Review Tefal Actifry Mini + winactie!

De dag dat de Tefal Actifry Mini bij ons thuis werd afgeleverd om te reviewen was een memorabele dag voor The Mr. Ik hoor het hem nog zeggen “He he, we hebben eindelijk een frituurpan in huis”. Diezelfde avond was hij de Actifry al uit de verpakking aan het halen om vervolgens druk te zoeken naar patat en bitterballen in de vriezer. Ik vroeg me even af wie er in ons huis nou verantwoordelijk was voor de review. En als dit zo door zou gaan dan zou het nooit een hele gezonde review worden. The Mr. had een drukke avond terwijl hij zelf patat aan het snijden was en erachter kwam dat bitterballen niet heel goed werken in de Actifry. Behalve als je doelstelling is om er ragout van te maken. Maar hij kwam ook tot de ontdekking dat patat uit de Actifry geweldig smaakt en bijna geen vet bevat. Maar zijn grootste openbaring kwam later toen hij me vol overtuiging kwam vertellen dat dit dus geen frituurpan is.

Gezond koken met weinig vet

En inderdaad, de Tefal Actifry Mini is geen frituurpan. Verre van. Het is wel een multicooker waarmee je met weinig vet frietjes, vlees, vis, groenten en desserts in een handomdraai kunt bereiden. Voor frietjes heb je maar 1 klein lepeltje olie nodig wat ongeveer 3% vet is.

Review Tefal Actifry Mini_2

Je vult de Actifry met de ingredienten en voegt er nog een kleine hoeveelheid olie aan toe. Vervolgens zet je de Actifry aan en die doet de rest van het werk. Door de combinatie van heteluchtcirculatie en een automatisch bewegende pendelarm wordt al het koken voor je gedaan en heb je er geen omkijken meer naar.

Van groot naar klein

Er bestaan al Actifry modellen die geschikt zijn om te koken voor 4 tot 6 personen. En met de Actifry Mini is er nu ook een geschikt model voor kleine huishoudens bij gekomen. Je kunt hierin perfect koken voor 1 of 2 personen. Tijdens de review was dat voor 2 personen en een peuter en dat was best proppen. Dus heb je een groter gezin, dan zou ik zeker adviseren om ook een grotere Actifry aan te schaffen.

Is gezond ook gevarieerd en lekker?

Dat je gezond kunt koken in de Actifry is een feit. Vul de Actifry met verse ingredienten en je kunt binnen een kwartier een gezonde maaltijd zonder overbodig vet op tafel hebben staan. Maar de grote vraag tijdens mijn review was…is het ook lekker en kun je er voldoende mee varieren?

In de verpakking zat ook een mini kookboekje met gerechten uit verschillende culturen. Daar viel me al op dat er voldoende variatie mogelijk is. Eigenlijk kan bijna alles wel in de Actifry, als je maar rekening houdt met de verschillende garingstijden. Zo heeft bijvoorbeeld courgette minder lang nodig dan broccoli dus die voeg je daarom pas later toe.

Tijdens de review heb ik verschillende gerechten uitgeprobeerd. Uiteraard de frietjes. Zowel zelfgemaakt als zelfgekocht en beide waren heerlijk. Vooral de dunne frietjes worden heerlijk krokant en als je ze daarna bestrooit met wat paprikapoeder met zout en knoflookpoeder heb je echt geweldige frietjes. The Mr. heeft de frietjes nog vaker uitgeprobeerd, maar dat zal jullie niet geheel vreemd overkomen na het lezen van de intro.

Review Tefal Actifry Mini frietjes_3

Ook zijn we in de weer geweest met kippenvleugels. In het receptenboekje stond een recept voor kippenvleugels met granaatappel. Het recept heb ik wel volledig aangepast, maar de essentie bleef hetzelfde. De kip kwam na 25 minuten bijzonder mals uit de Actifry en we waren verrast door de smaak. Dit was een geslaagd experiment!

Review Tefal Actifry Mini_4

Het laatste gerecht wat ik maakte was met biefreepjes, knoflook, peultjes, taugé, soja en oestersaus. Ik serveerde het met noedels die ik apart nog even had gekookt en ringetjes bosui. Ook na dit experiment waren wij tevreden eters. Ik had alleen de tauge later moeten toevoegen want die was ietwat verschrompeld. Tien minuten in de Actifry was iets teveel van het goede.

