De Aziatische kookwinkel Kruid & Druif heeft namelijk zijn deuren geopend en laat iedereen op een laagdrempelige manier kennis maken met de heerlijke Aziatische keuken.

Aziatisch koken: van complex naar supersimpel
Aziatisch koken kan vrij complex zijn. Aan de ene kant door het ontbreken van de juiste kennis over de receptuur en aan de andere kant door de vaak indrukwekkende lijst aan ingredienten die je meestal maar 1x gebruikt en daarna nooit meer.

Bij Kruid & Druif hebben ze dit allemaal voor ons opgelost!

Hoe werkt het
– In de winkel kun je kiezen uit 45 verschillende Aziatische gerechten die ook nog eens gecategoriseerd zijn. Dus of je nou zin hebt in een ‘Knapperig & Fris’, ‘Vurig & Zoet’ of een ‘Vol & Rijk’ gerecht, er is voor ieder wat wils. Naast de hoofdgerechten hebben ze ook een kleine selectie aan voor- en bijgerechten.

Kruidendruif2

– Nadat je een keuze hebt gemaakt, pak je je receptenkaartje erbij. Hierop staat naast het recept omschreven welke ingredienten je nodig hebt, voor hoeveel personen het recept is en een wijnadvies.

Kruidendruif3

– Vervolgens pak je een mandje en loop je eerst langs de ‘houdbare’ kast. Hier staan per recept al doosjes klaar waar alle kruiden- en specerijen inzitten. Perfect afgemeten per recept. En dat is ideaal! Zo kun je nog eens Aziatisch koken zonder dat je enorme hoeveelheden aan ingredienten in huis hoeft te halen.

Kruidendruif4

– Als je volgens je ingredientenlijst ook nog iets van noodles, rijst, kokosmelk of andere houdbare ingredienten nodig hebt dan haal je dat ook uit deze kast.
– En nu op naar de versafdeling! Hier haal je al je groenten vandaan t/m de teentjes knoflook aan toe.

Kruidendruif5

– De voorlaatste stop is de koeling. Hier vind je o.a. de gember en laos, hele goede tofu en andere ingredienten die koel moeten liggen.
– In alle recepten zijn de boodschappen inbegrepen, m.u.v. de vis en vlees. Maar als je dit toch gelijk wilt meenemen, kan dat ook. Bij Kruid & Druif hebben ze zeer goed scharrelvlees en vis die rechtstreeks uit de Scheveningse haven komt.
– En dan de laatste stop. Want waar gegeten wordt, moet ook gedronken worden! Ze hebben een prachtige collectie wijnen die is geselecteerd per smaakcategorie. Heel fijn, want ik vind het altijd vrij lastig om een goede wijn te selecteren bij kruidige en pittige gerechten.

Het kan ook snel!
Als je alle bovenstaande stappen doorloopt dan dan ben je wel een gezellig half uurtje in de winkel. Maar soms moet het ook gewoon snel. Kies dan voor het voordelige weekgerecht wat al helemaal klaar staat of bestel je gerechten online in de webshop. Je kunt deze 2 uur later ophalen en dan staat alles al helemaal ingepakt voor je klaar. Op dinsdag- en vrijdagavond bezorgt Kruid & Druif ook aan huis in Den Haag en Voorburg.

De grote test
Uiteraard heb ik gelijk een paar gerechten van Kruid & Druif getest. Alle recepten zijn ontwikkeld en geperfectioneerd door mede-eigenaresse Marloes. Zij is van Chinese afkomst, is geboren op Java en heeft al vele culinaire ontdekkingen en kookworkshops in Azië achter de rug. En nog belangrijker, je voelt de passie voor koken als je met haar praat. In deze gerechten zijn duidelijk heel veel liefde gaan zitten.

Ik heb 2 gerechten getest; de Anise cooked beef en de Green curry tofu. En beide waren toppers! Zowel qua bereiding (de receptuur was zeer goed opgebouwd) als qua smaak. We hebben enorm genoten van het eten.

Anise cooked beef
Anise cooked beef
Superzacht stoofvlees uit Bhutan
Smaak: Vol & Rijk
Pittigheid: Medium
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur (is de tijd voor het stoven, verder geen omkijken naar)
Aantal: 3 personen
Prijs: € 9,50 (excl. het rundvlees)

Green curry tofu

Green curry tofu (vegetarisch)
Knapperige groenten en zachte tofu in een zoetige, smaakvolle curry
Smaak: Vurig & Zoet
Pittigheid: Pittig
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal: 3 personen
Prijs: € 13,95 (alles inclusief)

En wat dronken we erbij?
Zodra het over de wijnen gaat, komt mede-eigenaar Erik snel om de hoek kijken. Hij geeft je een heel goed advies over de bijpassende wijnen. Op basis van je gerechtkeuze, maar ook op basis van je persoonlijke voorkeur. Ik nam een heerlijke fles sparkling Shiraz mee naar huis. Zeer verrassend om een rode wijn met een bubbel te drinken, en deze combineerde fantastisch bij de gerechten. De Bortoli Emeri Sparkling, Shiraz South Eastern, Australia – € 15,95
 
Francesca’s eindoordeel
Kruid & Druif heeft deze review glansrijk doorstaan. Mooie winkel, zeer vakkundige en persoonlijke begeleiding tijdens de selectie van je gerechten, verse ingredienten van goede kwaliteit en heerlijke gerechten als eindresultaat. Ik vind Kruid & Druif een super concept! Als ik in Den Haag zou wonen, hadden ze er waarschijnlijk een wekelijkse vaste klant bij gekregen 🙂

Kruid & Druif
Reinkenstraat 18
2517 CV Den Haag
070-406 36 32
info@kruidendruif.nl
www.kruidendruif.nl

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca