Review Veggiebox en jij maakt kans op 1 van de 2 Veggieboxen!

Ik ben gek op de diverse ‘fresh box’ concepten die er in ons land bestaan. Een doos die bij je thuis wordt afgeleverd en gevuld is met alleen maar lokale en verse producten. Waarbij je de Nederlandse boeren en producenten helpt, eerlijk eten eet en verrast wordt met producten die je zelf normaal niet zo snel zou kopen. 

De Streekbox kende ik wel van naam, maar ik had nog niet met ze kennisgemaakt. En dan word je opeens gevraagd of je hun nieuwe Veggiebox wil uitproberen. Jazeker wilde ik dat!

Wat is de Veggiebox
De Veggiebox is een van de nieuwe varianten van de Streekbox. Je kunt ‘m bestellen als Basis (voor 1-2 personen) of als Plus (voor 3-4 personen) en hij is geschikt voor vegetariërs en flexitariërs. Ik noem mezelf nooit zo, maar als ik toch moet kiezen val ik zeker in de laatste categorie. 

De Veggiebox wordt op dit moment alleen nog tweewekelijks geleverd en afhankelijk van het gebied waar je woont, is de levering op een donderdag, vrijdag of zaterdag. Het dekkingsgebied van de Streekbox is al vrij goed dus grote kans dat ze ook bij jou thuis kunnen leveren. 

Mijn ‘verrassings’ Veggiebox werd op vrijdagavond geleverd. Netjes binnen het tijdsvak wat aan me was gecommuniceerd en door een breed lachende bezorgmeneer. Ik kon natuurlijk geen seconde wachten dus ik ben gelijk aan het uitpakken geslagen.

Over goed gevuld gesproken! Dit zat er allemaal in de box:
– Vegetarische bitterballen van de Vegetarische slager
– Hoarlese Mosterd van Antonia’s Mosterd
– Vegetarische belegen boerenkaas
– Pot bieslook
– Zak 4-korenvlokken
– Volle melk
– Kastanje champignons
– Appels van de Olmenhorst
– Donker moutkorn brood
– Rode bieten
– Krop sla
– Verse mierikswortel
– Crème fraiche 
– 6 eieren
– Gele uien

Alle streekproducten waren supervers en werden gekoeld aangeleverd. De bitterballen konden bijvoorbeeld zo weer in de diepvries.

Wat doe je dan met de inhoud?
Ik hoor mensen in mijn omgeving nog wel eens zeggen dat ze moeite hebben om iets te verzinnen met de producten uit een fresh food box. Nou, inspiratie genoeg bij de Veggiebox! Allereerst is het een goede mix tussen verse, makkelijk verwerkbare en houdbare producten. De 4-korenvlokken staan gewoon bij mij in de kast en hier ontbijt ik af en toe mee. De uien gaan ook lang mee en als je de bieslook in een potje zet en wat liefde geeft dan kun je daar ook een tijd mee voort. 

Daarnaast krijg je er een receptenboekje bij met 3 heerlijke recepten van Janneke Vreugdenhil en een favoriet recept van de redactie. En wat heb ik er dan uiteindelijk van gemaakt, vragen jullie je nu vast af 🙂 

Allereerst die bitterballen, want die gingen er natuurlijk heel snel aan… Even gefrituurd en geserveerd met de Hoarlese mosterd. Wat was dat lekker zeg! Binnenkort maar eens naar de Vegetarische Slager en daar een paar pakken inslaan voor in de vriezer.

Die mosterd is trouwens ook te zalig voor woorden. Lekker ook met het donkere moutkorn brood en de belegen kaas. 

Van de gele ui, kastanjechampignons, creme fraiche en wat zwarte peper heb ik een simpele en overheerlijke pastasaus gemaakt voor bij met truffel gevulde mezzalune pasta. Die laatste had ik nog in de koelkast liggen. Kan trouwens ook prima met andere gevulde pasta (bijvoorbeeld met kaas of funghi).

De eieren hadden een perfecte bestemming, want de Veggiebox kwam vlak voor de Pasen 🙂 De duivelse eieren waren een groot succes! En anders had ik lekker eitjes gebakken met de verse bieslook en die geserveerd met het moutkorn brood als zondag ontbijt. Of lunch.

Ik heb ook nog een recept van Janneke Vreugdenhil gemaakt, de bietensoep met mierikswortelroom. Moest wel een beetje improviseren omdat iemand bij ons thuis (ik noem geen namen) de mierikswortel had weggegooid omdat hij of zij dacht dat het afval was. Ach, dat soort dingen kunnen gebeuren 😉 Dus de mierikswortelroom is uiteindelijk gemaakt van yoghurt met mierikswortel uit een potje.

De heerlijke appels en 4-korenvlokken heb ik onder andere gebruikt voor een paar heerlijke ontbijtjes. Zoals deze gecombineerd met havermout en amandelmelk. 

Oftewel, we hebben zeer goed gegeten uit de Veggiebox, heerlijk!

Maak zelf kans op 1 van de 2 Veggieboxen!
Omdat ik fan ben van de Veggiebox mag ik er maar liefst 2 aan jullie weggeven! 

Meedoen is heel simpel: laat me op Twitter, Facebook of onderaan deze blog weten waarom jij kans moet maken op 1 van de 2 boxen. Uit alle inzendingen worden dan 2 winnaars getrokken. De actie loopt van vrijdag 12 april t/m vrijdag 19 april en op zaterdag 20 april maak ik de winnaar bekend!

Ik zou zeker meedoen, want de Veggiebox is meer dan de moeite waard!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Reviews, Winacties

Reacties over “Review Veggiebox en jij maakt kans op 1 van de 2 Veggieboxen!”

 1. Ik zou mezelf is een keer willen uitdagen om nieuwe recepten te proberen en een paar dagen achter elkaar gerechten zonder vlees te eten. Die bitterballen maken me zelfs op dit tijdstip lekker haha krijg er nu al trek in!

 2. Het klinkt heerlijk!! Ik was al ‘fan’ op Facebook van de Streekbox, maar nu heb ik er óók nog eens een leuke blog bij om te lezen Francesca! Dubbel feest! Zou gevierd kunnen worden met een vegetarisch bitterballetje 😉

 3. Ik ben een über Carnivoor maar weet dat het op vele vlakken goed voor mij en de wereld om mij heen, zou zijn om zo af en toe eens een dagje zonder vlees te doen. Tot nu toe is dat al 42 jaar niet gelukt. Maar…..misschien lukt het met De Veggiebox?!

 4. Zoveel over gehoord dus dit lijkt mij de ideale manier om zoets uit te proberen!
  Dus ik zeg ja heel GRAAG! Echt een uitdaging om mee vegan te eten 😉

 5. Love to win this…
  weg met de controle voor een weekje. Niet zelf kieskeurig producten uitzoeken, maar het voor mij LATEN doen.
  Uitdaging! te gek..
  Kom maar door =)

 6. lijkt me heerlijk om na een week van vlug en snel, het weekend eens heerlijk rustig en verantwoord te koken en te genieten!!

 7. Waarom ik kans moet maken? Nou, gewoon omdat het me héééérlijk lijkt! Appeltaartje bakken van appeltjes van de Olmenhorst, verse bietjes salade met mierikwortelsdressing en vega-bitterballen snacken, helemaal top!
  Groetjes, Marleen

 8. Nou ik weet ook wel wat ik voor lekkers kan maken met een Mierikswortel 🙂 Ik vind het heerlijk om voor andere te koken, 2 vliegen in een klap en een leuke manier om iedereen enthousiast te maken over de Veggiebox

 9. Ik wil graag winnen omdat de inhoud geweldig klinkt en ik er hele lekkere gerechten voor mijn kinderen en mezelf mee kan koken.

 10. Omdat zo’n doos vol gezond lekkers sowieso altijd voelt als een cadeautje, en al helemaal als je hem wint!

 11. Wat een leuke winactie! Ik kook niet vaak (bewust) vegetarisch. Ook een hele uitdaging met een carnivoor als vriend. Dat wil ik dus wel eens proberen! 🙂

 12. Wat een toeval.. Gister een artikel over hun gelezen, de website bezocht. Ik had me twijfels meer omdat je niet echt weet wat er in zit. Maar jou blog brengt me aan het denken. Wat is je box heerlijk gevuld!!
  Ik doe graag mee om een box te testen.

  Liefs
  Sarena

 13. Wat een geweldig concept! En het ziet er heerlijk uit. Ik zou het graag willen testen en vooral om mijn kinderen op deze leuke manier kennis te laten maken met vega eten.
  Zullen ze het door hebben als ik niks zeg 🙂

  Met vriendelijke groet,

  Carlos G

 14. De winactie is afgelopen en de 2 winnaars zijn bekend.

  Cin de Ruit en Heidi Steven hebben een Veggiebox gewonnen, van harte gefeliciteerd!

  Stuur svp een e-mail naar info@francescakookt.nl met jullie NAW-gegevens. Ik zorg dan dat deze bij de Streekbox terecht komen. Zij regelen dan de verdere afhandeling en bezorging.

  Geniet van de Veggiebox en ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Reacties zijn gesloten.