VISSCH: nieuw culinair visfestival op Scheveningen

Eindelijk een culinair visfestival op Scheveningen! Hoe heeft het zo lang mogen duren vraag je je misschien af. Precies mijn idee, want Scheveningen is al honderden jaren een centrum voor de Nederlandse zeevisserij. De haringvangst werd zelfs heel lang alleen aan Scheveningen gekoppeld. Het is tijd om Scheveningen als centrum

Francesca’s familie weekmenu #2

Vorige week zijn we gestart met iets nieuws: een wekelijks terugkerend familie weekmenu. Het blijft namelijk iedere week weer een uitdaging om nieuwe inspiratie te vinden voor de dagelijkse maaltijd. Zelfs ik heb daar last van (ja, echt waar!). Daarom dit weekmenu. Met in ieder geval inspiratie voor het avondeten.

Broodje bakkeljauw

De eerste keer dat ik telo met bakkeljauw voorgeschoteld kreeg, zal ik nooit vergeten. Die was van Warung Mini uit Rotterdam en na 1 hap heb ik gelijk het hele bakje opgegeten. Telo is trouwens gefrituurde cassave, een soort van Surinaamse dikke frieten. Die eet je met bakkeljauw, of met

Review IZAKAYA Amsterdam

Midden in ‘De Pijp’ in Amsterdam is er in hetzelfde pand als het Sir Albert Hotel een Japans pareltje te vinden. Ik heb het over IZAKAYA, een ‘Japanese pub’ waar authentieke gerechten worden geserveerd in een eigentijds jasje. Waar je met elkaar een cocktail drinkt en gerechtjes deelt of uitgebreid

Panzanella met avocado

In de Italiaanse keuken wordt er niets weggegooid, zo ook geen brood. Ze hebben daarvoor gewoon een aantal heerlijke gerechten bedacht. Oud brood wordt daardoor een held. Zoals bijvoorbeeld in deze pappa al pomodoro of je maakt er een panzanella van. Niets anders dan een broodsalade waarvoor je het oude

Francesca’s familie weekmenu #1

Afgelopen week vroeg ik aan jullie op Facebook of jullie gelukkig zouden worden van een wekelijks terugkerend familie weekmenu. Een ontplofte Facebookpagina met enthousiaste reacties en likes was het gevolg. Het blijft een uitdaging om iedere week weer nieuwe inspiratie te vinden voor de dagelijkse maaltijd. Zelfs ik heb daar

Met je pizza door Pisa

Na een geweldige levensgenieters reis in Toscane met een Italiaanse kookworkshop bij Sandra thuis, een vespatour door het Chiantigebied en de culinaire ontdekkingsreis in Florence loopt de levensgenieters reis helaas op z’n eind. We vliegen vanaf Pisa dus uiteraard brengen we eerst nog een bezoek aan, jawel, de scheve toren

10x citroen in de hoofdrol

In onze fruitschaal liggen altijd 2 citroenen. Zelfs als al het fruit op is, zijn er nog steeds citroenen. Nee, geen nepcitroenen. Echte joekels die constant aangevuld worden, want ik ben verzot op koken met citroen. Soms alleen als lichte smaakmaker of om de smaak meer naar boven te halen.

Francesca’s Food Inspiratie #5

Weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie barstensvol nieuwtjes. Met deze keer veel aandacht voor kookboeken. Maar ook restaurants en nieuwe of favoriete food producten passeren de revue. Deze verdienen stuk voor stuk een plekje op de blog, maar ik kan nou eenmaal niet over alles een uitgebreid artikel schrijven. Vandaar

12 dingen die moeders doen voor het ontbijt

Vanmiddag was ik driftig aan het typen voor de nieuwe Francesca’s Food Flash die vanavond zou verschijnen. Totdat ik op dit artikel op Lifehack stuitte met daarin de 12 dingen die succesvolle mensen doen voor het ontbijt. Ik belandde in een lachstuip en vergeleek het direct met mijn ochtendritueel als

Gegratineerde snijbonen

Dit recept voor gegratineerde snijbonen met Parmezaanse kaas maakt de ‘gewone’ snijboon net even anders dan normaal. Een bijgerecht waar ik iedereen altijd erg blij mee maak, dus die mag eigenlijk niet ontbreken hier op de blog. Heerlijk bij een biefstukje met wat zelfgemaakte aardappelpuree met knoflook. De ‘aardappelen, groente

Review De Kwartel Den Haag

De eerste keer dat ik door vrienden werd meegenomen naar De Kwartel liep ik licht geïrriteerd door de duinen. Met een baby in de wagen, nog wat gehinderd door post-zwangerschap hormonen en hongerig. Als ik trek heb, word ik sacherijnig en wil ik niet nog eerst 10 minuten door de

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)