Review Tefal Actifry Mini_5

De recepten voor deze Actifry gerechten komen snel online op mijn blog.

Francesca’s eindoordeel

Ik ben positief verrast door de Tefal Actifry Mini. Je kunt er in een handomdraai gezonde gerechten mee op tafel toveren. Ik kan me voorstellen dat het voor studenten, alleenwonenden en tweeverdieners een ideaal apparaat is. Je komt thuis, gooit binnen 5 minuten de ingredienten erin en daarna kun je binnen 25 minuten aan tafel.

Wat ik persoonlijk mis is de hele kookexperience. Ik hou ervan om met mijn pollepels in pannen te roeren. Om te proeven, het vuur wat harder of zachter te zetten en tussendoor nog een snufje van dit of dat toe te voegen. Dat doe je niet als je de Actifry gebruikt. Maar ach, als je een keer haast hebt dan zit je ook niet te wachten om rustig in de pannen te roeren dus dan mis je dat ook niet.

Het apparaat is bijzonder handig in gebruik. Na het koken kun je alle elementen los halen en zo in de vaatwasmachine plaatsen. Nog meer gemak dus. Herrie maakt ie wel, je hoort de hetelucht goed z’n werk doen. Maar na 4 keer gebruiken waren we daar ook wel aan gewend. En The Mr. vond het niet echt een plausibele reden om geen frietjes te bakken.

Zou ik de Actifry zelf kopen? Ik persoonlijk niet, maar dat komt omdat ik vergroeid ben met mijn keuken en heel goed weet hoe ik zelf gezond kan koken. Maar ik zou ‘m wel aanraden voor mensen die een druk leven hebben en graag gezond willen eten. Daarvoor vind ik het echt een ideaal apparaat! En natuurlijk voor het zelf frietjes bakken, maar dat is inmiddels meer dan duidelijk.

Win een Tefal Actifry Mini!

Tadaa, daar komt ie dan. Want ik mag aan jullie 1 Tefal Actifry Mini weggeven, hoe tof is dat! Meedoen aan deze winactie doe je als volgt:

 • Like Francesca Kookt! op Facebook of volg me op Twitter
 • Like dit bericht op Facebook of retweet het op Twitter ovv @francescakookt
 • Laat een reactie achter onderaan deze blog waarin je aangeeft mee te doen
 • Alleen reacties inclusief een geldig e-mailadres doen mee aan de eindtrekking
 • Deze winactie loopt van vrijdag 8 november t/m zondag 17 november. Op maandag 18 november maak ik de winnaar bekend

Succes met meedoen en wie weet kook jij binnenkort ook in de Actifry!

Meer informatie over de Tefal Actifry Mini vind je op de website van Tefal. De Tefal ActiFry Mini is verkrijgbaar bij Media Markt, Saturn, BCC, Wehkamp.nl, Bol.com en Coolblue.nl en heeft een geadviseerde verkoopprijs van €169,95.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's
Categoriën: Reviews, Winacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Review Tefal Actifry Mini + winactie!”

 1. Oef…..bijna deze schitterende actie gemist.
  Gelukkig zag ik op je FB-pagina het berichtje staan, dat het vandaag de laatste dag is om mee te doen.
  Via Facebook actie geliked en gedeeld. En ook op Twitter even ge-retweet. (prulleke62).
  Succes allemaal.

 2. Ohhh wat geweldig deze win actie! Ik zou dolgraag deze Tefal mini actifry winnen. Wij hebben geen frituur omdat ik niet tegen vet eten kan, daar reageren mijn darmen niet goed op. Maar een patatje op zijn tijd vind ik heerlijk. Met deze actifryer kan ik thuis dan ook eens een patatje maken zonder last van mijn darmen te krijgen 🙂

 3. De winactie van de Tefal Actifry Mini is afgelopen en Natasje Kroneman is de gelukkig winnares! Van harte gefeliciteerd Natasja, je hebt inmiddels ook een e-mail van mij ontvangen.

  Dank allemaal voor het meedoen!